16 / 04 / 2024

Yüreğir'deki TİGEM arazisine ne yapılacak?

Yüreğir'deki TİGEM arazisine ne yapılacak?

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, yedi yılda ilçeye yaptıkları hizmetleri 5 Ocak Gazetesine değerlendirdi. Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, hizmet ataklarının hızla devam edeceğini ve Yüreğir'in Adana'nın parlayan yıldızı haline geldiğini söyledi



Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, yedi yılda ilçeye yaptıkları hizmetleri 5 Ocak Gazetesine değerlendirdi. Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, hizmet ataklarının hızla devam edeceğini ve Yüreğir'in Adana'nın parlayan yıldızı haline geldiğini söyledi.


5 Ocak Gazetesine önemli açıklamalarda bulunan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, kentsel dönüşümde büyük adımlar attıklarını belirtti. Başkan Mahmut Çelikcan, ilçede başlattıkları Kentsel Dönüşüm hamlesinin ilk ayağı olan Kışla Mahallesi 1. Etap çalışmasında mutlu sona ulaşıldığını kaydetti. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ''Adana'da ilk yerinde dönüşüm projelerinden biri olan Kışla 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesini tamamladık. Noter huzurunda çekilen kura ile hak sahipleri yeni yuvalarına kavuştu. 2. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim projesinde bulunan, evleri yıkılacak olan konut sahiplerine verilecek. Kışla 2. Etap çalışmalarında ise 224 bina ve 415 bağımsız bölüm mevcut. Bu konutların yerine ise 669 daire, 28 işyeri yapılması planlanıyor. Proje içerisinde kapalı semt pazarı, park bahçe ve dinlenme alanları olacak'' dedi.


YÜREĞİR PARKLARLA DONATILDI


Haber Merkezimizin sorularını yanıtlayan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Yüreğir'in yeşil alan ve parkları ile gerçek bir değişim yaşadığını söyledi. Mahallerde yer alan irili ufaklı onlarca parkın yanı sıra, bir dönem hayali bile kurulamayan büyük tema park projesini hayata geçirileceği ifadesini kullandı.  Başkan Çelikcan, ''30 dönümlük Kültür Park, yeni projelerin hayata geçirilmesiyle ilçenin en büyük parkı unvanını kaybedecek. Atakent Mahallesi'nde 50 dönümlük tema park çalışması ve Seyhan Nehri kıyısında 150 dönümlük fidanlık üzerinde planlanan park ile ilçede yeşil alan ve park ihtiyacının fazlası karşılanmış olacak. Yüreğir yeşil alan ve parkları ile bir Avrupa kenti olmak için hazırlanan projelerle, yaşanabilir yüksek kent standartlarına hızla ilerliyor'' diye konuştu.


YOL MEDENİYETTİR


Başkan Çelikcan, Yüreğir'de kendilerinin döneminde tamamlanan yolların uzunluğunun, 20 yılda yapılan yolun iki katını geçtiğini dile getirdi. Yüreğir'de yolu olmayan mahalle ve köy kalmaması için çalışmalar büyük bir hızla ilerlediğini söyleyen Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, '' Avrupa standartlarında ulaşım imkanları sağlamak için Yüreğir Belediyesi makine parkını 10 milyon liralık araç ve makine ile yeniledik. Tecrübeli bir Karayolcu olduğum için yol yapımında, Hedefimiz girilmedik mahalle, sokak bırakmamak'' şeklinde konuştu.


YÜREĞİR ADI SPORLA YÜKSELİYOR


Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ilçede sportif faaliyetlerinde çok önemli adımlar attıklarını açıkladı. Başkan Çelikcan, '' Sportif ve sağlıklı bir gençlik için "Her Mahalleye Bir Spor Tesisi" sloganıyla başlatılan projeler kapsamında inşası devam eden Doğankent Mahallesi Spor Tesislerimiz hizmete girdi. Her mahalleye bir spor tesisi hayali adım adım gerçekleşiyor. Büyük fedakârlıklarla başlatılan milyonluk projeler mahallelerde özellikle genç nüfusu uyuşturucu ve sigara gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için önemli bir amaca da hizmet edecek. İlçede hedeflenen 8 spor tesisinden 5'incisi olan Doğankent Spor Tesisleri'nin öncesinde PTT Evleri Mahallesi'nde 2, Sarıçam Mahallesi'nde 1 ve Levent Mahallesi'nde 1 tesisle birlikte 4 halı sahanın inşaatı tamamlanarak hizmete alınmıştı'' dedi.


14 BİN BEBEĞE ' HOŞ GELDİN' DEMEK


''Yüreğir'de belediye hizmetleri, doğumdan ölüme geniş bir yelpaze ile sunuluyor'' diyen Başkan Çelikcan, ''İlçenin yüz akı projelerin başında gelen 'Yüreğir'e Hoş Geldin Bebek'  projesi 4 yılda 14 bin bebeğe 'Hoş Geldin' dedi. Ailelerin en mutlu gününde belediye ekiplerimiz yanlarında oldu.  Yeni annelere bebeklerini büyütürken dikkat etmesi gereken birçok konuda eğitimler verildi. Özellikle dünyada da büyük bir sorun olan ani bebek ölümlerine karşı sosyal farkındalık çalışmaları yapıldı'' açıklamalarında bulundu.


ENGELLİLER EVLERİNDEN ÇIKTI


'Sevgiye Engel Yok' anlayışı ile 2009 yılından itibaren engelli politikalarını değiştirdiklerini söyleyen Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, '' İlçede bulunan engellilerin hayatlarını kolaylaştıran ve onları önemseyen birçok ilke imza atarak kısa sürede farkındalığımızı ortaya koyduk. İlk etapta engellilerin sosyal hayata katılabilmeleri için hazırlanan Yüreğir Engelli Koordinasyon Merkezi'ni tamamladık ve engellilerin etkinlik ve kurslara katılmaları için özel dizayn edilen araçlar tahsis ettik. Yüreğir'de uzun süredir evlerinden çıkamamış, tekli bir hayata mahkum kalmış engelliler sosyal hayata katıldı. Engelliler için onlarca farklı ve özel etkinlik ile eğitim kursları düzenlendik.  Özellikle,  e-KPSS ( Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı) kursları Adana'da yoğun ilgi gören projelerden biri oldu'' dedi.


SADECE YÜREĞİR'E DEĞİL ADANA'YA DOKUNDU


Yüreğir'de 7 yıl gibi kısa bir sürede, 11 kültürevi yapılarak hizmete alındığını belirten Başkan Çelikcan,  bunlardan Osmanlı - Selçuklu mimarisi ile inşa edilen Yüreğir Kültür Merkezi'nin sadece Yüreğir'in değil, bin kişilik kapasitesi ile bölgenin en büyük kültür merkezi olma unvanını kazandığını dile getirdi. Çelikcan, ''Kültür merkezi ve kültür evlerinde 83 branşta 800 ayrı kursla ücretsiz meslek edindirme ve el sanatları eğitimleri verdik. Yılda 30 bin bölge insanı ile ev kadınlarını yeniden sosyal üretim zincirine dahil eden projeler uyguladık.  Sosyal belediyecilikte Yüreğir bölgenin parlayan yıldızı haline geldi'' diye konuştu.


ÇELİKCAN'DAN ADANA'YA YİNE BİR İLK
AYAKKABICILAR SİTESİ VE TEKSTİLCİLER SİTESİ


Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM)'in Ceyhan yolunda bulunan arazisini bakanlıktan istediklerini belirten Başkan Çelikcan,  buraya Ayakkabıcılar Sitesi ve Tekstilciler Sitesi yapmayı planladıklarını belirterek, " Tarım Gıda ve Köyişleri Bakanı Faruk Çelik'e konuyu aktardık. Buranın resmi talebini bu hafta içinde yapacağız. Hatta bu sitelerin yanına burada çalışanlar için düşük maliyetli konutlar da yapmayı planlıyoruz" dedi.


MİSİS'TE FESTİVAL


Lokman Hekim'in ölümsüzlük iksirini düşürdüğü rivayet edilen Misis'te kazı çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Yüreğir Belediye Başkanı '' Misis'te Osmanlı döneminden kalma Kervansaray'ı ve Cami'sinin restore çalışmaları yapıldı. Yapacağımız iki yel değirmenlerinin de ihalesini tamamladık. Ekim ayında Misis'te festival yapmayı planlıyoruz. 'Ölümsüzlük Şehri Misis Festival'i' olacak '' diye konuştu.


Adana 5 Ocak


Geri Dön