25 / 04 / 2024

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir mi?

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir mi?

Kentsel dönüşüm kira yardımları, hak sahibine 18 ay boyunca 735 TL olarak veriliyor. Yardım, riskli yapıda ikameti olanlara veriliyor. Peki, yurt dışında yaşayan vatandaşlar kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir mi?



Yurt dışında yaşayan vatandaşlar kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir mi?

Kentsel dönüşüm kira yardımları, hak sahibine 18 ay boyunca 735 TL olarak veriliyor. 2015 yılında kentsel dönüşüm kira yardımı şartlarında yapılan değişikliklere göre bu yardım yalnız ikamet şartını sağlayanlara veriliyor.


Kira yardımı başvurusunda bulunmak için hak sahiplerinin riskli yapı onay tarihinden önce riskli yapıda oturuyor olması gerekiyor.


Kira Yardımı Uygulamaları Kılavuzunda hak sahiplerinden alınması gereken son üç aya ait fatura, riskli yapıyı tahliye tarihinden üç ay öncesini kapsıyor.


Riskli Yapı Tespit Raporundaki adres bilgileri ile uyumlu olacak şekilde ilgili belediyeden alınacak onaylı numarataj belgesi ile işlem yapılıyor.


Riskli yapı malikinin kira yardımı başvurusundan önce vefat etmesi halinde mirasçıları ikamet şartını sağlayamadıkları için kira yardımı başvuruları değerlendirmeye alınmıyor.


Ancak daha önce kira yardımı ödemesi almaya başlamış hak sahibinin vefatı halinde varisleri mirasçılık belgesine göre hisseleri oranında kira yardımı ödemesi alabiliyor. 


Peki, yurt dışında yaşayan vatandaşlar kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir mi?


Yurtdışında ikamet eden kişiler, Türkiye’de bulunan riskli yapıları için ikamet şartını sağlayamadıklarından kira yardımı başvurusunda bulunamazlar.



Kentsel dönüşüm 2015 yılı kira yardımı ödemeleri soru ve cevapları!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön