28 / 03 / 2024

Yurtdışı müteahhitlik belgeleri yenileniyor!

Yurtdışı müteahhitlik belgeleri yenileniyor!

Yurtdışı müteahhitlik belgeleri yenileniyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kurulduğu 2011 yılından bugüne kadar 206 adet firmaya Yurtdışı Müteahhitlik Belgesi düzenledi.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca,  ülkemizi yurtdışında temsil edebilecek nitelikteki müteahhitlik firmalarına;yapı tesis, bakım, onarım işleri; sınai ve teknolojik imalat, tesisat ve montaj işleri:işletme, yönetim, bakım ve idame işleri;proje mühendislik, müşavirlik işleri; olmak üzere dört grupta “Yurtdışı Müteahhitlik Belgesi” veriliyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kurulduğu 2011 yılından bugüne kadar 206 adet firmaya Yurtdışı Müteahhitlik Belgesi düzenledi.


04.03.2015 tarihinden itibaren, firmalara ait hali hazırda düzenlenmekte olan Yurt Dışı Müteahhitlik Belgesi formatının yerine, ülkemizin prestijine layık, belge standardı konusunda gelişmiş dünya örneklerine uyumlu,  Bakanlığımız logolu, taklitlere kapalı, özel güvenlikli değişken numaralı (ultraviyole baskı sistemi ile belgenin arka yönünde özel numaralar) yeni belge formatı uygulamasına başlanıldı.


Geri Dön