25 / 04 / 2024

YURTKUR Erciş Öğrenci Yurdu 2 saatte yıkıldı!

YURTKUR Erciş Öğrenci Yurdu 2 saatte yıkıldı!

Ercişteki depremde ağır hasar gören ve çevreye tehlike arz eden YURTKUR Van Bölge Erciş öğrenci yurdu 2 saat süren özel bir çalışmayla yıkıldı



Vanın Erciş ilçesinde meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde ağır hasar gören ve tehlike arz eden YURTKUR Van Bölge Erciş öğrenci yurdu, iki saat süren özel bir çalışma sonucu yıkıldı.

Depremin ardından, ekiplerin arama kurtarma faaliyeti çalışmasına imkan vermeyecek şekilde ağır hasar gören öğrenci yurdu, kriz merkezince alınan karar gereği bugün yıktırıldı.

Kışla Mahallesi Kışla Caddesinde bulunan askeri lojmanlar karşısındaki 7 katlı yurt binası, iş makinelerinin titiz bir şekilde kolonlara yaptıkları müdahale sonucu yıkıldı. Yıkım sırasında çevrede güvenlik önlemleri alan yetkililer, bölgeye giren yolları da yıkım süresince kapalı tutuldu.

Bu arada, uzman ekipler tarafından yan yıkılarak alt katların üzerine açıldı. Alt katlarda bulunduğu sanılan 2 ya da 3 kişiye böylece ulaşılmaya çalışılacak.

Yetkililer, enkaz altında kalan kişileri kurtarmak için böyle bir yöntemi tercih ettiklerini, aksi takdirde kurtarma çalışmasının çok uzun süreceğini bildirdi.

AA


Geri Dön