29 / 03 / 2024

YURTKUR, İstanbul'da bina kiralayacak!

YURTKUR, İstanbul'da bina kiralayacak!

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR), öğrenci yurdu olarak kullanmak üzere İstanbul'da bina kiralayacak. Bina için gerekli şartlar aşağıdaki gibidir...



Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU
GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN,
ÖĞRENCİ YURDU OLARAK KULLANILMAK ÜZERE
İSTANBUL'DA BİNA KİRALANACAKTIR
İLAN METNİ

1. Binada yurt olarak kullanılmaya uygun kalorifer veya klima, sıcak su, elektrik vb. alt yapı tesisatının bulunması veya söz konusu tesisatın gerçekleştirilme sine müsait projenin olması ve teslim alınmadan önce bunlara işlerlik kazandırılacağının taahhüt edilmesi.

2. Yurt için müstakil bina girişinin bulunması.

3. Binada yangın merdiveninin ve paratonerin bulunması veya teslim edilmeden önce yangın merdiveninin ve paratonerin yaptırılacağının taahhüt edilmesi.

4. Yatakhane katlarının tavan yüksekliğinin ranzalı sisteme göre yerleştirme olması halinde, yeterli yüksekliğe haiz olması.

5. Binanın iskan izninin alınmış, tapuda cins tashihinin yapılmış olması. (Teslimden önce istenecektir.)

6. Binaya ait projelerin (özellikle mimari projenin) bulunması.

7. İstenilen şartları temin edebilmek amacıyla gerekebilecek tadilata müsait olması.

8. Yatak odalarında öğrenci dolaplarının bulunacağı da düşünülerek kapasitenin tespit edilmesi.

9. Binada öğrencilerin barınma dışında diğer ihtiyaçlarının karşılanması için okuma salonu, vvc, banyo, duş, pisuar, lavabo, revir, idari bölüm ve depo, arşiv bölümü, lokanta-kantin, bulaşık yıkama yeri, mutfak, yemekhane gibi yeterli alanların bulunması ile bina içerisinde, müştemilatında ve bahçesinde sosyal ve sportif faaliyetlerin yapılabileceği müsait alanların tümünün olması tercih sebebidir..

10. Binada şehir şebekesine bağlı su veya kuyu suyunun bulunması. (Kuyu suyunun içilebilir olduğuna dair rapor alınması.)

11. Isıtma ve aydınlatma sistemlerinin ihtiyaca cevap verebilecek ölçüde ve kalitede olması.

12. Devir, tahsis vb. yollarla yurt olarak kullanılması istenen binalarda da yukarıda belirtilen hususlar ve özellikler aranır.

13. Binaların Deprem Yönetmeliği'ne uygun olduğuna dair (Karot ve Çekiç) deneyleri mal sahibi tarafından üniversitelerin ilgili bölümlerine veya yetkili kılınmış firmalara yaptırılacaktır.

İlan metninde belirtilen niteliklere uygun binası bulunan bina sahiplerinin binaya ait tapu, iskan ruhsatı, yapı ruhsatı belgelerinin suretleri ve dilekçe ile birlikte ... iş günü içerisinde www.istyurtkur.gov.tr adresindeki İstanbul Bölge Müdürlüğü'ne müracaatları ilan olunur.
Tel: 0212 588 00 35


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön