20 / 04 / 2024

Yusuf Akçayoğlu: Türkiye'ye uçmayanı uçuracağız!

Yusuf Akçayoğlu: Türkiye'ye uçmayanı uçuracağız!

İstanbul Yeni Havalimanı'nı inşa eden İGA İnşaatı'nın CEO'su Akçayoğlu, "Türkiye'ye hiç uçuşu olmayan havayolu şirketlerini cezbedip onlara hizmet vermek istiyor" dedi.



İGA Havalimanları inşaatı CEO’su Yusuf Akçayoğlu, İstanbul Yeni Havalimanı inşaatında çalışan işçi sayısının kış aylarında 20 binlerde olduğuna işaret ederek, "Şu anda 24 binlerdeyiz ama temmuz ve ağustosta bu sayı 30 binlere kadar ulaşacak. Bağımsız bir kuruluşa İstanbul Yeni Havalimanı'nın Türkiye ekonomisine katkısını araştıran bir çalışma yaptırdıklarını belirten Akçayoğlu “İstanbul Yeni Havalimanı, Türkiye GSYH'sinin yüzde 4,89'unu teşkil edecek bir ekonomi oluşturacak. 2025 yılında 1,5 milyon insana dokunan bir istihdam sağlayacak" dedi.


YÜZDE 44'Ü TAMAMLANIYOR

Projenin fiziksel anlamda yüzde 44'ünü tamamlamak üzere olduklarını belirten Akçayoğlu, finansal anlamda da kredinin yüzde 53'ünü projeye aktardıklarını belirtti. Yusuf Akçayoğlu, kurdaki yükselişe ilişkin, "Bazı kalemlerimizde maliyet artışı olsa da biz onu hedef ediyoruz. Bazı harcamalar TL olduğu için orada bir dengelenme oldu" dedi.


AKÇAYOĞLU, şu anda Atatürk Havalimanı'ndan 50'ye yakın havayolu şirketinin uçtuğunu, İstanbul Yeni Havalimanı tamamlandığında bu sayının 100'e çıkacağını belirterek, "Daha önce Türkiye'ye uçuşu olmayan havayolu şirketlerini cezbedip onlara hizmet vermek için pazarlama grubumuz durmadan çalışıyor" diye konuştu.



akşam


Geri Dön