23 / 04 / 2024

Yusuf Akçayoğlu: Yeni havalimanı inşaatı devam ediyor!

Yusuf Akçayoğlu: Yeni havalimanı inşaatı devam ediyor!

İGA Havalimanı İnşaat Üst Yöneticisi (CEO) Yusuf Akçayoğlu, İstanbul yeni havalimanı inşaatına planlandığı şekilde hızla devam ettiklerini bildirdi.



Yusuf  Akçayoğlu, son günlerde basında yer alan "İstanbul yeni havalimanı alanının kamulaştırma kararının yürütmesinin durdurulmas" haberlerine yönelik yazılı bir açıklamada bulundu.


Yusuf Akçayoğlu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından yapılan resmi açıklamada da belirtildiği gibi İstanbul yeni havalimanı inşaatının durdurulması veya projeyi sıkıntıya sokacak hukuki bir durum ve alınmış bir kararın söz konusu olmadığına dikkati çekti.


İGA olarak inşaat faaliyetlerinin planlandığı şekilde hızla devam ettiğini vurgulayan Akçayoğlu, şunları kaydetti: 


"Birkaç gündür çıkan asılsız haberlerin aksine geçen haftadan bu yana ulusal gazetelerimizin çoğunda göreceğiniz üzere projeyi değil durdurmak daha da hızlandırmak için Türkiye genelindeki tüm hafriyat firmalarını davet ediyoruz. Kriterlerimizi sağlayan tüm firmalara kapımızı açarak mevcut 1.100 kamyon sayımızı 2 binlere çıkarmayı hedefliyoruz. Kaynaklarımızı maksimum seviyeye çıkararak Türkiye'nin bu gurur projesini en başarılı şekilde tamamlayacağız."



AA


Geri Dön