19 / 03 / 2024

Yusuf Altun: Nitelikli konut talebinde artış sürecek

Yusuf Altun: Nitelikli konut talebinde artış sürecek

Son haftalarda piyasadaki hareketliliğin belirginleştiğini belirten Yusuf Altun,"Nitelikli konut talebinde artış sürecektir" dedi



İnşaat sektörünün önde gelen firmalarından Ofton'un Yönetim Kurulu üyesi ve Altun İnşaat'ın da Yönetim Kurulu Başkanı olan Yusuf Altun, son haftalarda piyasadaki hareketliliğin belirginleştiğini belirtti ve "İnşaat sektöründeki canlılık ilkbaharda ve yaz aylarının başında daha artar. Nitelikli konut talebinde artış sürecektir" dedi.

İNŞAAT sektörü kriz dinlemiyor, yeni projeler peşpeşe açıklanıyor. Nitelikli projeler, doğru fiyat-doğru lokasyon-doğru proje üçlemesini tamamladığı oranda kısa sürede hedeflerine ulaşıyor. Altun İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Altun, inşaat sektöründeki gelişmeleri ve bundan sonraki projelerini paylaştı. Sancaktepe'deki Meşelipark Apartments'te Ağaoğlu Omak İnşaat ile ortak olan ve Ofton İnşaat'ın da Yönetim Kurulu üyesi olan Yusuf Altun, küresel krizin derinleşmesinin ardından inşaat sektörünün özellikle 2008'in sonu ve 2009'un ilk aylarında yavaşladığını hatırlattı, "Son haftalarda ise faizdeki düşüşle birlikte canlanma başladı" dedi. Yusuf Altun, "Piyasanın krizden hiç etkilenmediğini söylesek yanlış olur. Tam olarak durma noktasına da gelmedi. Satışların beklentilerin altında gerçekleştiğini söyleyebiliriz. Son aylarda nispeten bir hareketlilik gözlemliyorum. Birkaç ay öncesine nazaran daha iyiyiz. Sancaktepe'deki projemiz Meşelipark Apartments'te oturum başladı. 156 daireli Meşelipark'ta geriye kalan 20 daireyi satıyoruz. Bu dairelerin fiyatı 170-350 bin lira aralığında" diye konuştu. Sancaktepe'de Ağaoğlu Omak İnşaat ile güçlerini birleştirdiklerini söyleyen Yusuf Altun, şöyle devam etti:

Asırlık meşe, adını verdi
"İnşaat sektöründe köklü geçmişimizi, başarılı çalışmalarımizi, deneyimimizi kullanarak, Sancaktepe'nin önemli projelerinden birine imza attık. Altun İnşaat ve Ağaoğlu Omak İnşaat'ın ortak projesi Meşelipark Apartments, çok özel bir proje. Projemiz adını, sitenin ortasındaki asırlık meşe ağacından alıyor. 10 blokta 156 daire var. Kaya zemin üzerine, uluslararası standartlarda teknik ve yaşam kriterlerine uygun bir projeye imza attık. 9 değişik tipte, her zevke hitabeden konut seçenekleri bulunuyor. Kapalı otopark, 24 saat güvenlik, sosyal kulüp, yüzme havuzu, fitness center, sauna, buhar odası, bar ve kafeteryanın yanı sıra çocuk oyun odamız da var. Sancaktepe'de bundan sonra da önemli pojelere imza atmak istiyoruz."
Sancaktepe'deki bu projede, günlük ihtiyaçların tümünün karşıandığı imkanlar bulunduğunu aktaran Yusuf Altun, "3 kattan oluşan çarşı kompleksi ile de öne çıkıyoruz. Projemiz normal trafik şartlarında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne 15-20 dakika, Boğaziçi Köprüsü'ne 10-15 dakika, TEM'e 10 dakika mesafede. Kısa süre içinde son kalan daireleri de satarız" diye konuştu.

Merkezde sorun yok
ALTUN İnşaat olarak Sancaktepe'deki Meşelipark Apartments'te orta kesime daire yaptıklarını bildiren Yusuf Altun, ortağı olduğu Ofton İnşaat'ın ise Bomonti ve Taksim'de rezidans projelerinin devam ettiğini hatırlattı. Yusuf Altun, "Bomonti Elysium Fantastic ve Taksim'de Elysium Suites projelerinde satışlar iyi gidiyor. Merkezi semtlerde lüks konut satışları nispeten daha iyi. Bu iki rezidansı da krizin derinleşmesinden sonra satışa çıkardık. Elysium Fantastic'te konutların yüzde 65-70'i satıldı. Taksim Suites'te ise satış için acele etmiyoruz" dedi. Altun İnşaat'ın Elysium projelerinde yer almadığını hatırlatan Yusuf Altun, şu bilgileri verdi:
"Bomonti'deki Elysium Fantastic projesinde 354 daire var. Bu projede daire teslimlerini 2011'in 6'ncı ayında yapacağımızı açıklamıştık, ancak 2010'un sonunda teslimler başlayacak. Müşteriye söz verdiğimizden daha erken teslim edeceğiz. Metrekare fiyatları 3 bin dolardan başlıyor, 4500 dolara kadar çıkıyor. 1+1'den 3+1'e kadar seçenekler var. En küçük daire seçeneği 39 metrekareydi, ancak 39 metrekare daire kalmadı. 3+1'ler 230 metrekareye kadar çıkıyor. 39 metrekare daireler 150 bin dolardan başlıyordu. Şimdi en ucuz daire 200 bin dolar civarında. Projede dairelerin yarıdan fazlası 1+1 idi. Fakat 1+1 daire alıp birleştirerek 2+1 ve 3+1 yapanlar çıktı."
 
Yeni projeler için hazırlıklar sürüyor
ALTUN İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Ofton İnşaat Yönetim Kurulu üyesi Yusuf Altun, Ofton'un hazırlık yaptığı 3-4 yeni proje olduğunu bildiriyor ve "2010'un ortalarında başlayacak projelerimizden biri Kasımpaşa'da, biri Çengelköy'de ve biri de Levent'te" diyor. Ayrıca, Aşçıoğlu İnşaat, Meydanbey İnşaat ve Omak İnşaat ile ortak girdikleri Mecidiyeköy-Likör Fabrikası arazisi ihalesinde, yargı sürecinin tamamlanmasını beklediklerini aktaran Yusuf Altun, "Başka yeni projeler de olacak. Altun İnşaat olarak Samandıra, Sancaktepe gibi bölgeleri unutmayacağız. Yeni projelerimiz oralarda da olacak" diye konuşuyor.
 
İstanbul'un kentsel dönüşüm projelerine ihtiyacı var
YUSUF Altun, inşaat sektörünü 2010'da daha güzel günler beklediğini söyledi ve "Faizler düştü. 2005-2006'dan bile daha aşağıda faiz oranları görülüyor. Fakat yine tam beklediğimiz ilgi yoktu, o da artmaya başladı. Mayıs ve Haziran aylarında piyasanın daha da güzel olacağını düşünüyorum" dedi. Şehir merkezlerindeki projelerde satış hızının daha iyi olduğunu aktaran Yusuf Altun, "Merkezi semtlerde, özellikle dönüşüm projeleri için araştırmamız vardı. Bundan sonra da olacak. Ben kentsel dönüşümün İstanbul için çok gerekli olduğuna inanıyorum" diye konuştu. Kentsel dönüşüm için Balat'ta da araştırmalar yaptıklarını bildiren Yusuf Altun, "Merkezde bu tip projelerimiz devam edecek. Taksim'de Ofton İnşaat'ın projesi Elysium Suites, eski bir gece kulübü yerine yapılıyor. Talep iyi gidiyor" dedi.
Ali ÖZTÜRK/Hürriyet Seri İlanlar


Geri Dön