19 / 03 / 2024

Yusuf Atik: Asansörler güvenilir araçlardır!

Yusuf Atik: Asansörler güvenilir araçlardır!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Antalya Müdürlüğü ve Akdeniz Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayici ve İşadamları DerneğiBaşkanı Atik "Aslında asansörler oldukça güvenli ulaşım araçlarıdır. Dünyanın en güvenli yolculukları asansörlerle yapılıyor" dedi.



Asansör Sanayicileri Federasyonu Başkanı Yusuf Atik, asansörlerin oldukça güvenli ulaşım araçları olduğunu belirterek, "Dünyanın en güvenli yolculukları asansörlerle yapılıyor" dedi.


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Antalya Müdürlüğü ve Akdeniz Asansör ve Yürüyen Merpen Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından "Asansör denetimi, uygulamadaki sorunlar ve çözüm önerileri" toplantısı düzenlendi.


Atik, Antalya Ticaret ve Sanayi Odasındaki toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'de kötü asansör bulunmadığını, bakımsız asansör olduğunu söyledi.


Asansörlerin bakımlarının zamanında yaptırılması gerektiğini belirten Atik, asansör bakımında firma seçiminin önemli olduğunu vurguladı. Atik, asansör sahiplerinin kaliteli firmaları seçmeleri halinde Türkiye'deki sorunun ortadan kalkacağını kaydetti.


Türkiye'de asansörlerin bakımının düzenli yaptırılmadığını ifade eden Atik, "Asansörlere bakım yaptıran kişiler, asansörü yapan firmaya bakımını yaptırmıyor. En ucuz kim yapıyorsa o firmaya yaptırıyor. O firma da başkasının malı olduğu için yeterli ilgiyi göstermiyor" diye konuştu.


Asansörlerden hiç kimsenin korkmasına gerek olmadığını savunan Atik, şöyle devam etti:


"Türkiye'de bir günde ortalama 40-50 milyon kişi asansör kullanıyor. Yılda asansör kazalarından hayatını kaybeden kişilerin sayısı 10'u 15'i geçmez. Bu kazaların çoğunun çıkma sebebi asansör bakıcısının kişisel hatalarından kaynaklanıyor. Aslında asansörler oldukça güvenli ulaşım araçlarıdır. Dünyanın en güvenli yolculukları asansörlerle yapılıyor." 


- Şişli'deki asansör kazası


Atik, Şişli'deki asansör kazasının "asansör kazası" olmadığını savunarak, "Orada kullanılan şey asansör değil, o bir iş makinesidir. Zaten işçiler sepetin içinde yukarıya çıkıp aşağıya iniyor. O asansör olamaz. Ne yazık ki bizde insanları yukarıya çıkaran her şeye asansör diyor" ifadesini kullandı.


Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Rıdvan Kösesoy da Türkiye'de 341 bin asansörün 20 bininin Antalya'da bulunduğunu bildirdi. Mevzuata göre Antalya'da bulunan 20 bin asansörün her ay bakımının yapıldığını belirten Kösesoy, asansör sektörünün dinamik ve potansiyeli yüksek olduğunu vurguladı.


Toplantıya ilgili kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.


AA


Geri Dön