25 / 04 / 2024

Yusuf İşeri: Kepez’de 2B sorunu çözülecek!

Yusuf İşeri: Kepez’de 2B sorunu çözülecek!

Geçtiğimiz yılın değerlendirmesini Akdeniz Manşet gazetesine yapan AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, “Artık Kepez’e gelmek için birçok sebebiniz olacak” dedi.



Geçtiğimiz yılın değerlendirmesini Akdeniz Manşet gazetesine yapan AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, “Artık Kepez’e gelmek için birçok sebebiniz olacak” dedi


AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri ile hem geçen yıl yaşanan seçim atmosferini değerlendirdik, hem de Kepez’de yapılan ve yapılacak olan projelerle ilgili olarak çok özel bir röportaj gerçekleştirdik. İşte o röportajın detayları.

 

Durmadan çalışacağız


Onun adı artık yeni yatırımların merkezi.. Onun adı artık cazibe merkezi.. Geçmişin varoş semti olarak bilinen Kepez, bugünlerde kendinden sıkça söz ettiriyor. “2015 seçimlerinde de büyük bir farkla öne çıkan ilçeye şimdilerde gitmek için birçok sebebiniz olacak” diyen AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, “1 Kasım seçimlerinde Kepez olarak büyük katkı sağladık, hem oyumuzu hem üye sayımızı yükselttik” diyor. Seçimlerin yanı sıra geçtiğimiz yıl G20 Zirvesi ve yapılan köprülü üst geçitlerle Antalya’nın hizmet yağmuruna tutulduğunu söylüyor. Kültür ve sanat anlamında hayata kazandırılan Dokuma Fabrikasını ön plana çıkarıyor. Ve Kepez için yapım aşamasında olan en yeni projeleri anlatıyor. Bunların başında ise 350 yataklı Kepez Devlet Hastanesi, Gülveren Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm çalışmaları, Antalya ve Kepez’de bir ilk olan Fabrikalar Mahallesi’ndeki açık yüzme havuzu geliyor. Ve 2016... Bu yıl da hizmetler devam ediyor. İşeri 2016’dan bahsederken de “Sabırsızlıkla ve heyecanla yeni yatırımlar için, Kepez için durmadan çalışacağız” diyor.


Alnımızın akıyla çıktık


Akdeniz Manşet’e geçtiğimiz yılı değerlendiren AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, “Seçimlerden alnımızın akıyla çıktık. Her zaman sandıktan çıkan sonuca saygılı olduğumuzu açıklamıştık. Ve milletin kararı da başımızın tacıydı. Her zaman bu şekilde vurguladık. Teşkilat olarak 1 Kasım seçimlerine iyi bir şekilde hazırlandık. Eski ve yeni teşkilat mensuplarımızla üyelerimiz ve gönüllü çalışanlarımızla bir araya geldik. Seçim çalışmasına yoğunlaştık. Bir memleket meselesini anlattık, asıl hedefe yöneldik. Ve seçimlerden de beklediğimiz sonucu aldık. 1 Kasım seçimleriyle beraber siyasetinde yönü değişti. Her zaman istikrar diyorduk ve yeniden sağlandı. Yani bu mücadeleden de zaferle çıktık. Ve yine mücadeleye gelecek hedeflere devam ediyoruz” dedi.


Kepez için el ele


AK Parti’nin Kepez’de hem oyları hem de üye sayısının arttığını belirten İşeri, “Biliyorsunuz ki AK Parti Antalya’da 7 milletvekili çıkardı. 130 bin oy aldık. Tabi Kepez olarak büyük bir katkı sağladık. Bu süreçte ilçe olarak hem üye sayımızı hem de üyemizi arttırdık. Tabi seçimlerden galip çıktık. İstikrarı söz verdiğimiz gibi yeniden sağladık. Antalya ve gelişen, değişen, hızla büyüyen Kepez için, Belediye Başkanımız Hakan Tütüncü ile teşkilatımız el ele vererek daha güzel bir Kepez için gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.


2015 yılı hizmetler yılıydı


2015 yılı deyince seçimlerin yanı sıra yapılan organizasyonlardan G20 zirvesinin önemine de dikkat çeken Başkan İşeri, “2015 denince akla G20 zirvesinden tutun da birçok şey geliyor akla. Mesela 10 köprülü üst geçit 2015 yılında tamamlandı. Bunun yanı sıra Dokuma Fabrikası Antalya ve Kepez’e kültür ve sanat anlamında kazandırılmış oldu. Kepez’de binlerce vatandaşın tapu problemini çözecek olan vakıf-hazine takası gerçekleştirildi. Fevzi Çakmak Mahallesi’nde yapılan Şefkat ve Huzur Evi tamamlandı. Akdeniz Belediyeler Birliği tarafından proje yarışmasında birincilik ödülüne layık görülen Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi tamamlandı. Bununla beraber seçim vaatlerimiz içerisinde bulunan 17 ayrı lise, 3 ayrı spor salonu yurt ve kütüphanelerin bulunduğu ilk eğitim kampusu için imar plan çalışmaları tamamladı” dedi.


Yeni projeler yapım aşamasında


Kepez’de 2B sorununun çözüleceğine de vurgu yapan İşeri, birçok projenin yapım aşamasında olduğunu belirtti ve şöyle devam etti; “Kepez yaşanabilir bir kent haline geliyor. Bunun yanı sıra Duraliler ve Avni Tolunay mahallerinin imar planı çalışmaları, Gülveren mahallesinde gecekondu alanında kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Sütçülerde 350 yataklı devlet hastanesi en kısa zamanda açılacak. 50 ünitelik ağız ve diş hastanemiz yapımı devam ediyor. 500 yataklı şehir hastanesi için imar planları tamamlandı. Antalya ve Kepez’de bir ilk olan Fabrikalar mahallesinde açık yüzme havuzu yapımı devam ediyor. Kepez Belediyemiz sosyal belediyecilik kapsamında en güzel örneklerini vererek, evde bakım hizmetleri ve sağlık taramalar yaparak hasta ve yaşlı vatandaşlarımızın evine hizmeti götürüyor. Kepez olarak eğitime de destek veriyoruz. Etüt merkezleri birçok mahallede açılarak öğrencilerimize takviye dersler almasını sağlayacak. Mehmet Akif Ersoy mahallemizde çok amaçlı spor salonu inşası devam ediyor.”



Kepez tercih edilecek


Kepez’de çok nitelikli gezinti ve cazibe merkezlerinin doğmaya başladığını belirten İşeri, “Kent Ormanı ve seyir terası yaz aylarında binlerce kişiyi ağırlıyor. 70 dönümlük macera parkı inşa edilmekte. Yılbaşından sonra hizmete girecek. Varsak’ta sessiz sedasız bir kültür, turizm hizmeti gerçekleşecek. 2 bin yıllık bir antik şehir olan Lyrboton Kome arkeopark haline geliyor. Bu park bu yıl hizmete girerek, Antalya için önemli bir cazibe merkezi haline gelecek diye düşünüyorum. Öte yandan Avni Tolunay Mahallesi’ne kent parkı kazandırılacak. Antalya’ya gelen misafirlerin Kepez’e gelmek için pek çok sebebi olacak. Antalyalıların doğa ile buluşmak, spor yapabilmek ve kültür, sanat etkinliklerinden istifade edebilmek için tercih edeceği en önemli merkez Kepez olacaktır” diye konuştu.


Esra KÖKSAL/Akdeniz Manşet


Geri Dön