19 / 03 / 2024

Yusuf Ziya Ulusoy: Kütüphane kurarlarsa kitaplarımı başlarım

Yusuf Ziya Ulusoy: Kütüphane kurarlarsa kitaplarımı başlarım

Yusuf Ziya Ulusoy, "2 bin kitap biriktirdim. Sadece adımın verileceği bir kitaplık kurulmasını istiyorum ama ilgilenen yok" dedi



İzmir Kültür eski Müdürü Yusuf Ziya Ulusoy, "2 bin kitap biriktirdim. Sadece adımın verileceği bir kitaplık kurulmasını istiyorum ama ilgilenen yok" dedi

Yıllarca İzmir'de görev yaptıktan sonra emekli olan Ulusoy, aralarında kendi yazdığı kitaplarının da bulunduğu yaklaşık 2 bin kitaplık kütüphanesini bağışlayacak bir yer aradığını ifade etti. Konak Belediyesi eski Başkanı Muzaffer Tunçağ zamanında başlatılan girişimlerin sonuç vermediğini de anlatan Ulusoy, "Yıllarca kitap biriktirdim. İçinde edebiyat kitaplarından çeşitli ansiklopedilere, tahih kitaplarından genel kültür kitaplarına kadar birçok eserin olduğu kütüphanemi bağışlama kararı aldım. Eski Başkan Muzaffer Tunçağ ile yaptığım görüşmeler sonunda kitaplarımın yaklaşık 300 tanesi belediye tarafından alındı. Fakat daha sonra kitaplarımın koli içinde Eşrefpaşa Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nin deposuna kaldırıldığını öğrendim" dedi.

KURUMLARA ÇAĞRI
Bu durumun kendisini çok üzdüğünü söyleyen Ulusoy, "Yıllardır birikimlerimi ve deneyimlerimi yansıttığım kitaplarımın da olduğu kütüphaneyi bağışlayacak yer bulamıyorum. Sadece oluşturulacak kitaplığa ya da kütüphaneye ismimin verilmesini istiyorum. Kitapları benim bağışladığım belli olsun yeter. Onlarca yılın birikimi heba olup gitmesin. Her kitap, içinde farklı bir dünyayı barındırıyor. Kamu kurumlarının temsilcilerinden duyarlılık bekliyorum. Ben de yıllarca bu kentte kamu kurumunda üst düzey görevlerde bulundum. Yetkililer, insanlara kulak versinler. Eserlerin paylaştıkça çoğalacağını düşünüyorum. Özenle seçilmiş kitaplardan oluşan kütüphaneden yararlanan gençler ve çocuklarımız daha birikimli hale gelecekler. Ben İzmir'de eserlerini kitaplarını bağışlayacak insanların sayısının fazla olduğunu düşünüyorum. Kamu kurumları bizim gibi bağışçıların sözlerini kulak ardı ederlerse işler yürümez" diye konuştu.

HERKES OKUMALI
Çağrılara ve görüşmelere rağmen yapılan duyarsızlığın kendisini kahrettiğini anlatan Ulusoy, "Ülkemizin daha ileri seviyelere ulaşması için hepimizin çok okuması gerekiyor. Evde, okulda, işte yakınlarımıza okumalarını ve bilgi sahibi olmalarını önermeliyiz. Okumayan toplumlar tarihlerini ve geçmişlerini bilemezler. Geçmişini bilmeyen de geleceğe yönelik çalışma yapamaz" dedi.

Kitap Fuarı sona erdi
TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile 17-25 Nisan 2010 tarihleri arasında  İzmir  Uluslararası Fuar Alanı'nda düzenlenen 15. İzmir Kitap Fuarı, önceki gün sona erdi. Fuarı, 254 bin okurun ziyaret ettiği belirtildi.

TÜYAP'dan yapılan açıklamada, fuarın yoğun okur ilgisiyle karşılandığı 16. İzmir Kitap Fuarı için şimdiden çalışmalara başlandığı ifade edildi.
Fatih Yapar / Yeni Asır


Geri Dön