26 / 04 / 2024

Yusuf Ziya Yılmaz: Çarpık betonlaşma köyleri de çirkinleştiriyor!

Yusuf Ziya Yılmaz: Çarpık betonlaşma köyleri de çirkinleştiriyor!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şehirlerde yaşanan çarpık betonarme bina yapılaşmanın doğal güzelliklere sahip köyleri de tehdit eder hale geldiğini söyledi. Yılmaz, şehirlerdeki çirkinliğin köylerde de yaygınlaşacağını belirtti...



Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şehirlerde yaşanan çarpık betonarme bina yapılaşmanın doğal güzelliklere sahip köyleri de tehdit eder hale geldiğini söyledi. Kentleri, plansız projesiz konutlaşmadan kentsel dönüşüm projeleri ile kurtarmaya çalışırken, köylerin ihmal edilmemesi gerektiğinin altını çizen Başkan Yılmaz, köylerle yaşayan insanların konut yapmadaki betonarme eğilimlerini iyi yönetemedikleri taktirde şehirlerdeki çirkinliğin buralarda da yaygınlaşacağını kaydetti. 


Köylerdeki çirkin betonlaşmanın önüne geçmek için bir dizi tedbirler ve yatırımlar yapılması gerektiğini bildiren Başkan Yılmaz, "İnsanları çok katlı kentsel yoğunluğun artırıldığı yerlerden kurtaracak çözümler aranmalı, sosyal ve teknik alt yapısı tamamlanmış, ekonomisi ve ulaşımı güçlendirilmiş yeni salanlar oluşturulmalıdır. Köylerimizin betonarme, çirkin sıvasız binalar ile çirkinleştirilmesi, şehirlerimizin çirkinleşmesi kadar önemlidir. 

Köylerimizde yöresel mimariyi öngören ve geleneksel yapı malzemelerini kullandırmayı özendirecek çalışmalar yapılmalıdır." şeklinde konuştu. 


Milat Gazetesi


Geri Dön