28 / 03 / 2024

Yusuf Ziya Yılmaz, Çiftlik Caddesi sakinlerinden binalarını mantolamalarını istedi!

Yusuf Ziya Yılmaz, Çiftlik Caddesi sakinlerinden binalarını mantolamalarını istedi!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Çiftlik Caddesi'nde oturan ev sakinleri ve esnafla yemekli toplantıda bir araya geldi. Yılmaz, "ilin Türkiye’nin iddialı şehirleri içinde varlığını artırarak sürdürmesini sağlamaya çalışıyoruz" dedi...




Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Çiftlik Caddesi'nde oturan ev sakinleri ve esnafla yemekli toplantıda bir araya geldi. 


Amaçlarının, Samsun’a bir şeyler katmak olduğunu belirten Başkan Yılmaz, ilin Türkiye’nin iddialı şehirleri içinde varlığını artırarak sürdürmesini sağalmak için çaba gösterdiklerini kaydetti. 


Son yıllarda artık dünyanın güzel şehirlerinde olan şeylerin Samsun'da da var olduğunu kaydeden Yılmaz, “Hiçbir şekilde çocuklarımızın başka bir şehre gittiğinde, bu bizim şehrimizde yok, keşke bizim şehrimizde de bu olsaydı diyerek bir mahcubiyet duymaması için uğraşıyoruz. Ama itiraf etmek gerekir ki o dünya şehirlerinde var olan estetik duyarlılığa hala sahip değiliz. Ama ben inanıyorum ki biz bunu da başaracağız. Yani gelişmişliğin yanına estetik kaygıları da koyarak ve özümseyerek şehirleri çok yakında oluşturacağız. Bizim bu konuda görgü ve kültür eksiğimiz vardı. Artık bu görgü eksiğimiz de kayboldu. Artık TV programları var, insanımız yurt dışına sıkça gidiyor, geliyor. Yani görüyor ve inceliyoruz. İşte önümüzdeki günlerde bu estetik konusuna çok kafa yoracağız ve çalışacağız.” diye konuştu.


Bu anlamda, Çitlik Caddesi'nde de üzerinde önemle durdukları bir proje olduğunu kaydeden Başkan Yılmaz, şöyle devam etti: “Çiftlik caddemizi bir alışveriş merkezi caddesine yani cadde AVM’ye dönüştüreceğiz diye yola çıktık. Mevcut AVM’lerin ambians ve çekiciliği şehrin belirli caddelerinde yapılacak düzenlemelerle o caddelere yansıtan birçok Avrupa ülkesi var. İşte biz bunların bazılarını da gördük. Öncelikle bu caddeyi taşıt trafiğinden arındıracağız. Altyapısını yaptıktan sonra estetik bir bakış açısıyla caddeyi doğal taşlarla döşüyoruz. Bina cephelerini tabelalar da dahil bir düzene sokup yine estetik bir aydınlatma ile desteklemek istiyoruz. Eğer biz bu projeyi kafamızdaki gibi uygularsak çok güzel bir mekan oluşacak ve Samsun, adından söz ettiren bir turizm ve alışveriş ögesi kazanmış olacak. Benim sizlerden ricam binaların mantolama işlemlerinin hız kazanması ve hızla bitirilmesi için gayret edilmesi. Eğer biz buranın altyapısını bitirdikten sonra bu işi yapmaya kalkan olursa çok daha büyük zorluklarla karşılaşır, buraya araç sokamaz ve belki iskele bile kuramaz. Bu çok önemli ve bu işlem ne kadar hızlı olursa biz de o kadar hızlı bir şekilde çalışırız.” Konuşmaların ardından Yılmaz, katılımcıların sorularını alarak cevaplandırdı. 


Polis Haber


Geri Dön