26 / 04 / 2024

Yusuf Ziya Yılmaz: Kirazlık ve Kutlukent açıklarında dolgu alanına başlayacağız!

Yusuf Ziya Yılmaz: Kirazlık ve Kutlukent açıklarında dolgu alanına başlayacağız!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Kirazlık ve Kutlukent açıklarında 560 dönümlük bir dolgu alanının inşaatına başlayacağız. Bu alanı 2 ya da 2.5 sene içerisinde doldurur ve bitiririz" dedi...




Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Kirazlık ve Kutlukent açıklarında 560 dönümlük bir dolgu alanının inşaatına başlayacağız. Bu alanı 2 ya da 2.5 sene içerisinde doldurur ve bitiririz" dedi.


Çarşambalılar Tertip Komitesi'nin Büyük Otel'de düzenlediği kokteyle katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'da ihracatı arttırmak için birçok çalışmaya imza atacaklarını söyledi. Yılmaz, Samsun'da önümüzdeki 4 aydan sonra Tekkeköy ilçesinde bir dolgu sahası daha yapacaklarını açıkladı. Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "Bizim organize sanayi bölgelerinde (OSB) sanayicilerimiz yer problemleri olduğunu ve denize yakın olmak istediğini söylüyor. Bunun için önümüzdeki 4 aydan sonra Kirazlık ve Kutlukent açıklarında 560 dönümlük bir dolgu alanının inşaatına başlayacağız. Bu alanı 2 ya da 2,5 sene içerisinde doldurur ve bitiririz. Bununla ilgili önümüzde bir güçlük var. Denizden doldurularak elde edilmiş alanlara maalesef mevcut kanunlar sanayi tesisi yaptırmıyor. Ama hükümetimiz aynı problemi bütün sahil kentlerinde gözlemliyor. Bu konuyla ilgili hükümetimizin hayata geçireceği kanuni bir düzenlemeyle inşallah aşarız" diye konuştu.


Samsun'da Gülsan Sanayi Sitesi'nin de şehircilik adına kötü örnek olarak görülmeye başlandığını, bundan hem esnafların hem de Samsun'un rahatsızlık duyduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, "Yeni bir alan için çalışma içerisindeyim. Bununla ilgili gece-gündüz kafa yoruyorum ve 500 dönümlük bir alan üretmeye çalışıyorum. Bu alanı üretip, Gülsan Sanayi esnafımızla konuşacağız. Onları mağdur etmeden duyarlı davranarak işleri çözeceğiz" şeklinde konuştu.


Turizm anlamında Samsun’un eksikliklerinin olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Samsun’un turizm alanında da büyük eksikliği olduğu bir gerçek. Maalesef bugüne kadar turizm alanında şehrimizde çalışmalar yaptık ama tanıtımımızda büyük eksiklik var. Bunun için Rusya ve Arabistan da turizm büroları kurarak tanıtımımızı yapacağız. Köyleri ziyaret ettiğimde, oradaki vatandaşlarımızla konuştuğumda ‘benden ne istiyorsunuz?’ diye soruyorum. Bana ya yol ya da çevre düzenlemesi tarzında iş istiyorlar. ‘Peki, siz ne iş yapıyorsunuz’ diye sorduğumda ise çocuğumuz gönderiyor diyor. Kısacası köylerimizde var olan kırsal kesim ekonomisi maalesef bitti. Herkes geçimini şehirde arıyor. Bu zihniyeti değiştirmeli ve köy ekonomisi tesis etmemiz lazım” ifadelerini kullandı.


“ŞEHRİMİZİN İKTİSADİ DURUMUNU BÜYÜTMEMİZ LAZIM”


Samsun'da yapacakları planlar ve projelerden bahseden Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, şöyle konuştu: "Türkiye'nin de Başbakanımızın da ve benim de hedeflerim var. Samsun'un geleceği, Türkiye'nin 250 milyar dolarlar civarında olan ihracatını 500 milyar dolarlara çıkaracaksa, Samsun'da mevcut olan ihracat rakamlarını arttırarak katkı vermiş illerden bir tanesi olması gerektiğini düşünerek bu hedeflerimi de sizlere anlatacağım. Samsunumuzun şu anda hiç bir şekilde Türkiye'nin başka şehrinin sahip olduğu ama maalesef bizin şehrimizde yok diyebileceğimiz hiç bir eksiği yok. Yani birçok insan İstanbul, Ankara,  İzmir  ya da Bursa yerine Samsun'da yaşamayı tercih edebilir. Samsun'da hayat bu illerden daha kolaydır. İletişim ve ulaşımın ve onun dışındaki kavramlara çok çabuk ulaşabildiğimiz bir şehirdir. Samsun'un da eksiği var. Bir çocuğumuz üniversiteyi bitirdiği zaman ‘Samsun'da evleneyim ve yaşayayım’ dediği zaman biz ona bir yarın kuramıyorsak, o diğer illerden daha fazla yaşanılabilir bir şehir olan Samsun'un bir faydası, bir yararı kalmaz. Bu çocuk istemeye istemeye başka şehre gitmek zorunda kalır. Şehrimizin iktisadi durumunu ne yapıp yapıp şu an ki bulunduğundan en az iki katı da ha büyütmek zorundayız. Bunları nasıl yapacağız? 5 yıl içinde yapamayabiliriz. Ama bu şehir bu işlere kilitlenmelidir. İhracatı artırmamız için, üretimi arttırmamız lazımdır. Bunun için sanayinin önünde güçlükler var. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde biz sorunları azaltacağız. Samsun'un iyi ve güzel hamleleri var. Bir şehrin ihracat yapabilme kabiliyetini öne çıkartan şey lojistiktir. Lojistik, üretilen malların üretildiği andan itibaren TIR'larla gemilere yüklenip, pazara götürmek zorunda kalmamasını halini izah eder. Bununla ilgili Tekkeköy'de bin 300 dönümlük bir alanın planlaması bitti, alt yapısına başlayacağız. Valimiz bu işin önünde çok koşuyor. Biz ona yetişmeye çalışıyoruz. Bu çok güzel bir rastlantı. Valimiz Hüseyin Aksoy, Mersin'deki lojistik konusundaki tecrübelerini buraya taşıdı. Bu konuda Tekkeköy ve bölgemiz çok şanslı. Bu alanı Çorum, Amasya ve Tokat da kullanacak."



Ordu Yorum


Geri Dön