27 / 04 / 2024

Yusuf Ziya Yılmaz: Samsun turizmi atağa hazırlanıyor!

Yusuf Ziya Yılmaz: Samsun turizmi atağa hazırlanıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde turizmi canlandırmak ve geliştirmek amacıyla gerçekleştirdiği Samsun ve Çevresi Turizm Alt Yapı Birliği (SAMTAB) eylem planı toplantıları sonuç verdi.



Samsun Valiliği’nin de destekleri ile 2015-2017 yıllarını kapsayan iki yıllık süreçte yapılacak çalışmalara ilişkin eylem planları hazırlığı tamamlandı. Projelerin büyük kısmı ihale aşamasına gelirken Büyükşehir Belediyesi, projelerin 2017 İşitme Engeliler Olimpiyatı’na kadar tamamlanmasını hedefliyor.

Karadeniz Bölgesi’nin en büyük metropol şehri Samsun, her alanda olduğu gibi turizmde de iddiasını ortaya koymaya hazırlanıyor. Turizm konusunda kentin sahip olduğu potansiyelleri gün ışığına çıkarmakta kararlı olan Samsun Büyükşehir Belediyesi, il merkezindeki turizme yönelik alt yapı yatırımlarını, 14 ilçeye de yayarak hayata geçirmeyi planlıyor.

Bir süre önce 14 ilçede Samsun ve Çevresi Turizm Alt Yapı Birliği (SAMTAB) eylem planı toplantılarına katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, alınan kararların ivedilikle projelendirilerek ihale edilmesini istemişti. Yöre halklarının ortak kanaatleriyle belirlenen turizm yatırımları, Samsun Valisi İbrahim Şahin’in de destekleriyle hızlandırılarak projelendirildi. Çalışmalar kapsamında, 14 ilçedeki projelerden meydan restorasyonlarının başladığı, büyük kısmının da ihale aşamasına geldiği öğrenildi.

İlçelerde hayat bulacak turizm yatırımlarının gerek il gerekse ilçe ekonomileri için büyük kazanım olacağına dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yatırımların tamamlanmasıyla Samsun’un ülkedeki turizm gelirinden hak ettiği payı alacağını kaydetti. Bütün gayretlerinin bu amaca yönelik olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz, "Kentte turizm öğesi olabilecek her türlü materyali ve ilgili dinamikleri harekete geçirdik. İlçelerimizde turizmin geliştirilmesi konusunda çok önemli işler yapılacak. SAMTAB olarak yoğun bir çalışma dönemine giriyoruz" dedi.

Samsun’da turizmin gelişmesine engel olan alt yapı yatırım eksikliklerinin büyük oranda çözüldüğünü ifade eden Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "Samsun, Türkiye’nin 2023 hedeflerinden olan turizmde 50 milyon turist ve 50 milyar dolarlık gelir hedefinde rol alabilme becerisini gösterebilmelidir. Bizim hedefimiz de budur. Samsun, Türkiye’nin turizm konusunda bizden çok daha fazla hareketlilik içerisinde olan şehirlerinden geride değil. Geçtiğimiz süre içinde turizm konusunda eksiklikler yaşadık. En önemlisi ise ciddi boyuttaki konaklama sorunuydu. Bu işin böyle olmayacağını anlayınca, kısa sürede kendi içinde kendi dinamikleriyle birlikte bir konaklama tesisi vizyonu belirledik. Bunda da biraz gecikildi ama sonuçta başarıldı. Bu psikolojiyi üzerimizden attık. Şimdi turizm yatırımlarına daha iddialı ve geniş perspektiften bakıyoruz" diye konuştu.

Fuar ve Kongre Merkezi ile 5 yıldızlı konaklama tesisi eksikliklerinin tamamlanmasının kent psikolojisinde büyük rahatlama yaşattığını vurgulayan Başkan Yılmaz, "Bütün bu sürecin temel hedefi, turizm hedeflerinden ve gelirlerinden pay alabilmektir. Samsun, üzerine düşecek rolü en iyi şekilde yerine getirecektir. Turizm alt yapı birliği de bu sebeple çok önemli. Birlik olarak her türlü turizm yatırımı ve hizmetini eksiksiz bir şekilde yerine getireceğiz. Şimdi dönüp kentsel ölçekli doğal kaynaklarımızı harekete geçirmek, bu kaynaklarımızı birer turizm öğesi haline getirmeye dönük vizyon üzerinde yoğun olarak çalışacağız. Nerede turizm potansiyeli olabileceğine dair her türlü görüş ve öneriyi bekliyoruz. Samsun’un neresinde ne olduğunu ve turizme nasıl kazandıracağımızı biliyoruz. Var olan potansiyellerimize hangi turistik kimlikleri giydireceğimizi, nasıl turizm öğesi haline getireceğimizi ve hangi dinamikleri harekete geçireceğimizi planlayıp projelendirdik. İhale aşamasına geldiğimiz projeleri ihale edip çalışmaları hemen başlatacağız. Önümüzdeki süreci en iyi şekilde değerlendirip 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatı’na yetiştireceğiz” şeklinde konuştu.


"ELİMİZİ ATTIĞIMIZ YERDEN KÜLTÜR HAZİNESİ ÇIKTI"

İlçelerde gerçekleştirdikleri turizm toplantılarında Samsun’un önemli oranda turizm potansiyeli olduğunu gördüklerini dile getiren Başkan Yılmaz, bu bakımdan kentin turizm bakımından zengin bir coğrafyaya sahip olduğuna da değindi. Başkan Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Buralarda yaşamakla çok şanslıyız. Bu coğrafyadaki güzellikleri açığa çıkarma çabası içerisinde bulunmakla çok şanslıyız. Aslında bu güzellikleri ortaya çıkarmak için çok çaba göstermemize gerek yok. Türkiye genelinde olduğu gibi Samsun’da da elimizi attığımız her yerde bir güzellik, bir kültür hazinesi, bir sanat hazinesi çıkıyor. Bu kadar zenginlik içerisinde bir şeyleri atlar mıyız diye biraz telaş yapıyoruz ve bu da bizi biraz yoruyor. Ama Samsun için yorulmaya devam edeceğiz."



Hürriyet 


Geri Dön