19 / 04 / 2024

Yusuf Ziya Yılmaz: Samsun'da 50 bin konut yıkılacak!

Yusuf Ziya Yılmaz: Samsun'da 50 bin konut yıkılacak!

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından Anemon Otel de düzenlenen 'Orta Karadeniz Bölgesi Sınır ötesi İşbirliği iş Formu" toplantısında konuşan Başkan Yılmaz, Samsun'daki kent oluşumuna ilişkin açıklamalarda bulundu...



Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Zıya Yılmaz, Samsun merkezinde revize edilmesi gereken 50 bin konut olduğunu söyledi.


Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından Anemon Otel de düzenlenen 'Orta Karadeniz Bölgesi Sınır ötesi İşbirliği iş Formu" toplantısında konuşan Başkan Yılmaz, Samsun'daki kent oluşumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.


Samsun'da halen 5 tane büyük Organize Sanayi Bölgesi olduğunu söyteyen Yılmaz, 'Buralarda üretim yapılıyor ama ihracatta hedeflediğimiz noktalara henüz ulaşamadık. Hedeflere ulaşamayışımızın temef nedenleri hiç şüphesiz bu toplantıda tartışılacaktır.


Samsun sadece bizim toplantımızın gündemi olan sınır ötesi işbirliği ve sınırötesi ticaret ilişkilerinin ve ekonominin büyütülmesine dönük olan bir perspektifte koşarken, bir taraftan da şehircilik adına da dünyanın modern şehirleri, dünyanın modern, çağdaş ve insanı mutlu eden şehirlerinden biri ofma yönünde de hızla geleceğe doğru koşmaktadır" diye konuştu. 


KENTSEL DÖNÜŞÜM VURGUSU 


Şehircilik adına temel felsefelerinin 'dünü unutmayan, dünü saklayan, bugünü en güzel şekilde insanlara yaşatmak ve yarını kurgulamaya dönük' olduğunun altını çizen Yılmaz, "Bugünü yaşayan, yarını kurgulayan bir şehir olma yönünde geleceğe hızla koşuyoruz.

Şehircilik adına maalesef yapmamız gereken çok şey var. Bu da bulunduğumuz coğrafyadan kaynaklanıyor, 1970'li yıllarda Samsun havzası Türkiye'nin doğusundan ve güneyinden çok göç aldı.

Bu göç şehrin kentsel düzenini çok bozudu. 400 bin konutumuz var.

Bu konutların 250 bini merkez ilçelerimizde, Merkez ilçelerimizde bulunan 50 bin konut kentsel dönüşüm projesi kapsamında daha yaşanabilir konutlar haline getirilecek" dedi.


Ekip 


Geri Dön