25 / 04 / 2024

Yuvacık Kalıcı Konutları'nda fiyatlar yükseldi!

Yuvacık Kalıcı Konutları'nda fiyatlar yükseldi!

Kalıcı konut örnekleri arasında en iyilerden biri olan Yuvacık Kalıcı Konutlar'da daire fiyatları yükseldikçe yükseldi. 3'er katlı konutlardaki dairelerin metrekare fiyatları bin 200 TL'leri buldu.



Kalıcı konut örnekleri arasında en iyilerden biri olan Yuvacık Kalıcı Konutlar'da daire fiyatları yükseldikçe yükseldi. 3+1 99 metrekare olarak geçen dairelerin; kullanışlı olması, çevre düzenlemelerinin iyi yapılması, yeşil alan, çardaklar, parklar gibi etmenler fiyatları pozitif yönde etkiledi ve zaman içerisinde daire fiyatları 100-120 bin TL'lere yükseldi. 90 bin TL altında daire bulmanın neredeyse imkansız olduğu konutlarda, birkaç sene önce 65-70 bin TL'ye giriş kat daire bulunabiliyordu. 


KULLANIŞLI DAİRELER


Mesafe olarak İzmit'e 7-8 kilometre olan konutların en güzel yanı kullanışlı daireler içermesi ve yeşilliği bol olması. Kiracıdan çok mal sahiplerinin ikamet ettiği konutların sosyal donatıları da fazla. İçerisinde basket sahası oyun parkları, futbol sahası olan sosyal tesisler, güzel manzara ve 3 katlı oluşları da fiyatlara etmen oldu. Konutlardaki dairelerin metrekare fiyatları bin 200 TL'leri buldu. 


FİYATLAR HIZLA ARTTI


Dairelerin kilerli olması, bina altlarında ardiyelerin bulunması, gömme dolap artı, tuvalet gibi ayrıntıların varlığı yine fiyatı etkileyen etmenler arasında yer alıyor. Fiyatların yakın tarihe kadar metrekare 800-900 TL aralığında olması, alıcı kitlesinin hızla artmasını sağladı. Diğer yandan hızla artan fiyatlar aynı hızla satışları durduracak gibi.


YATIRIM YAPILMIYOR


Metrekare bazında yüksek olan fiyatlar, konutların dezavantajlarının artmasıyla satışları durma noktasına getirdi. Konutların tam ortasında yapılan büyük parkın inşaatı uzun süredir devam ediyor. Minibüs fiyatları yüksek bulunuyor. 

Umuttepe gibi kampüslere ya da Uzunçiftlik gibi mevkilerdeki fabrika bölgelerine gitmek oldukça zor. Binalar da artık yaşlanıyor. Sosyal donatıları ve havası iyi olan bölgede daire içlerine yatırım yapılmıyor. 


YENİ İNŞAATLAR VAR


Yuvacık Kalcı Konutlarının yakın çevresinde birkaç yıl öncesine kadar yeni konut bulmak oldukça zordu ancak şimdi her parselde yeni bir inşaat yükseliyor. Bahçeli 1-2 bloktan oluşan binalarda metrekare fiyatları kalıcı konutlarla aynı. Bu nedenle alıcı yönelimi yeni konutlara doğru kayıyor. Yuvacık değer kaybetmeden uygun bir rayiç yakalamalı. 


MAKSİMUM 90 BİN TL


Kat ve manzara baz alınarak 65 bin TL - 90 bin TL arası fiyatlar, Yuvacık Kalıcı Konutları için en ideal değerleri taşıyor. Tam zemin dairelerin düşük fiyatlı olması normal; diğer yandan tam deniz manzaralı, ara kat ve içi yapılı olabilecek bir daire için en iyi fiyat 90 bin TL olacaktır.

 

Aksi taktirde çevre inşaatlar ve sıfır dairelerin artmasıyla Yuvacık Kalıcı Konutları satılmayarak bu rayiçlerinde altına düşmeye başlayacaktır. 


Bizim Kocaeli




Geri Dön