24 / 04 / 2024

Yuvacık’ta kent meydanı için çalışmalar başladı!

Yuvacık’ta kent meydanı için çalışmalar başladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi köyleri kent meydanları ile kavuşturmaya devam ediyor. Başiskele Belediyesi ile birlikte devam eden çalışmalarda Büyükşehir Belediyesi tarafından Yuvacık Yakacık Mahallesi Hacı Mahmut Caddesi’nde kamulaştırmaya başladı!





Kocaeli Büyükşehir Belediyesi köyleri kent meydanları ile kavuşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda Başiskele Belediyesi ile birlikte devam eden çalışmalarda Büyükşehir Belediyesi tarafından Yuvacık Yakacık Mahallesi Hacı Mahmut Caddesi’nde yer alan 7 adet binanın kamulaştırılması gerçekleştirildi. Kamulaştırılan binalardan 4 tanesinin yıkımına başlayan Başiskele Belediyesi’ne bağlı ekipler, ilerleyen günlerde gerçekleştirilecek diğer kamulaştırmalar ile birlikte kent meydanı için gerekli alan çalışmasını tamamlayacak.




24 BİNA KAMULAŞTIRILIYOR


Yuvacık Kent Meydanı projesi kapsamında Büyükşehir, Yakacık Mahallesi Hacı Murat Caddesi’nde 17 adet kamulaştırma daha gerçekleştirecek. Daha önce yapılan kamulaştırılmalarla beraber 6 bin 303 metrekarelik bir alan kamulaştırılmış olacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı tarafından kamulaştırması gerçekleştirilen 628 metrekarelik alanın yıkımına Başiskele Belediyesi’ne ait ekipler tarafından başlandı.


KENT MEYDANI YAPILACAK


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Başiskele Belediyesi’nin ortak yaptığı proje kapsamında kamulaştırılma ve yıkımların tamamlanmasından sonra Yuvacık Merkez Camii’nin karşısında yer alan Hacı Mahmut Caddesi’nde yer alan 6 bin 303 metrekarelik alan kent meydanı yapımı için projelendirilecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön