24 / 04 / 2024

Yüzde 15’lik devlet katkısı konut yatırımlarını artırır!

Yüzde 15’lik devlet katkısı konut yatırımlarını artırır!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanlığı, 8 bakanı ve başta KONUTDER, GYODER olmak üzere, sektör temsilcilerini yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini konuşmak için ‘İnşaat Sektörü Zirvesi’nde ağırladı.



Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanlığı, 8 bakanı ve başta KONUTDER, GYODER olmak üzere, sektör temsilcilerini yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini konuşmak için ‘İnşaat Sektörü Zirvesi’nde ağırladı. Davutoğlu zirvede, konut hesabı açarak yüzde 25 peşinat biriktiren vatandaşa devletin yüzde 15 katkı sağlayacağını açıkladı.

Kararı değerlendiren DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, yüzde 15’lik devlet katkısının sektöre pozitif bakış açısı sağlayacağını söyledi. İlk kez ev alacakların faydalanabileceği katkı ile insanların ev alma kararının hızlanacağını ifade eden Ali Dumankaya, “Yeni getirilen teşviğin konut alıcısında önemli bir farkındalık oluşturacağını ve bugüne kadar konut alımını düşünmeyen bir kitleyi harekete geçireceğini düşünüyoruz. Bu karar aynı zamanda kentsel dönüşümü de hızlandıracak, dar ve orta gelirli kesim için konut alma fırsatı yaratacak” dedi.

Bu destek ile devletin hem inşaat sektörüne hem de yeni evlenenlere ve dar gelirli kesime büyük destek sağlayacağını belirten Ali Dumankaya, “Ev almak isteyenlerin konut alma amaçlı açacağı hesapta 5 yıl boyunca örneğin 100 bin TL biriktirmesi durumunda, devlet 15 bin TL katkı sağlayacak. Hesaptaki para 5 yıldan önce kullanılmak istenirse ise kademeli olarak destek verilecek” diye konuştu. Ali Dumankaya, devlet desteğinin orta vadede katkı vereceğini ve sektörü kayıt altına almada da kolaylık sağlayacağını belirtti.



Geri Dön