25 / 04 / 2024

Yüzde 70 kâr getiren 11 proje!

Yüzde 70 kâr getiren 11 proje!

Markalı projeler 2009 yılında emlak sektöründeki durgunluğa rağmen kazandırmaya devam etti



Projenin konumuna ve dairenin özelliğine göre prim oranı yılda yüzde 70'i buldu. Son 5 yılda dolar yüzde 5 euro ise yüzde 19 kazandırmıştı.

Son yılların en değerleri yatırım araçlarından biri haline gelen gayrimenkul, 2009 yılında tüm dünyada krizin gölgesinde bir yıl olmasına rağmen, yatırımcısına kazandıran araçlardan biri olmaya devam etti. Emlak fiyatlarının ucuzladığı ile ilgili yorumlara rağmen markalı projeler en çok kazandıran gayrimenkuller arasında geldi. Krizin en yoğu günlerinin yaşandığı geçtiğimiz yılın (2009) Ocak ayı ile içnde bulunduğumuz ayda 1 yıllık süreç değerlendirildiğinde markalı projeler yüzde 70'e varan oranlarda prim yaptı. Projelerdeki prim oranları, projenin bulunduğu lokasyona, içinde yer alan sosyal imkanlara hatta dairenin metrekare oranı ve bulunduğu yere göre farklılık gösterebiliyor. Aynı proje içinde 1+1 daire ile 3+1 daire arasındaki prim oranında bile değişiklik yaşanması da göze çarpıyor.

Marttan sonra piyasa açılır Emlak uzmanları yaşanan ekonomik krizler nedeniyle gayrimenkulün genel olarak son 2-3 yılda eskiye oranla daha az prim yaptığını dile getirirken bu yılın mart ayında itibaren piyasaların kendine gelmesi ile emlakın daha çok kazandıran bir yatırım aracı olacağına dikkat çekiyor. Bu nedenle de emlağa yatırım yapacak olanlardan elini çabuk tutmalarını istiyor. Markalı projelerin en fazla toplandığı bölgelerden biri olan Ataşehir'deki Remax Doruk ofisi gayrimenkul danışmanı Ercan Galip Ünver, “Bölgede yatırım için talebin arttığını söyleyerek özellike 1+1 dairelere halen çok talep var. Ankara'dan bir yatırımcı var. Bir projeden 3 tane 1+1 almıştı geçen sene. Şimdi 2-3 tane daha arıyor” diye konuştu. Ünver, “1+1 dairelerin kirası 1000 TL ise 3+1'ler 1500 TL'yi geçmiyor. Dolayısıyla yatırım için alanlar 1 tane 3+1 yerine 2 tane 1+1 alarak daha fazla kira geliri elde edebiliyor” diyor. Ataşehir bölgesindeki projelerdeki doluluk oranlarının yüksek olduğunu söyleyen Ünver, 2. satışlarda artışlar beklediklerini kaydetti.

Dolar % 5, euro % 19, emlak % 50'den fazla kazandırdı GAYRİMENKULUN kriz yılında bile yatırımcısına yüzde 70'e varan oranda kazandırması diğer yatırım araçları ile karşılaştırıldığında gayrimenkulün ne kadar kazandıran bir yatırım aracı olduğunu gösteriyor. Son 5 yılda doların yatırımcısına yüzde 5 euronun ise yüzde 19 kazandırdığı dikkate alındığında gayrimenkulün yatırım oranı daha da dikkati çekiyor.
Dilek Taş/Sabah Emlak

Yüzde 70 kâr getiren projeler için tıklayınız!


Geri Dön