19 / 04 / 2024

Yüzyıl İnşaat'tan inşaat sektörüne yeni soluk!

Yüzyıl İnşaat'tan inşaat sektörüne yeni soluk!

Kahramanmaraş’ta inşaat sektörüne yeni bir soluk getiren Yüzyıl İnşaat, yüz yıllık projelerle geliyor. Bölgedeki inşaat sektörüne genç bir bakış açısıyla hem modern hem de nostaljik yapılar kazandırmayı amaçlıyor.



Kahramanmaraş’ta inşaat sektörüne yeni bir soluk getiren Yüzyıl İnşaat, yüz yıllık projelerle geliyor.


Kurulduğu çok kısa bir süre zarfında geliştirdiği projelerle, adını sık duymaya başladığımız, NK Yüzyıl İnşaat, Kahramanmaraş’taki inşaat sektörüne genç bir bakış açısıyla hem modern hem de nostaljik yapılar kazandırmayı amaçlıyor. Yaklaşık 15 yıllık tecrübesiyle Nejdet Kılıçaslan tarafından kurulan NK Yüzyıl İnşaat, sektöre hızlı bir giriş yaptı. Kahramanmaraş genelinde 6 farklı projede 6 farklı şantiyesi kuran şirket, Kahramanmaraşlıların taleplerini karşılamaya başladı.


Kahramanmaraş’taki yapıların hemen hemen hepsinin standart bir yapıya sahip olduğunu ifade eden NK Yüzyıl İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Kılıçaslan, genç bakış açısıyla Kahramanmaraş’taki inşaat sektörüne büyük katkılar sunacaklarını inandığını söyledi.


İnşaat sektöründe 15 yıllık bir tecrübesi olduğunu kaydeden Kılıçaslan, sektördeki tecrübelerine ilişkin şunları söyledi: “Kahramanmaraş’ta yaklaşık 15 yıldır aile şirketimiz içerisinde, inşaat sektöründeydim. Çocukluktan bu yana bu sektörün içerisinde çekirdekten yetiştim. Aile şirketimizde ağabeyimin yanında, inşaat sektöründe ciddi bir tecrübe edindim. Burada belirli bir seviyeye geldikten sonra ağabeyimin izni ile de artık kendi şirketimi kurmaya karar verdim. Bizim Kahramanmaraş’ta inşaat sektöründe faaliyet gösteren müteahhitlerin hepsinin yaş ortalaması 35 ile 40 arasında. Müteahhitlerin yaş ortalaması hemen hemen aynı olduğu için bu yapılara da yansıyor. Kahramanmaraş’taki yapıların hemen hemen hepsi standart bir yapıya sahip. Neden bir genç vizyon ortaya çıkartamayalım ki? Kahramanmaraş’ı yeni nesil mimari, yeni nesil yapılar, yeni bir vizyon ile buluşturmak için bu yola çıktık. Allah’ın izni ile İnşallah başarılı da olacağız.”


Kahramanmaraş’ın, her geçen gün gelişmeye ve kendini yenilemeye devam ettiğini bildiren NK Yüzyıl İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Kılıçaslan, “Biz, Kahramanmaraş’taki inşaat sektörünün de bu gelişime ayak uydurması gerektiğini düşünüyoruz. Zaten Kahramanmaraş’ta, şu anda devam eden bir kentsel dönüşüm süreci var. Yüzyıl İnşaat olarak biz de bu dönüşüme katkı sunmak istedik. Bu katkıyı da bizi farklı kıldığına inandığımız, genç bakışımız ile sunacağız” dedi.


Geliştirdikleri projelerin herkese hitap edebilecek nitelikte olduğunu aktaran Kılıçaslan, projelerine ilişkin şu bilgileri aktardı: “Zamanın şartları neyse ona göre projeler gerçekleştiriyoruz. Ama biz daha çok çağdaş yapılar ile nostaljiyi bir arada görebileceğiniz yapılar inşa ediyoruz. Dış yapı görsellik olsun, bina ismi olsun iç detaylar olsun hepsi biraz daha nostaljiye girmiş olacak. Yani eskiyle yeniyi bir arada sunuyor. Bizim projelerimiz, en çok da geleneklerine bağlı Kahramanmaraşlıların ilgisini çekecek diye düşünüyorum.”


Kahramanmaraş’ın tarihinin çok büyük kahramanlıklarla dolu olduğuna vurgu yapan Nejdet Kılıçaslan, şu açıklamalarda bulundu: “O geçmişi anımsatan yapılar nezdinde büyük bir çalışma planlıyoruz. 


Kahramanmaraş’ın adına yakışır bir şey yapmak istiyoruz. Kahramanmaraş’ta şu anda üç kesime hitap ediyoruz. Bu noktada hem ekonomik yapılarımız mevcut hem orta seviyede yapılarımız mevcut hem de lüks yapılarımız mevcut. Yani lüks yapılarımız içerisinde fitness salonu var. Kafeteryası hepsi mevcut. Üngüt Mevkiinde şu anda çalışmalarını yürüttüğümüz, 6 blokluk bir projemiz var. Henüz görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah Allah kısmet ederse müşterilerimiz taleplerine yönelik çalışmalar yapacağız. Yani bu yaşam alanlarını biraz daha fazlalaştıracağız.” 




www.nkyuzyil.com



Kenan ONARAN/Maraş Bugün


Geri Dön