20 / 04 / 2024

Zafer Arpacı kimdir?

Zafer Arpacı kimdir?

Uşak Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı kimdir? Zafer Arpacı, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Zafer Arpacı, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Zafer Arpacı...



Zafer Arpacı kimdir?

Zafer Arpacı,  30 Ağustos 1964 yılında Banaz da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Banaz’da tamamladı. 


Banaz’da kurulu bulunan en eski et ve et ürünleri işletmesi olan Yayla Akar Et Firmasını aynı zamanda Uşak Ticaret Borsası Kurucu Başkanı’da olan babası Fevzi ARPACI ve kardeşi Sefa ARPACI ile birlikte bugün bölgenin en büyük et entegre işletmesi haline getirdi. 


Uşak ve komşu illerde yetişen büyük ve küçük baş hayvanların işlendiği tesis günde 250 büyük baş ve 1500 küçük baş kapasitesi ile bölgenin en önemli et entegre tesisi durumundadır. 


Uşak ve komşu illerde yetişen hayvanların değerlendirildiği tesis bölgedeki üretim yapan köylü ve üreticinin en büyük destekçisidir. 


Zafer ARPACI aynı zamanda Uşak Şeker Fabrikasına ürün yetiştiren Uşak İl geneli başta olmak üzere Gediz, Simav, Salihli, Altıntaş,Gürpınal ve Düzağaç ilçelerindeki pancar üreticilerinin bağlı olduğu Uşak Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin 6 yıldan beri başkanlığını sürdürmektedir. Uşak Pancar Ekicileri Kooperatifi kayıtlı 27.500 üyesi ile İlimizdeki en büyük sivil toplum örgütüdür.


Banaz İlçesindeki bir çok sivil toplum örgütünde yönetici ve kurucu olarak yer alan Zafer ARPACI ilçedeki sosyal ve kültürel gelişime destek olmaya devam etmektedir. Yardımseverliği ile de tanınan Zafer ARPACI Banaz Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan Diyaliz Merkezinin yapımını da tamamlayarak İlçenin hizmetine sunmuştur. 


Zafer ARPACI'nın mesajı..

(Doğup büyüdüğüm, ekmek yediğim Banaz her geçen yıl terk edilen adeta bir köy halini almaktadır. Bu güne kadar sektörel bazda yapmaya çalıştığımız tüm destekler ne yazıkki yeterli olamadı. Konum itibariyle gelişime heryönden açık olan ilçemiz nedense bir türlü hakettiği yere gelemedi, tüm kaynak değerlerimiz ya atıl yada reel olarak işletilemedi, gençliğimizin sinerjisi ve kapasitemiz kullanılamadı. Artık Banaz’ın suyunu içip havasını soluyan biri olarak elimizi taşın altına koyma vakti gelmiştir. Bu aşamadan sonra tek amacım var Banazlılar ile birlikte Banazı hak ettiği yere taşımaktır. Göç veren bir Banaz değil göç alan Banaz oluşturacağız. Hamamboğazı ile tarihsel değerleri ile eko-turizmin merkezi olan bir Banaz yaratacağız. İnsanların aş,iş derdi gütmeden huzur ve mutlulukla hayatlarını devam ettireceği bir ilçe olacağız.) 


İlçemizin konum itibariyle bulunduğu yeri en üst düzeyde kullanarak gençlerimize iş imkanlarının sağlanmasında alt yapıyı dizayn edeceğiz. 30 Mart 2014 Yılı Yerel Seçimleri sonucu Zafer Arpacı Banaz Belediye Başkanı seçiliştir.


Uşak'ta köylülerin mera tepkisi!





Geri Dön