19 / 04 / 2024

Zafer Bölgesel Havalimanı, 1 Nisan'da ihale edilecek

Zafer Bölgesel Havalimanı, 1 Nisan'da ihale edilecek

DHMİ Genel Müdürlüğü, Zafer Bölgesel Havalimanı'nın yapım, işletim ve devrine ilişkin ihaleyi 1 Nisan'da gerçekleştirecek.



Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Kütahya, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Uşak'ın ihtiyacını karşılayacak Zafer Bölgesel Havalimanı'nın yapım, işletim ve devrine ilişkin ihaleyi 1 Nisanda gerçekleştirecek.

DHMİ Genel Müdürlüğü, Zafer (Kütahya-Afyon-Uşak) Bölgesel Havalimanı ihalesini, Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle kapalı teklif alma usulüyle yapacak.

Kurulacağı alana ilişkin kamulaştırma işlemleri tamamlanan Zafer Bölgesel Havalimanı, uluslararası uçuşların yapılabileceği, konvansiyonel bir havalimanı olacak. İnşaatı iki yıl içinde tamamlanacak havalimanına, 3 bin metre uzunluğunda, 45 metre genişliğinde tek bir pist yapılacak.

Kütahya'da bölgesel çapta inşa edilecek Zafer Bölgesel Havalimanı'nın, Atatürk, Esenboğa ve Antalya'dan sonra Türkiye'nin dördüncü büyük havalimanı olması bekleniyor. Havalimanının bölgedeki termal turizm merkezlerini de canlandırması hedefleniyor.

Katılımcılardan 600 bin avro geçici teminat bedeli alınacak ihale, 1 Nisanda saat 10.00'da DHMİ Genel Müdürlüğü'nde kapalı teklif usulüne göre gerçekleştirilecek.
AA

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Zafer Havaalanı için yarın ihaleye çıkılıyor
DEVLET Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Türkiye'nin ilk bölgesel havaalanı olan Kütahya-Afyon- Uşak illerine hizmet verecek Zafer Havaalanı ihalesini yarın yapacak. Yap-İşlet-Devret modeli ile ihale edilecek havaalanı için bugüne kadar 7 şirket şartname aldı. İhaleyi kazanan şirket havaalanın pist, terminal ve diğer tesislerini inşa edecek ve bunun karşılığında havaalanı terminalinin işletmesini yapacak. Kapalı zarfla yapılacak ihalede işletme süresini en kısa veren firma, ihaleyi kazanacak. Yıllık 5 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak Zafer Havaalanı 3 milyon 700 bin metrekare alan üzerine kurulacak. Havaalanına 3 bin 500 metre uzunluğunda ve 60 metre genişliğinde pist yapılacak. 3 bin 500 metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde taksi yolu inşa edilecek havaalanına, terminal binası, teknik blok ve kule, itfaiye ve garaj binası inşa edilecek.
Sabah


Geri Dön