27 / 04 / 2024

Zafer çağlayan Polat Alemdar'la mobilya satacak!

Zafer çağlayan Polat Alemdar'la mobilya satacak!

Devlet Bakanı Zafer çağlayan, Kurtlar Vadisi dizisinde Polat Alemdar'ı canlandıran Necati şžaşmaz ile Türkmenistan pazarında mobilya satacaklarını söyledi...



Hindistan'daki iş potansiyelini değerlendirmek için başkent Yeni Delhi'ye giden Devlet Bakanı Zafer çağlayan, komşu ülkelerde büyük ses getiren Türk dizilerinin potansiyelini farklı sektörler için kullanmak istediklerini söyledi. Bunun için Kurtlar Vadisi'nde Polat Alemdar karakterini canlandıran Necati şžaşmaz ile Türkmenistan'da mobilya pazarlayacaklarını dile getiren çağlayan, 'Lübnan ve Türkmenistan'da müthiş bir Kurtlar Vadisi sevgisi var. Yakında Türkmenistan'da bir mobilya fuarı yapılacak. Biz oraya da heyet olarak gideceğiz. Necati şžaşmaz'ı da götürmemiz son derece yararlı olacak. Ona olan bu sevgi ve hayranlık potansiyeli Türk firmaların satış başarısında itici güç yaratır' diye konuştu. Hindistan'da ulaştırma alanında toplam 320 milyar dolarlık yatırım yapılacağına dikkat çeken çağlayan, hizmet sektörünü çok dikkate almaya başladıklarını, bu çerçevede, Hindistan Film Prodüksiyon merkezi Bollywood yetkilileriyle görüştüklerini, bu sektör için Türkiye'de de Bollywood ve Hollywood'daki yapıyı kurmak ve hatta Los Angeles'tekine benzer platoları yapmak istediklerini söyledi. 'Geçen yıl Bollywood'da binden fazla televizyon programı, belgesel dizi ve film çekilmiş, 400'den fazla televizyon kanalı var. Biz de bunun aynısını yapıp, Türkiye'ye gelecek olan film piyasası, Amerikan, İngiliz... Hangi ülke olursa olsun Türkiye'ye gelip serbest bölgede platoda çekimlerini yapacaklar' diye konuştu.

1 MİLYAR DOLARLIK İşž
Hindistan - Türkiye İş Forumu çerçevesinde Türk işadamlarının 75 Hintli firma temsilcisiyle 250'ye yakın iş görüşmesi gerçekleştirdiğini belirten çağlayan, görüşmeler neticesinde 1 milyar dolarlık iş bağlantısı yapıldığını dile getirdi. 'STFA ve Alsim Alarko, ağaç mamullerinden de bir firma toplam 1 milyar dolarlık bir bağlantı yaptıklarını ifade ettiler' diyen çağlayan, özellikle Körfez ülkelerinde ve Kuzey Afrika'da yaşanan sıkıntılardan sonra Hindistan'ın öncelikli ülke haline geldiğini söyledi.
Sabah/Savaş Ay


Geri Dön