26 / 04 / 2024

Zafer Havalimanı bir ayda ihale edilebilir hale gelecek!

Zafer Havalimanı bir ayda ihale edilebilir hale gelecek!

Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak'ın ihtiyacını karşılayacak Zafer Havalimanı'nın kamulaştırma işlemlerinin bir ayda tamamlanarak arazinin ihaleye hazır hale getirileceğini bildirdi



Altıntaş ilçesindeki havalimanı arazisinde kamulaştırma işlemlerini yürütmek üzere Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünden gelen teknik heyeti makamında kabul eden Kocatepe, çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak'ta yaşayanların, havalimanıyla ilgili çalışmaları uzun zamandır heyecanla bekleyip takip ettiğini vurgulayan Altıntaş, havalimanı kurulacak 3 milyon 700 bin metrekare arazinin 2 milyon 700 bin metrekaresinin takas yoluyla alındığını hatırlatarak, şöyle konuştu: "Havalimanı için kalan 1 milyon metrekarelik bölümde sahiplerine ulaşamayan araziler kamulaştırılacak. DHMİ Genel Müdürlüğünden gelen heyet, bununla ilgili çalışmalara başladı. Bu işlem mahkeme kararıyla olacağı için mahkemeyle temas kuruldu. Dosyalar hazırlandıktan sonra keşifleri ve kamulaştırma bedelleri belirlenerek, sahiplerine ulaşılanlara tebliğ edilecek, ulaşılamayanlara ilanen tebliğ edilecek. Yaklaşık bir ayda kamulaştırma bedelleri bankaya bloke edilmek suretiyle havalimanı inşaatı ihale edilebilir hale gelecek."

 

Kocatepe, kamulaştırma çalışmalarına fahri olarak destek veren eski Altıntaş Belediye Başkanı Ferit Karabulut'a da teşekkür etti. Teknik heyette yer alan mühendis Alper Yardım da Türkiye'de ilk defa bir havalimanı inşaatı için takas işlemlerini Altıntaş'ta gerçekleştirdiklerini ve arazinin yaklaşık 3'te ikisini bu yolla elde ederek başarı sağladıklarını anlattı.

AA


Geri Dön