24 / 04 / 2024

Zafer Havalimanı'nın yapıldığı Altıntaş geleceğin en parlak ilçesi olarak gösteriliyor!

Zafer Havalimanı'nın yapıldığı Altıntaş geleceğin en parlak ilçesi olarak gösteriliyor!

Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar'a hizmet veren Zafer Havalimanı'nın yapıldığı Kütahya'nın Altıntaş ilçesi, aldığı yatırımlarla geleceğin en parlak ilçesi olarak gösteriliyor. Başkan Yüzüak, havalimanını sıçrama tahtası olarak görüyor...




Zafer Havalimanının açılması ile geleceğin en parlak ilçelerinden biri olan Altıntaş'ta yatırımlar hızla devam ediyor. İlçenin değişen çehresinin yanı sıra, birçok önemli projeye imza atıldığını bildiren Altıntaş Belediye Başkanı Sıtkı Yüzüak devlet yatırımları ile Belediye yatırımlarını birleştirerek önemli hizmetler gerçekleştirdiklerini söyledi. 


İlçenin 65 yıllık tarihinde Zafer Havaalanının önemli bir dönüm noktası olduğuna değinen Başkan Yüzüak, Zafer Havaalanının ilçenin sıçrama tahtası olduğunu belirterek, "Bu yatırım nedeniyle biz devlete ve hükümete teşekkür ediyoruz. Buna istinaden Çevremizde havaalanına paralel çevre yolunun yapılması, Beşkarış barajının bitirilip bu sene su kanallarının açılması ilçenin geleceği açısından umut verici olgular oldu. Biz bunları şükran ve minnetle karşılıyoruz. Tabi ki bunlar ulusal projelerdir. Havaalanları, yollar, ve barajlar devletimizin ulusal proje kapsamı içerisinde ilçemize yapmış olduğu yatırımlardır" dedi. Devletin yapmış olduğu bu yatırımlara paralel olarak Belediye yatırımlarının da fazlasıyla yapıldığına dikkat çeken Başkan Yüzüak şöyle devam etti. 


İMAR PLANLARI TAMAM' 


"İlçemizin gelecekte nüfus projeksiyonun yükselebilmesi baz alınarak bizde ilçemizin geleceği acısından çalışmalar yapmak zorundaydık. Belediyeler yatırım alanları değil hizmet alanlarıdır. 


Beldenin yarma umutla bakabilmesi için ciddi anlamda bir imar haritası ve imar planı yapılması gerekirdi. Şehrin olmazsa olmaz kurallarından bir tanesi buydu. 

Biz imar haritasını bitirdik. İmar planının şu anda zemin çalışmaları ve zemin etüt çalışmaları bitti. Altıntaş'ın 50 yıllına hitap edecek sağlıklı bir imar planına kavuşmuş olacak" 


'ÜNİVERSİTEYİ ALIYORUZ' 


"Havaalanı kadar üniversiteyi de önemsiyoruz. Çünkü reel anlamda bize gelir sağlayacak nüfusumuzu arttırabilecek ekonomik ve kültürel katkı yapabilecek tek okullardan bir tanesi de yüksekokul. Okul yönetimiyle birlikte bir hamle başlattık. Okul bizden talep etti. Dedi ki bir konferans salonu anfi yapılacak. Bu olmazsa olmaz kurallarımızdan bir tanesi dediler ve bu anfiyi yaptık. Şu anda ilçelerin içinde en güzel anfilerden bir tanesi. Hari- ; ka bir anfi yaptık. Biz üniversiteyle ilgili elimizden ne geliyorsa yaptık ve öğrenci sayımız 600'e çıktı. Havaalanının yanında üniversite, ilçemiz gelişimine büyük katkı sağlayacak" 


Sabah Ankara


Geri Dön