20 / 04 / 2024

Zafer Kurtul: Biz de faizin düşük olmasını istiyoruz!

Zafer Kurtul: Biz de faizin düşük olmasını istiyoruz!

Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, TL kredilerinde faiz oranlarının ucuz olmadığını belirterek, “Belirleyici olan bankaların fonlaması ve TL mevduata ne faiz verildiği” dedi



TL kredilerde faiz oranlarının ucuz olmadığını belirten Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, “Hepimiz faizlerin düşük olmasını isteriz” dedi.

Faiz oranlarında Merkez Bankası’nın piyasaya yaptığı fonlamanın belirleyici olmadığını ifade eden Kurtul, şu görüşleri dile getirdi:


“Tabii burda belirleyici olan bankaların fonlaması, TL mevduata ne kadar faiz verildiği önemli. Merkez Bankası’nın aslında piyasaya verdiği tutar toplam hacimde aslında oldukça küçük, 90 milyar civarında bir fonlama yapıyor ve bu o kadar belirleyici olmayabilir. Dolayısıyla bunun mevduat tarafı önemli, burda kaynak tarafında bir iyileştirme gerekebilir. Bunu da yapabilmemiz için tasarruf lazım. Tasarrufları artırmak faizler için de çok önemli bir adım olacaktır. Buraya odaklanmak gerekir.”

Hedeflerimiz tutuyor

Kurtul, grubun hedeflerini şöyle aktardı:  “Akbank’ın neticeleri geçen yıla göre daha iyiydi. Enerjide de iyi performans gösterdik. 14 ilde 20 milyon müşteriye hizmet ediyoruz. 9 milyon abonemiz var. Sanayi şirketlerimizin çoğu çok iyi performans sağladı. Brisa’da yeni bir fabrika kuruyoruz ve kapasiteyi iharacat dönük yüzde 30 artırıyoruz, İran’a otobüs ve lastik ihracatı düşünüyoruz.”


Vatan 


Geri Dön