20 / 04 / 2024

Zafer Tangil: Boğaz'da Hilton düşünüyoruz!

Zafer Tangil: Boğaz'da Hilton düşünüyoruz!

ISR Başkan Yardımcısı Zafer Tangil, "İstanbul'da da Hilton markasıyla bir otel açmak için çalışmalara başladık ve Boğaz'da bir yer niyetleniyoruz" dedi



 

Azerbaycan'ın en zengin işadamlarından biri daha İstanbul'un cazibesine kapıldı. Turizmden enerjiye, taşımacılıktan perakendeye kadar birçok alanda yatırımı bulunan Azeri ISR Holding, merkezini İstanbul'a taşıyor. Türkiye'nin ilk 7 yıldızlı oteli olarak lanse edilen eski HSBC binasını alarak Edition Oteli'ne çeviren Mübariz Mansimov'un Azeri ortağı İskender Halilov da Mansimov gibi merkezini İstanbul'a taşımayı planlıyor. Son olarak Bodrum'daki Princess Hotel'i 100 milyon dolara alan ve Hilton'a çeviren ISR Holding Yönetim Kurulu Başkanı İskender Halilov, İstanbul'da da Hilton markasıyla bir otel daha yapacak. ISR Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zafer Tangil, "Halilov, 1994 yılında bir süre İstanbul'da bulundu ve işlerini Türkiye'ye taşımak istiyor" dedi. Bunun birkaç yıl içinde tamamlanacağını ve ISR'nin yeni üssünün İstanbul olacağını kaydeden Tangil, "Özellikle turizm ve inşaat yatırımlarımız için burası oldukça önemli. Enerji geçişleri için de büyümemizi hızlandıracak" diye konuştu. Aynı zamanda Azerbaycan-Türkiye İş adamları Birliği'nin (ATİB) Başkanlığı'nı da yürüten Zafer Tangil, "Türkiye'nin ekonomik istikrarı ve büyümesi aldığımız kararı hızlandırmamızı etkiledi. Tek bir amacı var o da İstanbul'a gelmek" dedi.

Boğaz'da Hilton düşünüyoruz
ISR Başkan Yardımcısı Zafer Tangil, "Bakü Hilton'da ilk işbirliğimiz oldu. Türkiye'de de Hilton'un projeleri var ve biz de bunlarla birlikte olmak istiyoruz. Bodrum'un ardından İstanbul'da da Hilton markasıyla bir otel açmak için çalışmalara başladık ve Boğaz'da bir yer niyetleniyoruz. Bunun dışında Bakü'deki gibi rezidans projelerimiz de sürecek" dedi.

Şirketi 1995'te Bakü'de kurdu
1955'te doğan İskender Halilov, Azerbaycan Ulusal Ekonomi Enstitüsü'nde Ekonomi Bölümü'nü 1979'da bitirdi. 1984'te Moskova Hukuk Akademisi'nden mezun olan Halilov, 1995'te ISR Holding'i kurdu. Halilov'un kariyerinde bir çok ünlü şirketin üst düzey yöneticiliği de var. Halilov, OAO Svavneft şirketinde başkan yardımcılığı görevini yaptı. Halilov'un özgeçmişinde Lukoil Overseas'in Başkan Yardımcılığı da var.

Yedi yıldızlı otel inşa ediyor
Ocak ayında açılması planlanan Edition Hotel şirketin ortak olduğu İstanbul'daki en önemli yatırımlarından biri. Otelin odaların tamamı süit. 7 yıldızlı konfor anlayışıyla hizmet verecek otelin 80 odası bulunuyor. Dünyaca ünlü tasarımcı Ian Schranger'ın imzasının bulunduğu otelde dünyanın en iyi marka restoranlarının yanı sıra gece kulübü ve SPA hizmeti de verilecek. IRS Holding, Mansimov'un sahibi olduğu Palmali gibi akaryakıt ve gemicilikte oldukça önemli bir şirket. Sahip olduğu TFC Eurotrans şirketi ile aylık ortalama 1 milyon ton ham petrolü Baltık Ülkeleri ve Avrupa'ya taşıyor. Halilov, Koç Holding'e ait olduğu dönemde Migros'un markası Ramstore'u Azerbaycan ve Rusya'da açılması ve yayılması konusunda birlikte hareket etmişti.

Gipsy Kings'den doğum günü konseri
Rus ve Azeri petrollerinin dağıtımında önemli bir rol oynayan Halilov verdiği yaş günü partisiyle gündeme gelmişti. 50'nci doğum günü kutlamalarına Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, dönemin Rus Dışişleri Bakanı Ivan Ivanov, gibi siyasetten spor dünyasına kadar bir çok ürlü ismin katıldığı partide Demis Roussos, Gipsky Kings gibi dünyaca ünlü yıldızlar ve gruplar mini konser vermişti. Bodrum'daki Princess Deluxe Resort Hotel'i geçtiğimiz aylarda National Holding'den 100 milyon dolara aldıklarını anlatan Zafer Tangil, 15 Aralık'ta imzaladıkları protokolle Hilton'a çevirdiklerini ve mayıs ayına kadar hizmete gireceğini kaydetti.
Sabah/Kerim Ülker


Geri Dön