25 / 04 / 2024

Zamanaşımı itiraz dilekçesi!

Zamanaşımı itiraz dilekçesi!

Zamanaşımı hukuk kurallarının kişilere tanıdığı hakların, getirdiği yaptırımların yine hukuk kuralları ile belirlenen süreleri aşması süresi oluyor. Peki, zamanaşımına nasıl itiraz edilir? İşte zamanaşımı itiraz dilekçesi..



Zamanaşımı itiraz dilekçesi!

Zamanaşımı hukuk kurallarının kişilere tanıdığı hakların, getirdiği yaptırımların yine hukuk kuralları ile belirlenen süreleri aşması süresi oluyor.


Borçlar Kanunu kapsamında belirlenen zamanaşımı süreleri, sözleşmeyle değiştirilemiyor. Zamanaşımı, alacağın muaccel olmasıyla işlemeye başlar.


Alacağın muaccel olmasının bir bildirime bağlı olduğu hâllerde, zamanaşımı bu bildirimin yapılabileceği günden işlemeye başlar.


Zamanaşımı süresinde borca itiraz edilebiliyor. İtiraz dilekçesi örneği şu şekilde;


…….İCRA MÜDÜRLÜĞÜ’NE


DOSYA NO               :…….


BORCA İTİRAZ EDEN      :…….


VEKİLİ                 :…….


KARŞI TARAF            :…….


KONU                   : Borca itiraz.


İTİRAZ NEDENLERİ     : 1-Müdürlüğünüzün ……. Esas sayılı dosyası ile müvekkilim aleyhine yapılmış olan takip ile ilgili borca açıkça itiraz ediyoruz.


2-Müvekkilimiz tarafından bu borç aşağıda dökümü yapılan tarihlerde makbuz karşılığı kendisine ödenmiştir.



../../…. tarihli ve ………. TL lık makbuz


../../…. tarihli ve ………. TL lık makbuz


../../…. tarihli ve ………. TL lık makbuz


3-Müvekkilimizin Alacaklı olduğunu iddia eden şahsa, takip konusu senedin karşılığını ödemiş olduğundan, böyle bir borcu bulunmamaktadır.


4-Kaldı ki senet vade tarihinden itibaren .. yıl geçtiğinden zamanaşımına da uğramıştır. Bu yönden de yapılan takibe itiraz ediyoruz.



İSTEM SONUCU          : Borcun ödenmiş olması  ve  ayrıca  zamanaşımına uğramış bulunması nedeni ile borca itirazlarımızın kabulü ile takibin durdurulmasına karar verilmesini talep ederiz.


BORÇLU VEKİLİ

                                                                         …….




Zamanaşımı süresini durduran sebepler!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön