28 / 03 / 2024

Zamanında bitmeyen daireler için emsal karar!

Zamanında bitmeyen daireler için emsal karar!

İzmir, Çiğli’de 3 yıl önce ev sahibi olmak için bir inşaat firması ile satış sözleşmesi yapan Özge Küçükerdönmez, evinin zamanında teslim edilmemesi üzerine firmaya dava açtı. İzmir 2’nci Tüketici Mahkemesi, Küçükerdönmez'i haklı buldu.



İzmir, Çiğli’de 3 yıl önce ev sahibi olmak için bir inşaat firması ile satış sözleşmesi yapan Özge Küçükerdönmez, evinin zamanında teslim edilmemesi üzerine firmaya dava açtı.  İzmir  2’nci Tüketici Mahkemesi, Küçükerdönmez'i haklı buldu.


Çiğli’de yaşayan bir üniversitede öğretim görevlisi Özge Küçükerdönmez, ev sahibi olmak için 3 yıl önce bir inşaat firması ile satış sözleşmesi yaptı. Küçükerdönmez, satış sözleşmesi imzaladığı inşaat şirketine 60 bin lira ödedi. Küçükerdönmez, firmanın anlaşması bulunan bankaya da 23 ay boyunca 3’er bin lira taksitle 69 bin lira yatırdı. Evinin zamanında teslim edilmemesi üzerine Küçükerdönmez banka ve inşaat şirketine karşı “Kredi ödemelerinin durdurulması, inşaat şirketi ile yapılan gayrimenkul satış ve borçlanma sözleşmesinin feshine karar verilmesi” istemiyle tüketici mahkemesinde dava açtı. İzmir 2’nci Tüketici Mahkemesi, davacıyı haklı bularak, banka ve inşaat şirketine ödenen toplam 129 bin liranın yasal faiziyle birlikte Küçükerdönmez’e iade edilmesine karar verdi. Davalıların kararın temyizi için başvuracağı belirtildi. Küçükerdönmez’in avukatı Seda Ayaz Aksoy, mahkemenin ilk defa böyle bir karar verdiğini belirterek, mağdurlar için emsal teşkil edeceğini söyledi.    


Milliyet



Bu haber Takvim'de şöyle yer aldı:


İZMİR'DE, öğretim görevlisi Özge Küçükerdönmez, ev almak için anlaşıp sözleşme yaptığı inşaat şirketinin daireyi zamanında teslim etmemesi üzerine, şirket ve bankaya karşı 'Satış ve kredi sözleşmesinin feshi' istemiyle açtığı davayı kazandı. İzmir 2'nci Tüketici Mahkemesi, banka ve inşaat, şirketine ödenen toplam 129 bin liranın yasal faiziyle birlikte Küçükerdönmez'e iade edilmesine karar verdi. 


EMSAL OLACAK 

Küçükerdönmez, satış sözleşmesi imzaladığı inşaat şirketine 60 bin lira ödedi. Küçükerdönmez, firmanın anlaşması bulunan bankaya da 23 ay boyunca 3'er bin lira taksitle 69 bin lira yatırdı. Evinin zamanında teslim edilmemesi üzerine Özge Küçükerdönmez, banka ve inşaat şirketine karşı dava açtı. Hakim Feıyal Atay, ünzalanan satış ve borçlanma ile konut kredisi sözleşmesinin feshine, bankaya ödenen 69 bin lira ile inşaat şirketine ödenen 60 bin lira olmak üzere 129 bin liranın faizi ile birlikte davacıya ödenmesine karar verdi. Karar herkes için emsal olacak. 



Takvim


Geri Dön