16 / 04 / 2024

Zbs Alfaçelik, Sakarya'da üretiyor dünyaya satıyor!

Zbs Alfaçelik, Sakarya'da üretiyor dünyaya satıyor!

Zbs Alfaçelik, Türkiye 'den dünyaya teknoloji ihraç ediyor. Yurtdışında 50 'den fazla projeye imza atan Zbs Alfaçelik, tüm üretimini Sakarya Hendek 'te bulunan fabrikasında yaparken yurtdışında montajı yine Türk mühendisi ve Türk işçisi ile gerçekleştiriy



Türkiye 'nin ilk yapısal çelik şirketlerinden biri olan ve Avusturyalı Zeman Holding ile ortaklığı bulunan Zbs Alfaçelik, Türk mühendisi ve işçisinin gücüyle dünyaya teknoloji satıyor. Zbs Alfaçelik İnşaat Sanayi ve Tic. A.şž. Genel Müdürü Rıdvan Murat, Ürdün, Rusya, Cezayir, Libya, Romanya, Almanya, Irak ve Avusturya 'da aralarında endüstriyel yapılar, depolar, antrepolar, fabrikalar, hizmet binaları, sanayi tesisleri, çok katlı çelik konutlar, iş merkezleri, stadyum ve havalanı hizmet binalarının da bulunduğu 50 'den fazla projede imzalarının olduğunu söyledi.

Rıdvan Murat, “Yurtdışındaki tüm projelerimizi Türk mühendisler ve işçiler ile yapıyoruz. Ürünlerimizi ise Sakarya Hendek 'te bulunan fabrikamızda üretip, faaliyet gösterdiğimiz ülkelerde montajını yapıyoruz ” dedi. Fabrikanın üretim kapasitesinin aylık tek vardiyada 1000 ton, yıllık ise 15 bin ton olduğunu ifade eden Murat, kapasitenin talebe göre daha da artabileceğini anlattı.

FABRİKAYA YATIRIM YAPTI

Zeman Holding ile yaptıkları ortaklık sonrasında fabrikalarına 7 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini söyleyen Murat, “İnşaat sektöründeki diğer kuruluşlardan farklı olarak yapısal çelik firmaları teknoloji ile birebir ilişki içindedir. Yenilikleri her zaman takip etmek zorundayız. Bu nedenle fabrikamızı da son teknolojiye göre yeniledik. Ayrıca üniversitelerle de işbirliği yapıyoruz ” açıklamasında bulundu. Yapısal çelikteki üç ana fonksiyonu bünyelerinde barındırdıklarını ifade eden Rıdvan Murat, “Bunlar   projelendirme, imalat ve montajdır.   Bu üç fonksiyon olmadan yapısal çelik olmaz. şžirketimiz bunların hepsini yapabilecek konumdadır ” diye konuştu.


Geri Dön