24 / 04 / 2024

Zekayi Akyürek: Emlakçılık Yasası Eylül'de hazır!

Zekayi Akyürek: Emlakçılık Yasası Eylül'de hazır!

Bursa İnegöl Emlakçılar Odası Başkanı Zekayi Akyürek bazı açıklamalarda bulunarak, Emlakçılık Yasası ile ilgili çalışmaların sürdüğünü, yasanın yüzde 90 ihtimalle Eylül ayına kadar hayata geçirileceğini ifade etti.



Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin önceki gün konut satışlarını kast ederek yaptığı açıklamalarında yer verdiği; "Faiz içermeyen finans unsurlarını geliştiriyoruz. Büyük, ucuz ve kolay erişilebilen modelleri hayata geçiriyoruz" ifadelerini değerlendiren İnegöl Emlakçılar Odası Başkanı Zekayi Akyürek, "Bu bizimle direkt bağlantılı olan bir konu değil. Bizim işlerimizi olumlu yönde etkileyebilir. İnşaat sektörünü hızlandırır. Gayrimenkul yatırım ortaklığındaki gibi yapılan inşaatlardan hisse senedi gibi satışlar yapılacak. 


Sonuçta bu hisse senedi gibi değerlendirilecek, yarın öbür gün bir gayrimenkul satıldığında hisse senedi sahibine kâr payı verilecek İnşaat sektörünü hareketlendirme açısından, büyük şirketlere yarayacak bir çalışma. Birçok iş  TOKİ  ile birlikte yapılıyor. Bizi olumlu ya da olumsuz olarak çok fazla etkilemez ama inşaat sektörünü olumlu yönden etkiler. Neden? Sektöre bir ivme kazandırır. Güzel bir yasa. Bize bir olumsuzluğu olmaz" dedi. 


KANUNUN ÇIKMA İHTİMALİ YÜZDE 90 


Emlakçılık yasasıyla ilgili beklentilerinin sürdüğünü aktaran Akyürek, "Bakan Tüfekçi'nin açıklamalarına göre kanunun Eylül ayına kadar çıkması yüzde 90. Alt komisyondan üst komisyona alındığını duyduk ama netliğini bilmiyoruz. Gerçekleşirse emlakçilik sektörüne çok büyük bir fayda sağlayacaktır" ifadelerini kullandı. 




Cihan EZLEN/Okur Gazetesi


Geri Dön