24 / 04 / 2024

Zekeriya Mutlu: 'AVM yasası yeterli değil'

Zekeriya Mutlu: 'AVM yasası yeterli değil'

İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, AVM kanununun esnafın ihtiyaçlarını karşılamadığı ifade ederek, "AVM'ler gelmesin demiyoruz. AVM'ler şehir merkezinden uzakta açılsın" dedi.



İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Ege TV'de Hüseyin Aslan'ın hazırlayıp sunduğu "Mercek" adlı programın konuğu oldu. 


Mutlu, AVM kanununun esnafın ihtiyaçlarını karşılamadığı ifade ederek, "AVM kanunu geçen yıl çıktı. Ama ihtiyaçlarımıza cevap vermedi. Biz AVM'ler gelmesin demiyoruz. Ama bir kural olsun. AVM'ler şehir merkezinden uzakta açılsın. Esnafımız yerle bir oluyor" dedi.  


2015 yılında AVM Yasası'nın çıkmasını olumlu karşıladıklarını söyleyen Zekeriya Mutlu, "AVM kanunu geçen yıl çıktı ama ihtiyaçlarımıza cevap vermedi. Biz AVM'ler gelmesin demiyoruz. Ama bir kural olsun. Bunlar şehir dışında açılsın. Mavişehir'de bir AVM açıldı. Soruyorum, gidenler arabalarını park aiecek bir yer bulabiliyorlar mı? Diğer yerlerde de aynı trafik sorunu yaşanıyor, insanlar iş yerlerine nasıl gelecekler? Ayrıca o bölgelerdeki esnafı yerle bir ediyorlar. Biz bunlar kurulmasın demiyoruz. Ama şehrin merkezinden uzak bir yere kurulsun. Açılış ve kapanış saatleri düzenlensin, isteğimiz bu. A VM'lerde şahlan ürünlerin çoğu yabana menşeli. Paramız yurtdışına çıkıyor. Yasada bizim görüşümüze başvurulması ibaresi var. Ben AVM yapılmasına karşıyım diyorum ama yine de yapılıyor. 'izni alınır' ibaresi olması lazım ki yasa doğru sonuç versin. Balçova'nın çıkışında bir AVM var. Orada sağlı sollu 200 dükkân var. Şimdi aynısı Karşıyaka tünellerinin girişinde yapılıyor. Bunun esnafa çok büyük zaran var. Bu AVM'ler Menemen'e, Bergama'ya doğru yapılsa olmaz mı? Bütün bunlar sorun. Bu sorunlan görüşerek çözeceğiz. Kanunu günümüzün şartlarına uyarlamamız gerekiyor. Başbakanımız kanunun revize edileceğini söyledi. Bekliyoruz." açıklamasını yaptı.



Yenigün (İzmir)




Geri Dön