28 / 03 / 2024

Zekeriyaköy Kasapçayırı'nın imar planı mevzuata aykırı mı?

Zekeriyaköy Kasapçayırı'nın imar planı mevzuata aykırı mı?

Sarıyer Belediyesi, Zekeriyaköy’de, imar planında cami alanı olarak ayrılan arazinin karşısına mevzuata aykırı olarak içkili mekan ruhsatı verdi. Bölgede yaşayan vatandaşlar bu duruma tepki gösterdi.



Sarıyer Belediyesi, imar planında cami olarak ayrılan arazinin karşısına içkili mekan açılması için ruhsat verdi. Zekeriyaköy Kasapçayırı mevkisinin imar planları 2003 yılında onaylandı. Halkın ihtiyaçlarına göre yapılan düzenleme gereği bölgede hangi noktalara konut, okul, ibadet alanı, oyun parkı yapılacağı kararlaştırıldı. Üniversite öğrencileri için bir tane yurt inşa edildi. Oyun alanı olarak ayrılan yere de çocuk parkı yapıldı. Zekeriyaköy Kasapçayırı sakinleri ibadet ve okul için ayrılan yerlere yapılacak yapılar için beklerken, 2015 yılının yaz aylarında alanın hemen yakınında kafe-bar'lar açıldı. Sarıyer Belediyesi'nin verdiği izinle açılan içkili mekanlar tartışmalara neden oldu. Cami ve okul alanınına yakınına barlar yapılmasına vatandaşlar tepki gösterdi.


100 METREDEN YAKIN

Kanunda alkollü içkilerin satıldığı yerler ile okul, ibadethane ve öğrenci yurdu arasında 100 metre mesafe olması zorunluluğuna rağmen Sarıyer Belediyesi'nin içkili mekanlara ruhsat vermesi dikkat çekti. Yeni kafe-bar ve pub'ların açıldığı mekanlarla cami alanı, park ve öğrenci yurdu arasından ise sadece bir sokak geçiyor.



Emine KOLUUZUN/Sabah


Geri Dön