26 / 04 / 2024

Zekeriyaköyün en güzel bahçesi seçildi!

Zekeriyaköyün en güzel bahçesi seçildi!

İstanbulun yemyeşil doğasıyla dikkat çeken bölgesi Zekeriyaköyün yaşayan ve yaşanan bahçeleri Zeck En Güzel Bahçe Yarışmasında dereceye girmek için  birbirleriyle yarıştı...



İstanbulun yemyeşil doğasıyla dikkat çeken bölgesi Zekeriyaköyün yaşayan ve yaşanan bahçeleri Zeck En Güzel Bahçe Yarışmasında dereceye girmek için  birbirleriyle yarıştı. ParkONEın da desteği ile Zeck Kültür ve Yaşam dergisi tarafından organize edilen yarışmanın kazananları düzenlenen tören ile ödüllerini aldı

Hem İstanbulun içinde olup hem de İstanbulun dışında yaşamak isteyenlerin tercihi olan Zekeriyaköy, şehrin yorgunluğunu atmak isteyen bölge sakinlerinin yarattığı has bahçelerle adeta cennetten bir köşe gibi Şehrin gürültüsü ve karmaşasını geride bırakıp doğayla içi içe yaşamak için Zekeriyeköye yerleşenlerin büyük bir zevkle ve mutlulukla yarattıkları bahçeler geçtiğimiz ay düzenlenen bölgenin En Güzel Bahçesi yarışmasına katıldılar.

Zekeriyaköy, Uskumruköy, Demirciköy, Kilyos, Arıköy, Gümüşdere ve Rumelifeneri bölgelerinin tek iletişim mecrası olan Zeck Kültür ve Yaşam Dergisinin ParkONE, Villeroy&Boch ve Sarıyer Belediyesi sponsorluğunda gerçekleştirdiği En Güzel Bahçe Yarışmasının bu yıl ikincisi düzenlendi. Yarışma, başladığı ilk günden itibaren yoğun ilgi gördü. Jüri üyeleri 10.06.2011 tarihinde katılımcı bahçeleri değerlendirdi. Yarışmaya katılan bahçelerin değerlendirilmesinde öncelikle yaşayan ve yaşanan bahçe olması özelliği arandı. Bahçenin estetiği (fiziksel ve bitkisel ortamın uyumu), işlevselliği, bitkilerin durumu (canlı ve sağlıklı olup olmadığı) değerlendirmede göz önünde bulundurulan en önemli kriterler oldu.

Ve geçtiğimiz hafta sonu yarışmanın finali yapıldı. Jüri üyelerinin en güzel bahçeyi seçmekte zorlandığı yarışmada Ziya Makaracının bahçesi birinci olurken, Yasemin Özgerin bahçesi ikinci, Gökay Gecebeğinin bahçesi ise üçüncü seçildi.

Ev ve bahçe uyumu birincilik getirdi

Ziya Makaracının bahçesi
Estetik tasarımı daha girişte kendini gösteren bahçede, bahçe ve bina geçişleri oldukça başarılı. Ev ve bahçenin uyumu yanında sert zeminindeki doğal elemanlarla yarattığı motiflerle bahçede gezinti imkânı da sağlanmış.


Yasemin Özgerin bahçesi
Tasarım açısından son derece başarılı bir bahçe Profesyonel yaklaşımın yanı sıra bahçeye amatör bir ruhla yaklaşan ve çeşitli canlı organizmaları ile doğal bir ortam yakalayan bu bahçe, estetiğe de önem vermiş. Su öğeleri, kış bahçesi, sebze bahçesi ve tüm bunların birbiriyle ilişkisi ve geçişlerin sağlanmasındaki titizlik ve detaylar da dikkat çekiyor. 

Defne Gecebeğinin bahçesi
Marjinal yapısıyla yeni bir tasarım anlayışı görülen, su öğesi odaklı bir bahçe. Ağaç kabukları gibi doğal malzemeler kullanılarak doğanın kendi döngüsü de dikkate alınmış.

ParkONEın bahçeleri ödülde iddialı

Defne Gecebeğinin ödülünü takdim eden ParkONE Satış Koordinatörü Vivian Levi, doğaya ve yeşile saygılı, yaşayan bahçelere sahip çıkan Zeck En Güzel Bahçe yarışmasının sponsorları arasında olmaktan duydukları memnuniyeti ifade etti. Levi, butik konut projeleri ParkONEın geniş yeşil alanı ve kendine has bahçelere sahip konutlarının da gelecekteki yarışmalarda en iddialı bahçeler arasında olacağına inandığını söyledi.

Estetik detayları ile bakımlı bir bahçeye sahip Nurşin Atamana birinci mansiyon ödülü verilirken, çocuk odaklı bahçesi ile Feray Takmak ikinci mansiyon ödülünü aldı. Üçüncü mansiyon ödülü ise bitki ve su öğeleri ile işlevselliğe önem vermiş Verda Karamanyanın oldu.

Her yıl yeni bir renk
Jüri üyelerinin titizlikle değerlendirdiği bahçelerin içerisinde bu yıl mor konseptini seçen Nihal Anıl İnsel her yıl farklı renklerle düzenlediği bahçesi ile jüri özel ödülüne layık görüldü. Jüri özel ödüllerinin ikincisi doğal malzemelerle bezediği bahçesi ile Martha Kalyoncuya verilirken üçüncülük ödülünün sahibi doğaya saygılı bir bahçe yaratan Taylan Şekercinin oldu.

Yarışma kriterleri çerçevesinde birbirinden güzel bahçeleri değerlendiren jüri üyeleri bölgede yaşayan ve alanında uzman kişilerden oluşuyor:


 Prof. Dr. Adnan Uzun (İst. Üniv. Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı)
 Yrd. Doç. Dr. Sanem Çınar (İst. Üniv. Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Öğr. Üyesi)
 Sevgi Atalay (Sarıyer Belediye Bşk. Yardımcısı)
 Sema Hür (Sarıyer Belediyesi Park ve Bahçeler Sorumlusu )
 Caner Aksüt (Yüksek Mimar ve Aksüt İnşaat Şirketi Sahibi)
 Pelin Tamer Omur (Zeck Yayın Kurulu Üyesi/Tv Programcısı)
 S. Metin Karakuş (Yeşil Vadi Fidanlığı Sahibi)
 Derya Akdere (Back-up Bahçe Danışmanı )
 Gülay Ündüz (Zeck Yayın Kurulu Üyesi/Antikacı)

 


Geri Dön