29 / 03 / 2024

Zeki Gedikoğlu: Artık çöp konteynerine emlak ilanı asmak yasak!

Zeki Gedikoğlu: Artık çöp konteynerine emlak ilanı asmak yasak!

Kocaeli İnşaatcılar Müteahhitler ve Emlakçılar Derneği (KİMEDER) Genel Başkanı Zeki Gedikoğlu, emlakçılığa artık ciddi standartlar getirilmesi konusunda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile görüş birliğine vardı.





Zeki Gedikoğlu, emlakçılığa artık ciddi standartlar getirilmesi konusunda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile görüş birliğine vardı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gedikoğlu şunları söyledi, “Yıllarca vatandaşın gözünde iş yapmadan para kazanılan ve bir masa, bir telefon şeklinde bir mantığı olan emlak işlerinin, dünyanın diğer ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de saygın ve güvenilir bir meslek haline getirilmesi için çalışmalara başladık.

 

EMLAK YASASI YOK

 

Her ne kadar emlakçılık yasası olmasa da KİMEDER gerekli hukuki yaptırımları Kocaeli bölgesinde yürütmektedir.Derneğimize üye olan emlakçıların şikayet ve isteklerini çözme yolunda hareket etmekteyiz.Aynı zamanda mağdur olan vatandaşlarımızın da sorun yaşadığı emlakçılar konusunda gerekli hukuki desteği sağlacağız.

 

Öncelikle emlakçılık sektörüyle alakası olmayan işletmeleri bu sektörde barındırmayacağız.İşinin ehli olmayan kişiler tarafında yürütülen emlakçılık, insanların mağduriyetlerine de zemin hazırlamakta. Bundan sonra  bölgemizde ki belediyelerle ortak çalışacağız.İlk yaptırımlarımızdan biri de hem çevre kirliliğine hem de emlakçılığın saygınlığını zedelemesine sebep olduğu için çöp konteynerlerine asılan emlak ilanlarına izin vermeyeceğiz”dedi.




Geri Dön