26 / 04 / 2024

Zeki Kahraman: Bursa hak ettiği yerde değil!

Zeki Kahraman: Bursa hak ettiği yerde değil!

Av.Zeki Kahraman, Bursa'nın hem tarihi güzellikleriyle hem de yapısı itibariyle çok güzel bir kent olduğunu ama yerel yöneticilerde kentlilik bilincinin oluş madiğini ve Hızlı gelişen şehirler içinde Bursa'nın hak ettiği yere gelemediğini dile getirdi.




Bursa eski BARO Başkanı Av.Zeki Kahraman, Bursa'nın hem tarihi güzellikleriyle hem de yapısı itibariyle çok güzel bir kent olduğunu ama yerel yöneticilerde kentlilik bilincinin oluş madiğini ve Hızlı gelişen şehirler içinde Bursa'nın hak ettiği yere gelemediğini dile getirdi. 


Zeki Kahraman: Her ne kadar göçmen kökenli de olsam Bursa'da büyüdüm, Bursa'da yetiştim. Türkiye'nin birçok yerini gezmiş görmüş biri olarak Bursa gerçekten çok özel bir kent. 


Bursa kaynakları tükenmeyeb, rantı asla azalmayan herkes açısından iştah kaI bartan bir kenttir. Bazen özel bir kent olmak iyi midir diye düşünmüyor da değimm lim. Bursa yalnızca doğal mm özelliklerinden dolayı değil Bfl tarihi yapısıyla da özel bir I kent. Aldığı göçler sebeI biyle de olabilir Bursa'nın I daha sağlıklı ve daha aydın bir yapısı da var. Üretken bir  yapısı var, tarım açısından I da kimliği olan bir kent Bursa. Turizm açısından da özel bir yer, Bursa'nın özelrlikleri o kadar çok ki saymakla dahi bitiremeyiz. 


Şenol İlhan: Sayın Av. Zeki Kahraman Bursa'da Kentsel Dönüşüm yapılmalı mı? 

Zeki Kahraman: Ben kendimi bildim bileli kaçak yapı var 40 yıldır halen var. Bursa gibi bir Dünya kentinin, Türkiye'de sözü geçen bir kentin ulaşım planı yok. Kaynakları çok olup da bu derece kötü kullanılan benim gördüğüm başka bir kent yok. Yol açılamayan yerlerde ıslah çalışmaları yapılabilir bazı mahallelerde. Bursa'da kentsel dönüşüm yapılmalıdır. 



Bursa Haber


Geri Dön