18 / 04 / 2024

Zeki Sayın: KEY ödemesini almak için gazete kâğıdına dilekçe yazan var

Zeki Sayın: KEY ödemesini almak için gazete kâğıdına dilekçe yazan var

Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarının tasfiyesine ilişkin yeni çıkarılan kanun çerçevesinde hak sahiplerine ödemenin, gelecek yıl şubat ayı içinde yapılabileceği bildirildi



Tasfiye Halindeki Emlak Bankası'nın Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, yeni yasanın, listelerin kabulü için bir ay, ilk listenin yayımlanması için üç ay süre vermesine karşın, KEY biriminin yoğun çalışmaları sayesinde, ilk ödemenin şubat ayı içinde yapılabileceği müjdesini verdi. Sayın, yaptığı açıklamada "Muhtemelen şubat ayı içinde ilk ödemeleri yaptırırız" derken, listede 2 milyon civarında hak sahibinin olacağını bildirdi.
KEY konusunda hala Tasfiye Halindeki Emlak Bankası KEY Birimi'ne binlerce dilekçe geldiğini, Bilgi Edinme Hakkı çerçevesinde bu dilekçelere cevap vermek durumunda kaldıklarını anlatan Sayın, şunları söyledi:

`Kamuoyunu yanıltmayın'
"Takvim yaprağının arkasına, gazete parçasına dilekçe yazıp, sayfalarca hayat hikâyesini anlatan var. Bunlar bile zaman alıyor. Aynı kişi dilekçeyi Hazine'ye gönderiyor. Hazine bize soruyor. Bilgi edinme hakkı çerçevesinde bizim yanıt vermemiz lazım. Bu dilekçelere `Bu bizi ilgilendirmiyor, kurumunuzu ilgilendiriyor. Kurumunuza başvurun' diye yanıt veriyoruz. Ama on binlere ulaşan bu dilekçeler bizim çalışmalarımızı olumsuz etkiliyor. Halkımız lütfen bize dilekçe göndermesin, kendi kurumları ile irtibatta olsunlar."
KEY'de bazı kişilerin `uzman' adı altında yanlış bilgi verdiğini, halkı yanlış yönlendirdiğini belirten Sayın, çalışanların mağdur   edilmemesi, çalışmaların daha sağlıklı olması için sürenin uzatıldığını belirterek, "KEY konusunda kamuoyunu yanıltanları, bu konuda men ediyorum" dedi.
Sayın, ödemelerde para sorunu olmadığını, şimdiye kadar bu konuda hiç bir sorunun intikal etmediğini de vurgulayarak, yasa uyarınca yeni liste dahilinde KEY parası alacaklara, yüzde 10 faiz uygulanacağını hatırlattı. Uygulama nedeniyle, bu yıl ilk alanlara göre, yardımdan, yasanın yürürlükte olduğu sürece yararlananlar, 140-150 lira faiz farkı alacak.
Radikal


Geri Dön