18 / 04 / 2024

Zeki Tanyeri'nin Bentley'i icradan satılacak!

Zeki Tanyeri'nin Bentley'i icradan satılacak!

Cer Yapı ve Cer Çelik'in patronu Zeki Tanyeri, son aylarda sorunlu bir dönemden geçiyor



Galatown'ın ertelenen satışları nedeniyle ihtarname alan Tanyeri, ardından Bank Pozitif ile de kredi sorunu yaşamıştı. Sosyetenin ünlü isimlerinden Ceyda Gölcüklü ile de aşk yaşayan, Tanyeri'nin şimdi de 600 bin TL'lik Bentley otomobili icradan satışa çıkarıldı
 
Cer Yapı ve Cer Çelik'in patronu Zeki Tanyeri'nin 600 bin TL'lik Bentley'ini İstanbul 3. İcra Müdürlüğü tarafından satışa çıkarıldı. Piyasa değeri 400 bin euro'nun üzerinde olan 2008 model otomobil, Bentley M1 siyah renkli ve continental flying tipinde. Aracın plakası 34 ZT 034. ZT, Zeki Tanyeri'nin ad ve soyadının ilk harfleri.

Aracın ilk açık artırması 25 Aralık'ta Ortaköy Muallim Naci Caddesi No: 26 adresindeki Bentley Türkiye satış ofisinde gerçekleştirilecek. Edinilen bilgilere göre, açık artırmada fiyat,  360 bin TL'den başlayacak. Alıcı çıkmaması durumunda açık artırma 240 bin TL taban fiyattan 30 Aralık'ta tekrarlanacak. Açık artırmaya katılmak isteyenler 120 bin TL teminat yatıracak. Aracı alan yüzde 1 oranında KDV ödeyecek.
 
Konut sektörüne Galatown ile girmişti
2006 yılında Galatown projesiyle konut sektörüne giriş yapan Cer Yapı'nın halen üzerinde çalıştığı 3 projesi bulunuyor. İlk projesi Galatown'ın satış bedeli 200 milyon dolardı. Projenin teslimleri 4 kez ertelenmişti. İlk etaptan konut satın alıp mağdur olan 100 kişi geçtiğimiz günlerde şirkete noterden ihtarname çekmişti.
Kandilli'de 16 villalık Kandilli Perion projesini yapmak için kolları sıvayan Tanyeri,  diğer taraftan da Kartal'daki  projesi için de çalışmalarını sürdürüyor.
 
Sosyetenin ünlü isimlerinden Ceyda Gökcüklü ile yaşadığı aşkın ardından yaptığı kavga ile mayıs ayında gündeme gelen Zeki Tanyeri, babasıyla ve kız kardeşiyle de anlaşmazlığa düştü. Yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Cer Yapı'dan istifa ederek ayrıldı. Yerine kız kardeşi Figen Tanyeri yönetim kurulu başkanı oldu. Şirket, şu anda  projede Galatown anlaşmalı kredi kullandığı Bank Pozitif ile sorunlar yaşıyor.
 
Cer Yapı'nın patronlarına ait olan Cer Çelik 2006 yılında Uzanlara ait Metaş'ı 40 milyon TL'ye TMSF'den satın almıştı.

Sosyetik güzel Ceyda Gölcüklü ile yaşadığı aşk ile gündeme gelen Zeki Tanyeri, 3 yıllık ilişkiyi mayıs ayında bitirmişti. Gölcüklü'nün Tanyeri'yi 2 milyon dolarlık kolyeyi çalmakla suçlamasının ardından büyüyen olaylarla birlikte baba Rıza Kerim Tanyeri'de müdahil olmuş ve Gölcüklü aleyhine tazminat davası açmıştı.
 
"Satışı ben istedim"
Zeki Tanyeri yaptığı açıklamada şunları söyledi:
Emtia ve hurda fiyatlarının tonu 800 dolardan 130 dolar seviyesine geriledi. Biz bundan olumsuz etkilendik. Ayrıca TMSF'den METAŞ'ı 41 milyon dolara aldık. Aldığımızda 8 kişi çalışıyordu. 100 milyon dolar harcayarak modernize ettik. Doğrudan 1.000 kişi dolaylı olarak 10 bin kişinin çalıştığı bir şirket haline geldi. Bunun getirdiği finansal yük de bizi olumsuz etkiledi. En büyük darbeyi amirel gemimiz olan Cer Çelik yedi.
 
Bankalara olan borçlarımızın çok üstünde Kartal ile Gebze arasında arsa ve arazilerimiz var. Toplam alanı 1 milyon metrekareyi geçiyor. 49 yıllık geçmişe sahibiz. Bu sıkıntıları çok rahat bir şekilde aşarız.
Galatown ilk etapta 600 konutluk projeydi. İlerleyen etaplarla birlikte orayı tam bir uydukent haline getirecektik. İşlerin yüzde 99'u bitti. Tapuların gecikmesinden dolayı ben de çok üzülüyorum. Şirketlerin yönetiminden çekildim. İşleri kardeşlerime devrettim. Buna rağmen sorunlarla ilgileniyorum. Sorunları çözmeye çalışıyorum. İnsanların mağduriyetini gidermek için uğraş veriyorum.
 
Bentley'in satışını ben istedim. 350 bin euro almıştım. Alırken kredisi VDF'den kullanmıştım. Kriz ortamında Bentley'e binmeyi doğru bulmadığım için satılmasını istedim. Arabayı satışa VDF çıkarttı. Umarım satılır ve borcu ödenir.
 
 HANGİ PROJEDE NE DURUMDA?
Galata Town İnşaatın yüzde 90'ın fazlası tamamlandı. Bank Pozitif ile sorunlar çözülecek ve tapular dağıtılacak.
Kandilli Perion: 16 vilalık projenin 10'u gruba ait. Üzerinde çalışılıyor.
Kartal: Kartal'da 12 bin 500 metrekare arsa üzerinde inşa edilecek. Arsa gruba ait çalışmalaır devam ediyor.


Geri Dön