19 / 04 / 2024

Zeki Toçoğlu Sakarya'nın 2015 ulaşım yatırımlarını anlattı!

Zeki Toçoğlu Sakarya'nın 2015 ulaşım yatırımlarını anlattı!

Basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda Toçoğlu, Kampüse yeni otobüs ve şehir merkezine katlı otopark müjdesi verirken, stat yerine çok katlı yapı inşa edilmesine karşı olduğunu söyledi.



Ayrıca Adapazarı - İstanbul Treninin Gara gelmesi gerektiğini belirtirken, bu devirde orta hasarlı gibi bir sorununun olmaması gerektiğini dile getirdi. Toçoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sakarya’ya ayrı bir ilgisinin olduğunu da sözlerine ekledi.


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İbrahim Pehlivan, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Genel Sekreter Yardımcıları Ayhan Kardan ve Zafer Poyraz’ın da hazır bulunduğu toplantıda basın mensupları ile bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda Başkan Toçoğlu, 2014 yılında hayata geçirilen hizmetler ve yeni yılda şehre kazandırılması planlanan yatırımlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce’nin de hazır bulunduğu toplantıda Başkan Toçoğlu, ilk olarak gazeteciler ile birlikte Sosyal Gelişim Merkezi’ni gezdi.

 


Ulaşımda yeni hamleler

Kampüs ulaşımına iki açıdan bakmak lazım. Üniversiteye ulaşımda çok önemli bir sorun yok. 20 bin öğrencinin bir anda okuldan çıktığı zamanlarda sorunlar oluşabilir. Bu dünyanın her yerinde böyledir. Ulaşımda potansiyel sorunu yaşadığımızı ifade edebiliriz. Bu böyle devam edecek anlamına da gelmiyor. Ulaşım Master Planının bize sunduğu veriler doğrultusunda Serpan-Çark Caddesi-Mithatpaşa güzergahı için otobüs ihalesi yapacağız. Çağın gerekliliklerine yeni otobüslerimiz cevap verecektir. Kampüs ulaşımına bu anlamda katkı sunacağız."


Yeni Cami’de trafik daha da rahatlayacak

"Yeni Camii Kavşağı’nda çalışmalarımız da devam ediyor. Bölge ulaşımında kavşağın çok önemli bir yeri var. Bölgede başlattığımız çalışmalar ile Adnan Menderes ve Palmiye Caddeleri birbirini karşılamış olacak. Yaya yolları ve gerekli çevre düzenlemelerinin ardından şehir merkezi ulaşımında önemli bir adım atmış olacağız. İnşallah kısa süre içerisinde sinyalizasyon geçişlerinde de düzenlemelerimiz tamamlanacak"

 


Şehir Merkezi’ne katlı otopark

"Şehrimizde son yıllarda kişi başına düşen araç sayısında ciddi bir yükselme oluştu. Bizim bu konuya kayıtsız kalmamız asla düşünülemezdi. Yerel seçimler öncesinde duyurduk. Yeni dönem projelerimiz arasında yer alan iki adet katlı otopark projemiz var. İl Müftülüğü binasının hemen yanındaki arazide katlı otopark inşa edeceğiz. Bu projemizde sözleşme çalışmalarımız sürüyor. Böylelikle şehir içi ulaşımında önemli bir hizmet inşa etmiş olacağız"


Trenin Gara gelmesini savunuyoruz

"Trenin Gara kadar gelmesi konusunda aykırı bir fikre sahip değiliz. Ancak TCDD, trenleri mevcut durumları ile şehir merkezine getirmeye çalışıyor. Güzergahta 5 geçit ve 5 kavşaktan söz ediyoruz. Trenin 7’li vagonları ile kavşaklardan geçişi 3 dakikayı bulacak. Peki, bu durumda trafik nasıl düzenlenecek? O yüzden trenin bu haliyle şehir merkezine girmesi sakıncalıdır diyoruz. Trenin merkeze gelmesine karşı değiliz. Gar da şehir merkezinde kalabilir. Arifiye’ye ADARAY ile ulaştıralım önerimizde şu vardı; iki tren arasında sadece 4 metrelik bir ara var. Tek biletle ADARAY’dan inerek, Ada Ekspresi’ne binilecek. Kimse mağdur edilmeyecek dedik. 65 yaş üstü ulaşım ile ilgili kanun var ve bu konuda tüm Büyükşehir Belediyeleri sorun yaşıyor"

Sakarya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön