25 / 04 / 2024

Zengin Araplar istedi Seyidoğlu Mekke'de açılıyor

Zengin Araplar istedi Seyidoğlu Mekke'de açılıyor

Seyidoğlu, Mekke'nin en zenginlerinin yaşadığı El-Aweliy semtine 320 metrekarelik baklavacı açıyor. Serdar Seyidoğlu, 'Suudi Arabistan'da Ramazan'da açılacak ilk mağazanın ardından ikincisi de açacağız' dedi



Ünlü baklavacı Seyidoğlu, zengin Araplar'dan gelen talep üzerine Mekke'nin Nişantaşı sayılan El-Aweliy semtine baklavacı açıyor. Seyidoğlu Baklava'nın üçüncü kuşak temsilcisi Serdar Seyidoğlu, '320 metrekarelik mağaza Ramazan'da açılmış olacak. Baklavanın yanı sıra Türk lokumu ve Fransız pastaları da satacağız. Mağazanın maliyeti 200 bin doları bulacak' dedi. Mağazada aynı zamanda tıpkı döner gibi şişe geçirilmiş ve keserek satacakları 30 kiloluk dev lokumun da olacağını belirten Seyidoğlu, 'Arabistan'da aileler çok kalabalık. Müştemilatındakilerle birlikte bir evde neredeyse 30 kişi yaşıyor.  Ev dediysem bildiğiniz standart evleri düşünün. Böyle olunca da 1 kiloluk tatlı alınmıyor haliyle.  Her şeyden en az 4-5 kilo birden satıyorsunuz. Üstelik gelir durumu da çok yüksek.  Baklava kültürünü de bildikleri için bizim için çok avantajlı olacak' diye konuştu.

2. ŞUBE 60. CADDE'YE
Suudi Arabistan'daki ortaklarının ülkenin önemli catering şirketlerinden biri olduğunu hatırlatan Seyidoğlu, şöyle devam etti: 'Catering denilince bizdeki gibi fabrikasyon yemek aklınıza gelmesin. Orada catering çok gelişmiş bir sektör. Bir düğün yapılınca en az bin kişi geliyor. Ayrıca bazı beş yıldızlı otellerin dışında, otellerde yemek servisi yapılmıyor, catering şirketlerinden hizmet alınıyor. Biz ortağımızın catering şirketine de ürün vereceğiz.  Yıl sonuna doğru ikinci bir mağaza gündeme gelecek. Yine El-Aweliy gibi zengin muhitlerinden olan 60. Cadde veya El Aziziye'de ikinci bir mağazayı açacağız.'

 7 ÜLKEYE 20 TON SATTIK
İspanya, Yunanistan, Romanya gibi 7 ülkeye aylık 20 ton baklava sattıklarını belirten Seyidoğlu, 'Ülkelere özel değişik ürünler geliştiriyoruz. Örneğin İspanya pazarında sadece restoranlara ürün veriyoruz. Bizden daha büyük dilim istediler. Yunanistan'da ürünlerimizi satabilmek için ürün farklılaşmasına gittik, limonlu, ballı ve elmalı baklava ürettik' dedi. Geçen yıl 15 milyon TL ciroya imza attıklarını hatırlatan Seyidoğlu, 2010 ciro hedeflerinin 20 milyon TL olduğunu söyledi.

Amerika'da zincir marketlere girecek
Geçiğimiz günlerde New York'ta çok büyük bir gıda fuarına katıldıklarını hatırlatan Serdar Seyidoğlu, "Zincir marketlere girmek için çok iyi bağlantılar yaptık. Gerek ülke bazında gerekse yerel olarak faaliyet gösteren yaklaşık 4-5 zincir marketle anlaşma aşamasındayız. 6 ay içinde her şey belli olmuş ve satışa başlamış oluruz. Biz oradaki Türk marketlere ayda 7-8 ton baklava veriyorduk. Ama bu zincir marketlerle anlaşma demek her birine yaklaşık ayda 15 bin ton satış demektir. O yüzden heyecanla bu işin sonuçlanmasını bekliyoruz' dedi.

Soyadı sempati topladı 'Seyid misiniz?' dediler
Serdar Seyidoğlu, soyisimlerinin dedelerinin isminden geldiğini belirterek, Peygamber soyundan gelmediklerini ama Arabistan'da soyadlarını duyanların 'Siz Seyid misiniz?' diye sorduklarını söyledi. Kendilerinin öyle olmadığını belirtmelerine rağmen, yine de insanların sempatiyle yaklaştıklarını belirten Seyidoğlu, 'Bu yaklaşık bizim için de sürpriz oldu' dedi.
Aylin Löle/Akşam


Geri Dön