19 / 04 / 2024

Zeydan Karalar: Seyhan mahallelerinin yüzde 80'i yenilenmeli!

Zeydan Karalar: Seyhan mahallelerinin yüzde 80'i yenilenmeli!

Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Adana'nın yeni bir kentsel kimliğe ihtiyacı olduğunu, bunun yanı sıra sembol binalar yapılması gerektiğini söyledi...



Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Başkan Yardımcıları, aynı zamanda Seyhan Belediyesi Başkan Vekili olan Hakan Burç ve Kazım Tosun, Genel Sekreter Kamer Genç, Sayman Gökalp Sofuoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Efsun Erkemen ve Ceyhun Baskın, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ı ziyaret etti. Ziyarette, sohbetin ana konusu, çarpık yapılaşmanın da etkisiyle çeşitli tarihlerde doğal felaketlerden zarar gören Adana'da yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları, bunun yanı sıra özellikle Adana'ya kent kimliği kazandıracak sembol yapıların eksikliği ve önemi, Adana'nın geleceği ile ilgili çalışmalar sohbetin ana konusu oldu. 


Çukurova GİAD'ı çalışmaları nedeniyle yakınan bildiğini, takip ve takdir ettiğini belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "İyi işler yapan bir derneksiniz.  Adana  için, ülkemiz için güzel işler yapıyorsunuz. Halkımız da bizi 30 Mart'ta teveccüh gösterip hizmet için görev verdiler. 


Seyhan büyük olmanın yanında sorunları da bulunan bir ilçe. Mahallelerin yüzde 80'inin yenilenmesi, kentsel dönüşüm yapılması lazım. Kentsel dönüşüm yapacağız, ama, bu dönüşümü Adanalıların çalışacağı, Adana'ya ekonomik hareketliliğin sağlanacağı, Adanalı müteahhitlerin de içinde olacağı bir yapı ile düşünüyoruz" dedi. 


Kentsel dönüşüm, kentsel kimlikle ilgili görüşlerini aktaran Çukurova GİAD Başkanı Sakarya da, "Seyhan gerçekten çok sıkıntılı bir ilçemiz. Çok zor bir göreve geldiniz. Allah yardımcınız olsun. Adana'nın yeni bir kentsel kimliğe ihtiyacı var. Kentsel dönüşümler doğru yapılmalı, gelecek düşünülerek Adana'ya güzel bir kentsel kimlik kazandırılmalıdır. Bunun yanı sıra, Adana'daki diğer bir eksik sembol bina olmayışı. Adana'ya sembol binalar kazandırılmalıdır. Adana'nın imarsız kent oluşu tartışılırken, bundan sonra inşa edilecek yapılarda kent dokusuna uygun, kent mimarisini yansıtan, bütünlük arz edecek, çarpıklığa son verecek projelerin hayata geçirilmesini arzu ediyoruz" diye konuştu.



Adana Çukurova Press


Geri Dön