23 / 04 / 2024

Zeydan Karalar, Seyhan projelerini açıkladı!

Zeydan Karalar, Seyhan projelerini açıkladı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar, Seyhan Belediyesi iyi yönetiliyor olsaydı aday olmaya cesaret edemeyeceğini belirterek, "Seyhan'ın kaybolan yıllarını geri vermeye geliyoruz" dedi.




Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar, Seyhan Belediyesi iyi yönetiliyor olsaydı aday olmaya cesaret edemeyeceğini belirterek, "Seyhan'ın kaybolan yıllarını geri vermeye geliyoruz" dedi. 

Karalar, bir otelde düzenlediği toplantıyla projelerini açıkladı. 

Seyhan'ın iyi yönetilemediğinden ötürü ciddi kayıplar yaşadığını söyleyen Karalar, "Durmak, bir gerilemektedir çünkü herkes yürüse bile yol alır. 

Yürüyen, durana göre çok daha fazla yol alır. 

Seyhan iyi yönetilmiş olsaydı biz aday olmazdık, cesaret edemezdik. Kaybolan yıllarını geri vermeye geliyoruz Seyhan'ın" diye konuştu. 

Seyhan Belediye meclis üyelerinin teknik ağırlıklı ama tabandan gelen kişilerden seçildiğini ifade eden Karalar, kadrolarında gıda, inşaat, makine mühendisi, şehir plancısı, avukat kimselerin olduğunu dile getirdi.  Adana  halkının, hizmet edeceklerine inandığını söyleyen Karalar, belediye başkanlığına kesin olarak seçileceğini iddia etti. 

AK Parti yerine konulabilecek makul ve objektif alternatifin CHP olduğunu öne süren Karalar, CHP'nin, oylarını 201 1 yılındaki seçimden bu yana tam olarak 2 kat artırdığını ve tarihte böyle bir şey görülmediğini savundu. Hiçbir siyasi partinin yüzde 40 oranıyla seçim alabilme ihtimali bulunmadığının şiddetle altını çizen Zeydan Karalar, "Bir siyasal parti yüzde 40 alsın ben belediye başkanlığından istifa edeceğim. Herkes benim belediye başkanı olduğumu kabul ediyor. 3 parti anakentte birbirine çok yakındır. Bir kamuoyu araştırmasında CHP 2 puan önde çıkmaktadır. Mesela dün Star Gazetesi'nin yaptığı farklı bir kamu yoklaması geçti elimize. Biz bunu yapmadık, internetten döktürebilirsiniz. CHP'nin ana kentte 29, AK Partinin 27, MHP'nin de 25 ya da 26 olduğu söyleniyor. Bizimle ilgisi yok hiç, biz yapmadık. Bizim yaptığımız araştırmayı söylemiyorum çünkü söylersem başka bir şey anlaşılır. Durum da budur, gerçek de budur. Anakentte 3 siyasal parti, kim daha çok kazanırsa seçimi o alacaktır. Hiçbirinin birbirinden 5 puan farkı yoktur. Ama Seyhan'da durum, yapılan her kamuoyu araştırmasında 4 ila 6 puan arasında CHP önde çıkmaktadır" şeklinde konuştu. Karalar, anketler üzerindeki manipülasyonlara karşı da uyardı. 

"Adana'yı dönüştürmeye geliyoruz" sloganını kullanan CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar'ın en çok Seyhan Yeşil Vadi, yerinde kentsel dönüşüm, tarihi Tepebağ ve çöplerin yeraltında toplanması projeleri dikkat çekti. 

Karalar, belediye başkanı seçilmesi halinde kentsel dönüşümü  TOKİ  ile yapmayacağını, kente daha çok yeşil alan bırakacağını kaydetti. CHP'li Karalar'ın diğer projeleri ise şöyle: "İhtisas sanayi bölgesi, kapalı semt pazarları, balıkçılar pazarı, yeni kasaplar çarşısı, kültür ve kongre merkezleri, çok katlı otoparklar, Seyhan Belediyesi'ne kurulacak Kırsal Gelişim Müdürlüğü ve beraberinde inşa edilecek köylü pazarları. 

Kadın, genç, engelli, esnaf meclisleri, aşevleri, öğrenci yurdu, kadın sığınma evi, sanat merkezleri, Tepebağ kent meydanı, her mahalleye belediye tarafından atanmış bir spor koçu. Yıkılması gündemde olan 5 Ocak Stadyumu yerine spor alanları, kent meydanı, yeşil alan, Reşatbey modern semt pazarı gibi kentsel donatı alanları." Zeydan Karalar, tüm bu projelerin çok büyük bütçeler gerektirmediği gibi çok iddialı projeler olmadığını, birçoğunun zaten belediyelerin asli görevi olduğunu sözlerine ekledi. 



Adalet Gazetesi


Geri Dön