16 / 04 / 2024

Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi'nin temeli atıldı

Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi'nin temeli atıldı

Caferilere ait Avrupa'nın en büyük inanç merkezi olması planlanan Halkalı'daki Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi'nin inşaatına, dün düzenlenen temel atma töreniyle başlandı



Eski Irak Başbakanı İbrahim Caferi'nin de katıldığı 3.5 saatlik törende 4.5 milyon TL bağış toplandı. Alanı dolduran binlerce kişiye seslenen Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz, "Arkamızda bir iz bırakmak istedik. Kaba inşaatın demir ve betonunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi temin edecek" dedi. 55 bin metrekare üzerine inşa edilecek camide aynı anda 10 bin kişi ibadet edebilecek.
M.Akif Erdem/Milliyet

Zeynebiye Camii'nin temeli atıldı
Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, katılımcıların tarihe tanıklık ettiklerini söyledi. Irak eski Başbakanı İbrahim Caferi de Irak'ta Şiilerle Sünniler arasında fitne yaratılmak istendiğini belirterek,  "Hazreti Zeynep öğretmendi. Kerbela'da Hazreti Hüseyin'in yanındaydı. O olmasa Kerbela'da hiçbir eser bugüne kalmayacaktı'' diye konuştu. 10 bin kişinin ibadet edebileceği cami, Caferiler'e ait Türkiye ve Avrupa'nın en büyük inanç merkezi olacak. Bu arada, tören alanına kurulan 8 bağış sandığında 3,5  saatte 4 milyon 418 bin TL para toplandı. İş adamı Hüseyin Çiçek 1 milyon TL, Türkiye Caferileri Lideri Özgündüz de 800 bin TL bağışladı.
Akşam


Geri Dön