19 / 04 / 2024

Zeynep Bodur Okyay'a TBMM Üstün Hizmet Ödülü verildi

Zeynep Bodur Okyay'a TBMM Üstün Hizmet Ödülü verildi

TBMM Üstün Hizmet Ödülüne layık görülenler arasında Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay da bulunuyor



TBMM Başkanı  Mehmet Ali Şahin başkanlığında Dolmabahçe Sarayı'nda gerçekleştirilen TBMM Başkanlık Divanı'nda 2010 Yılı  TBMM Üstün Hizmet Ödülleri'ne layık görülen kişi ve kuruluşlar belirlendi.  TBMM Üstün Hizmet Ödülüne layık görülenler arasında Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay da bulunuyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletine ulusal ve uluslararası düzeyde üstün hizmetlerde bulunanlara, Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlayanlara, halkın refahı, eğitimi, mutluluğu ve sosyal gelişimi için yararlı hizmetlerde bulunanlara, millî egemenlik ve demokrasi konularında yaptığı bilimsel çalışmalarla başarı gösterenlere verilen TBMM Üstün Hizmet Ödülü'nün bu yıl 5'i dernek ve vakıf, 70'i şahıs olmak üzere toplam 75 sivil toplum örgütü ve şahısa verilmesi yönünde karar aldı. TBMM Üstün Hizmet Ödülüne layık görülenler arasında Çanakkale Valiliği tarafından aday gösterilen Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay da bulunuyor.


Konu hakkında açıklama yapan Zeynep Bodur Okyay, TBMM Üstün Hizmet Ödülü'ne layık görülmekten büyük onur duyduğunu belirterek, ülkesine hizmet etmenin her vatandaşın görevi olduğunu söyledi. Okyay, '”Bizim kültürümüzde yüzyıllar boyunca sosyal dayanışmanın en güzel örnekleri verilmiş. Devletin yanında hizmet gönüllüsü insanlar; kurdukları vakıflarla, derneklerle, istihdam yaratan tesislerle topluma hizmet etmişler. Ben atalarımdan da ailemden de bunu gördüm. Bu anlamda atılan her adım ve çaba Türkiye'nin özlediğimiz refah seviyesine ulaşması için büyük bir umuttur.  Her hizmet adımı eğitimsizliğin, mesleksizliğin ve işsizliğin yenilmesi demektir. Yaşadığım topluma yararlı olmak, ülkemin hakiki değerine ve vizyonuna katkı sağlayabilmek benim için çok değerli. Beni layık görüp önermeleri ve bunu uygun bulup onaylayan milletimizi en üst noktada temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından bu ödüle layık görülmek çok onurlandırıcı. Ödülün anlamı, hizmet şevkimi artırıyor” şeklinde konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 85. yıldönümü münasebetiyle ve “Millî Egemenlik Yılı” kutlama etkinlikleri kapsamında ihdas edilen TBMM Üstün Hizmet Ödülü'ne 2006 yılında layık görülenler arasında Kale Grubu Onursal Başkanı İbrahim Bodur da bulunuyor.

ZEYNEP BODUR OKYAY HAKKINDA:

7/11/1964 yılında İstanbul'da doğdu. 1984/85 döneminde İtalyan Lisesi'ni bitirdikten sonra, İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği bölümünden 1989 yılında mezun oldu. 1990-1992  yılları arasında Harvard Üniversitesi'nde lisans üstü yönetici yetiştirme programına katıldı. 
 
Türkiye'ye döndükten sonra, 1993 yılından başlayarak Kale Grubu'nda çeşitli bölümlerde görev aldı. Kalebodur ve Çanakkale Seramik Fabrikaları A.Ş 'de üretim birimlerinde ve Kale Grubu Şirketleri Pazarlama Grup Başkanlığı bünyesinde yer alan yurt içi ve yurt dışı satış ve pazarlama şirketlerinde görevler aldı.

Zaman içerisinde Kale Grubu bünyesinde yer alan şirketlerin Yönetim Kurulu Üyelikleri ve Yönetim Kurulu Başkanlıkları'na getirilen Zeynep Bodur Okyay 1997 yılında Seramik Grup Başkanlığı görevine atandı. 2004-2007 yılları arasında Kale Grubu Şirketleri Yönetim Kurulları Başkan Yardımcısı ve İcra Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüten Zeynep Bodur Okyay,  27 Temmuz 2007 tarihinden beri Kale Grubu Başkanı'dır.

Yoğun iş temposunun yanı sıra pek çok dernek, vakıf ve oda'nın yönetim kurullarında faal olarak çalışmakta olan Zeynep Bodur Okyay;

DEİK Yönetim Kurulu  Üyesi
Dış Ekonomik İlişkiler (DEİK) Türk-İtalyan İş Konseyi Başkanlığı
Türkiye'de İtalyan Ticaret Odası Başkan Vekilliği
İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı
İstanbul Sanayi Odası(İSO) Meclis  Başkan Yardımcısı
İstanbul Sanayi Odası Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği
İstanbul Sanayi Odası 33. Meslek Komitesi Üyesi
Türkiye Seramik Federasyonu –SERFED Yönetim Kurulu Başkanı
Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Üyeliği
Türkiye Genç İşadamları (TÜGİAD) Derneği Üyeliği
TEV Türk Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeliği
Harvard Mezunlar Derneği Kurucu Üyesi
İMSAD Üyesi
ÇEDBİK , Çevre Dostu Binalar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olarak, görevlerini sürdürmektedir.
Zeynep Bodur, kurucuları arasında bulunduğu Harvard Mezunlar Derneği'ndeki çalışmaları ile Harvard Üniversitesi'nde Türk Kürsüsü kurulmasına da destek vermiştir. Kale Grubu bünyesinde Türkiye'nin Bilim, Kültür ve Sanat hayatına katkıda bulunan pek çok faaliyet gerçekleştiren Okyay, Dr. İbrahim Bodur Kaleseramik Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı'nın Başkanlığını yapmaktadır. Okyay aynı zamanda bugüne kadar dokuz kitap yayınlayan Kale Grubu Kültür ve Sanat Yayınları'nın da sahibidir. İtalyanca ve İngilizce bilen Zeynep Bodur Okyay, Kale Grubu Şirketleri Teknik ve Kimya Grubu Başkanı olarak görev yapmakta olan Osman Okyay ile evlidir ve bir erkek çocuk annesidir.


Geri Dön