20 / 04 / 2024

Zeytinburnu 16/9 gökdelenleri yasaya uygun mu?

Zeytinburnu 16/9 gökdelenleri yasaya uygun mu?

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce İstanbul, Zeytinburnu'nda bulunan ve sık sık ' silüet ' tartışmalarının ortasında kalan 16 / 9 gökdelenlerinin yasaya uygun olduğunu belirtti.



Açıklamalarda bulunan Bakan Güllüce "16/9 ile ilgili imar planında yasaya uymayan bir durum yok fakat etik değil. Mevcut imar yasasının yeterli olmadığını düşünüyorum. Bu durumda biz uygulamada zorlanıyoruz. İmarın güne uyması lazım. Silüet kavramı İstanbul'da çok net değildi. İBB bu konuyla ilgili çalışmalar yaptı. Aslına bakarsanız 'silüet baktığınız yere göre değişir' demiştim daha önce. Bu teknik bir durum. Teknik bir perspektif ben teknik bir durumdan bahsettim" dedi.



'EN YOKSULLAR DA UÇAĞA BİNSİN'



Bakan Güllüce'nin 3. havalimanı ile ilgili ise şu sözleri sarfetti:

"Günümüz Türkiye'sinde herkes uçağa biner pozisyonda. Bazı siyasi patiler bu konuyla ilgili üzerimize propoganda yapıyorlar. Biz en yoksul insanlar bile uçağa binsin istiyoruz.Sabiha ve Atatürk havalimanı ne kadar çok organize edilirse edilsin bir müddet sonra uçaklar rötar yapacak. Bu durumda  3. havalimanı yapmasak 1 sene sonra bizler uçakların içerisinde beklemek zorunda kalacağız. Dünyanın en büyük havalimanı projesine neden karşı çıkarlar anlamıyorum. Yılda 150 milyon insanın bineceği projeyi düşünebilir misiniz? Gurur duyuyorum."



'EV SAHİBİ OLMAK ZOR'


Türkiye'de  ev sahibi olmanın zor olduğunu ifade eden İdris Güllüce ;"Amacımız İnsanların ev sahibi olmasını sağlamak. Konutta arz fazlası olmaz.Türkiye biliyorsunuzki deprem ülkesi. Artık bizim aile yapımız çekirdek aileye döndü. Eskisi gibi kalabalık nüfuslu aileler yok. Nüfusun yüzde 50'si 60'ı genç olan bir ülkede konut yeterliliği söz konusu değil" diye konuştu.



'TMMOB İLE GERİLİM YOK'



Bakan Güllüce sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye mimarlar odasıyla benim sorunum yok. 83 senesinde çıkan bir yasa var. Bugüne kadar uygulanmamış ama bu yasanın uygulanmayacağı anlamına gelmez.Yasa bunu emrediyorsa uygulanabilir. Yurtdışına çıkış hususunda Başında Türkiye yazan bir kurumun devletle hükümetle bağlantısının olması gerekiyor bu büyük bir sorumluluk.O zaman bunun getirdiği sorumluluklar ve ilgili bakanlıklarla muhattap olmak zorundalar."'Bu yıl bakanlığa inşaat muhendisi alınacak mı' sorusuna ise "Bizim her bölümden elemana ihtiyacımız var.Bize belli bir miktar kadro verilecek. Bize ne kadar kadro ayırıldı bilmiyorum" cevabını verdi.


Habertürk


Geri Dön