26 / 04 / 2024

Zeytinburnu Tercüman Sitesi'nin bahçe duvarı yıkıldı!

Zeytinburnu Tercüman Sitesi'nin bahçe duvarı yıkıldı!

Zeytinburnu’daki Tercüman Sitesi’nin bahçe duvarı ruhsatsız olduğu gerekçesiyle zabıta ekipleri tarafından yıkıldı. Yıkımın kanunsuz olduğunu, yılbaşı sabahı 06.00 sıralarında yıkıma anlam veremediklerini söyledi.



Zeytinburnu’daki Tercüman Sitesi’nin bahçe duvarı ruhsatsız olduğu gerekçesiyle zabıta ekipleri tarafından yıkıldı. Onlarca ağaç iş makinesiyle yıkılırken, iş makinesinin gürültüsüne uyanan site sakinleri, yapılan yıkımın kanunsuz olduğunu, yılbaşı sabahı 06.00 sıralarında yıkıma anlam veremediklerini söyledi.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Zeytinburnu Belediyesi Zabıta Müdürlüklerine bağlı ekipler, saat 06.00 sıralarında 2016 yılının ilk yıkımını Tercüman Siteleri’nde gerçekleştirdi.


Sitenin bahçe duvarının ruhsatsız olduğunu gerekçesiyle önce zabıta ve iş makineleri getirildi. Yıkımın yapılacağı duvarın etrafındaki araçlar çekiciler tarafından otoparklara alındı. Bahçe duvarı iş makineleriyle yıkıldı.


Çevresinde bulunan ağaçlar yerle bir edildi. Seslere uyanan site sakinleri zabıta ekiplerinin duvarları yıktığını ağaçların kırılarak söküldüğünü görünce şaşkına döndü. Dışarıya çıkan bazı site sakinleri zabıta ekiplerine tepki gösterdi.


Site sakinleri, "Yeni yıla belediye ekipleri bizi ağaçları yerle bir ederek uyandırdı. Yapılan işlem kanunsuzdur. Tatil günü nedeniyle her yer kapalı. Hakkımızı arayacak bir merci de yok. Sitenin aynı zamanda güvenlik duvarını da yıktılar. Yol yapılacakmış ama buna kimse inanmıyor. Bunun hesabını kim verecek?" şeklinde tepki gösterdi. Site sakinleri ayrıca,  1,5 yıl önce de aynı sitenin duvarının zabıta ekipleri tarafından yıkılmak istendiğini, alınan mahkeme kararıyla yıkımın durdurulduğunu söyledi. 



Habertürk




Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Zeytinburnu'nda Merkezefendi Mahallesi, Gümüşsüyü Davutpaşa Caddesi Yol projesi/inşaatı nedeniyle yılbaşı sabahı duvarları belediye ekiplerince yıkılan Tercüman Sitesi sakinleri, sorunlarına çözüm bulmaları için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'ndan destek istedi. 

Zeytinburnu Belediyesi tarafından açılan davalardan bezdiklerini belirten site sakinleri yıkılan duvarların önünde toplanarak kampanya başlattı. 


Cumhuriyet


Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı; 


ZEYTİNBURNU’nda yılbaşı sabahı duvarları belediye ekiplerince yıkılan Tercüman Sitesi sakinleri, sorunlarına çözüm bulmaları için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan destek istedi. Site sakinleri, yıkılan duvarların bir hafta içinde yapılmaması durumunda tapularını Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’a teslim edeceklerini de söyledi. 

Merkezefendi Mahallesi, Gümüşsuyu Davutpaşa Caddesi Yol projesi/inşaatı nedeniyle Tercüman Sitesi'nin duvarı, Zeytinburnu Belediyesi ekipleri tarafından 1 Ocak sabahı yıkıldı. Zeytinburnu Belediyesi tarafından açılan davalardan bezdiklerini belirten site sakinleri, bugün yıkılan duvarların önünde toplanarak, ‘Canımızı bağışla. Al tapular senin olsun’ adıyla kampanya başlattı. Site sakinleri yapılan basın açıklamasında ve çevreye astıkları pankartlarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan sorunlarına çözüm için yardım istedi. 


SİTE TAMAMLANDIKTAN SONRA BELEDİYE BU BÖLGEYE İLGİ DUYMAYA BAŞLADI

Site sakinleri adına basın açıklaması yapan Avukat Murat Mermer, “Site tamamlandıktan sonra Zeytinburnu Belediyesi bu bölgeye ilgi duymaya başladı. Bu ilgi site sakinlerinin sorunlarını çözme yolunda olmadı. Proje ve planlarda site sakinlerine ait çocuk parkı olarak, yeşil alan olarak, otopark olarak ayrılan yerlere önceki plan, proje ve yasaların amir hükümlerine aykırı yeni planlar, yeni projeler yapmak, ayrılan bu alanları site sakinlerinin elinden alarak müdahale etmek, imara açmak, imara açıp satmak yönünde olmuştur” dedi.


MAHKEMENİN İPTAL KARARINA RAĞMEN YILBAŞI SABAHI DUVARLARI YIKTILAR

Avukat Mermer, bunlara karşı haklarını mahkemelerde aradıkları ve ilgili mahkemelerce projelerle ilgili yürütmenin durdurulması ve iptal kararı verildiğini belirterek, “Tüm mahkeme kararlarına rağmen belediye her seferinde başka bir gerekçe ileri sürerek müdahalede bulunmaya devam etmiştir. Son olarak yılbaşı gecesi saat 04.00’da, onlarca çekici, kepçe, dozer, kamyonlardan oluşan ekipmanlarla hukuksuz olarak yıkım için siteye girilmiş ve duvarlarımız yıkılmıştır” diye konuştu. 


BİR HAFTA İÇİNDE DUVARLARIMIZ YAPILMAZSA TAPULARIMIZI BELEDİYE BAŞKANINA TESLİM EDECEĞİZ

Son olayın ardından belediye başkanıyla mücadele etmekten bıktıklarını ve tahammülleri kalmadığını belirten Avukat Mermer, “Her geçtiği yollarda çocuklara hediye vermeden geçmeyen Cumhurbaşkanımıza, her gördüğü yaşlıya sarılıp öpmeden ayrılmayan Başbakanımıza bu baskı ve zulme ‘dur’ diyeceklerine inanarak bugün burada toplandık” dedi. 


Açıklamanın ardından yıkılan duvarın önünde toplanan site sakinleri tapu fotokopilerini toplayarak bir kişiye teslim etti. Burada konuşun bir site sakini, “Bir hafta içinde duvarımız yapılmazsa ve siteye yönelik bir olumlu gelişme olmazsa tapularımızı belediye başkanına teslim edeceğiz” dedi.Eylemin ardından site sakinleri sessizce dağıldı. 


Bugün


Geri Dön