24 / 04 / 2024

Zeytinburnu toplu açılış töreni yapıldı!

Zeytinburnu toplu açılış töreni yapıldı!

Erdoğan, Zeytinburnu Belediyesi'nin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, ilçeye ve İstanbul'a kazandırılan 29 farklı eserin hayırlı olmasını temenni etti.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2003'ten bugüne kadar sadece Vakıflar Genel Müdürlüğü aracılığıyla ülke genelinde 4 bin 500 tarihi eserin restorasyonunun gerçekleştirildiğini belirterek, "Eskiden yılda 5-10 restorasyon yapılırken biz bunu yılda 500'e kadar çıkardık. Sadece yurtiçinde değil yurtdışında da TİKA ve Diyanet Vakfı gibi kurumlarımız aracılığıyla ecdadımızın emanetlerine sahip çıkıyoruz." dedi.


Erdoğan, Zeytinburnu Belediyesi'nin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, ilçeye ve İstanbul'a kazandırılan 29 farklı eserin hayırlı olmasını temenni etti.


Toplamda 287 trilyon lira olan bu yatırımların ilçeye kazandırılmasında emeği geçen belediye başkanı ve mesai arkadaşlarını tebrik eden Erdoğan, açılışı yapılan eserlerin bir bölümünün Merkez Efendi'de olduğunu, camisiyle, külliyesiyle, hamamıyla, meydanıyla, kulesiyle, konaklarıyla, fırınıyla adeta Merkez Efendi'nin yeniden ihyası anlamına gelen bu yatırımların açılışının yapıldığını söyledi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışları yapılan Yenikapı Mevlevihanesi, Hacı Mahmut Ağa Mescidi, Asçı Ahmet Dede Türbesi, Seyit Nizam Eski Camisi, Kazlıçeşme Fatih Camisi, Kazlıçeşme Karamustafa Paşa Camisi, Yedi Şehitler Türbesi ve Belgrad Kapı Camisi gibi ilçenin manevi miraslarının da yeniden ayağa kalktığını kaydetti.


Çeşmelerin şehir kültüründe çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Erdoğan, Zeytinburnu Belediyesi'nin Kazlıçeşme'yi, Seyit Nizam Çeşmesi'ni, Çörekçi Çeşmesi'ni, Hacı Bayram Çeşmesi'ni de restore ederek yeniden ilçeye ve şehre hediye ettiğini dile getirdi.


Erdoğan, 700. Yıl Parkı ikinci etabı, İmam Hatip Yolu, Maltepe Litros Yolu, Manastır Eski Fırını, yeraltı otoparkı, Dr. Ziya Gün Parkı ve Zeytinparkı'nın da açılışı yapılan eserler arasında yer aldığını belirterek, hizmet binasıyla, otoparkıyla, camisiyle ve önündeki caddesiyle yeni belediye külliyesinin de açılışının resmen gerçekleştirildiğini belirtti.


- "Yalnızca bina restorasyonu yapılmıyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şöyle 20-25 yıl öncesi Zeytinburnu nerede, şimdi ki Zeytinburnu nerede. Nereden nereye geldik. Mesele bir zihniyet değişimiydi. İşte bu gerçekleşti, buralara ulaştık. Yeterli mi? Değil. Daha iyi olacak inşallah. Daha güzel günler var önümüzde. Kararlıyız, azimliyiz, bunları da başaracağız" diye konuştu.


Zeytinburnu'nun İstanbul'un en eski yerleşim yerlerine ev sahipliği yaptığını ifade eden Erdoğan, tarihin, kültürün, medeniyetin izlerine rastlamadan, onlarla selamlaşmadan tek bir adım dahi atılamayacağını söyledi.


Erdoğan, geçmişte İstanbul'un hemen her yeri gibi Zeytinburnu'nun da ihmallerin, özensizliklerin, sevgisizliğin ve saygısızlığın acılarını ziyadesiyle yaşadığını dile getirerek, şöyle devam etti:


"Merkezefendi'nin, Kazlıçeşme'nin, Yenikapı Mevlevihanesi'nin o içler acısı halini çok iyi biliyoruz. Mazisine sahip çıkmayanın atisi karanlıktır. Bunun için biz maddi ve manevi mirasıyla geçmişimize sahip çıkıyoruz. Unutmayınız, eski camilerimiz sadece birer ibadet mekanı değildir. Her cami medeniyetimizin bu topraklara vurulmuş birer mührüdür. Türbelerimiz sadece birer kabir ziyaret yeri değildir. Çeşmelerimizi sadece birer su kaynağı olarak kabul edemeyiz. Tarihi evlerimizi sıradan birer konut olarak göremeyiz. İşte bugün restorasyonu sonrasında açılışını yaptığımız Merkezefendi Camisi ve çevresindeki eserler, aynı şekilde camiler, diğer tarihi eserler, bunlara sadece bina, sadece taş, toprak olarak bakanın gönül gözü kapalı demektir. Burada yalnızca bina restorasyonu yapılmıyor. Aynı zamanda bir medeniyetin ihyası gerçekleştiriyor. Biz meseleyi işte böyle değerlendiriyoruz. 2003 yılından bugüne kadar sadece Vakıflar Genel Müdürlüğümüz aracılığıyla ülke genelinde 4 bin 500 tarihi eserin restorasyonu gerçekleştirildi. Eskiden yılda 5-10 restorasyon yapılırken, biz bunu yılda 500'e kadar çıkardık. Sadece yurtiçinde değil yurtdışında da TİKA ve Diyanet Vakfı gibi kurumlarımız aracılığıyla ecdadımızın emanetlerine sahip çıkıyoruz."


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bunların yanında belediyelerin, sivil toplum kuruluşlarının, hatta vatandaşların yaptıkları ve yaptırdıkları restorasyonlar olduğunu ifade ederek, hepsi birlikte göz önüne getirildiğinde 13 yılda ecdadın mirasının nasıl ayağa kaldırıldığının çok açık şekilde görüleceğini vurguladı.


Daha çok iş olduğunu dile getiren Erdoğan, "ABD'de Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezinin açılışını yaptık. Hamdolsun, adeta bizim için gurur abidesi oldu. O açılışa Kanada'dan arabalarıyla yola çıkıp, 12 saatlik mesafeden gelen kardeşlerimizi gördüm. Çok daha anlamlısı, orası artık ABD'deki dünya Müslümanlarının bir merkezi haline geldi." ifadesini kullandı.


Erdoğan, 65 dönümlük bir arazi içinde böyle bir eserin orada yapılmasının bir iftihar meselesi olduğunu belirterek, "Ecdadımız özellikle İstanbul'un her karışını ilmik ilmik örmüş. Biz bir yandan bunlarda sahip çıkarken, diğer yandan da yeni projelerle, yeni yatırımlarla ecdadımıza layık olabilmenin çabası içindeyiz" dedi.


- Büyük projeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1994'te belediye başkanı görevine geldiğinden beri İstanbul'un her meselesini kendi meselesi olarak gördüğünü, bu hassasiyetle takip ettiğini, cezaevine girdiğinde bedeni orada iken, kalbini, gönlünü ve sevdasını İstanbul'da bıraktığını söyledi.


Cezaevinden çıkıp yeniden siyasi çalışmalarına başladığını, zihninin ve gönlünün baş köşesinde hep İstanbul'un yer aldığını, Başbakan ve Cumhurbaşkanı olduğunda da İstanbul sevdasının azalmadığını, daha da arttığını belirten Erdoğan, Necip Fazıl Kısakürek'in "Ana gibi yar olmaz, İstanbul gibi diyar/Güleni şöyle dursun, ağlayanı bahtiyar/Gecesi sünbül kokan, Türkçesi bülbül kokan, İstanbul, İstanbul" dizelerini seslendirdi.


Erdoğan, bu hissiyatla kentin sadece raylı sistemlerine 15 milyar lira yatırım yaptıklarını vurgulayarak, metro, tramvay ve metrobüs hatları, yollar, tüneller inşa edildiğini, Marmaray'ın hayata geçirildiğini, Avrasya Tüneli'nde hızla sona gelindiğini, bu yılın sonuna kadar bitirildiğinde Ahırkapı'dan girilerek Haydarpaşa Lisesi'nin arka tarafından çıkışı olacağını anlattı.


Bunun iki katlı ilk tünel olduğunu ifade eden Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün son tabliyesinin kaynaklarını yaptıklarını, 26 Ağustos'a kadar tamamen bitirilerek açılışının yapılmasının hedeflendiğini söyledi.


Erdoğan, "Ne diyorlardı. 'Bunlar yapamaz.' Bize eğilmek yakışmaz. Biz ancak Rabbimizin karşısında rükuda eğiliriz. Başka yerde eğilmek yok bize." dedi.


Yeni havalimanının inşasının da süratle devam ettiğini dile getiren Erdoğan, 2018'de ilk etabının açılacağını, İstanbul-İzmir Otoyolu ve bu projenin önemli parçası olan İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'nün inşaatının da sürdüğünü, son tabliyesinin kaynağının önümüzdeki haftalarda yapacaklarını kaydetti.


AA



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Zeytinburnu'nda toplu açılış töreninde konuştu.


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Zeytinburnu’nda toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, tarihi eserlerin restore edilmesinin önemine dikkat çekerek, “Eskiden yılda 5-10 restorasyon yapılırken, biz bunu yılda 500′e çıkardık. Ülke genelinde 4500 tarihi eserin restorasyonu gerçekleştirildi” dedi. Erdoğan, “Cezaevine girdiğimde bedenim oradaydı, ama kalbimi İstanbul’da bırakmıştım” diyerek İstanbul’a verdiği önem aktarırken 3. Boğaz Köprüsü’nün de 26 Ağustos’a kadar açılması planlandığını aktardı.


Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:


“Ah diyorum; şöyle 25 yıl öncesi Zeytinburnu nerede, şimdiki Zeytinburnu nerede? Mesele bir zihniyet değişimiydi. İşte şimdi buralara geldik. Yeterli mi? Değil ama azimliyiz. Her cami medeniyetimizin bu topraklara vurulmuş bir mührüdür. Türbelelerimiz sadece bir kabirden ibaret değildir. İşte bugün açılışını yaptığımız Merkez Efendi Camii; bunlara sadece taş toprak olarak bakanın gönül gözü kapalı demektir. Burada bir medeniyetin inşası gerçekleştiriliyor. Ülke genelinde 4500 tarihi eserin restorasyonu gerçekleştirildi. Eskiden yılda 5-10 restorasyon yapılırken, biz bunu yılda 500′e çıkardık. Bunların yanında belediyelerimizin, STK’ların, hatta vatandaşlarımızın yaptırdıkları restorasyon var. ”


“Geçen biliyorsunuz ABD’de bir açılış yaptık. Neydi bu açılış? Orada Türk Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi’nin açılışını yaptık. Bizim için adeta bir gurur abidesi oldu. Orası artık ABD’deki dünya Müslümanlarının bir merkezi haline geldik. Biz şu anda bunları yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Ecdadımız İstanbul’un her karışını ilmik ilmik örmüş. Biz bir yandan bunlara sahip çıkarken, bir yandan da yeni projelerle ecdadımıza sahip çıkmanın derdindeyiz. Cezaevine girdiğimde bedenim oradaydı, ama kalbimi İstanbul’da bırakmıştım. Cezaevinden çıkıp yeniden siyasi çalışmalarıma başladım. Yine zihnimin her köşesinde İstanbul vardı. Ne diyor Üstad Necip Fazıl; “Ana gibi yar, İstanbul gibi diyar olmaz…”


İstanbul’un sadece raylı sistemlerine 15 milyar yatırım yaptık.  Marmaray  gibi asrın projesi denilen bir projeyi tamamladık. Avrasya Tüneli’ni de inşaallah bu yıl sonunda bitireceğiz. İki katlı bir tünel. Bitmedi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü… Şimdi hedef 26 Ağustos’a kadar köprüyü bitirip, açılışını yapmak. Ne diyorlardı; “Bunlar yapamaz…” Kardeşlerim bitmedi. Yeni havaalanının inşaası süratle devam ediyor. 2018′de ilk etabının açılışını yapıyoruz.”


“Galatasaray’dan sonra Beşiktaş’a da dünya çapında bir stad kazandırdık. İnşallah yarın da onun açılışını yapacağız. Aklınıza gelen her alanda Yeni Türkiye’ye layık olma yolunda hızla devam ediyor. Bu bir sevda işidir. Bu bir aşk işidir. Gece gündüz çalışıyoruz, mücadele ediyoruz.”


“Sevgili kardeşlerim; eskiler ‘Derdi olanın ahı dinmez’ derlerdi. Biz dertliyiz. Suriyelisiyle, Arabıyla, Türkmeniyle tüm bölgenin insanların derdiyle dertliyiz. Ne diyoruz; dünya 5′ten büyüktür. Dünyada 196 ülkenin kaderini BM’deki 5 tane daimi ülkenin iki dudağı arasına mahkûm edemeyiz. O Birinci Dünya Savaşı’ndaydı. Artık bu işleyişin reforme edilmesi lazım. Bu 5 ülkenin tamamı Hristiyan ülkelerden oluşuyor, 1 tane Müslüman ülke yok. Bu adil mi? Değil. Biz adil bir dünya için çabalıyoruz.”


“Terörün iyisi kötüsü olmaz, hepsiyle aynı şekilde mücadele edilmeli diyoruz. Mültecilere sahip çıkın diyoruz. Çevre meselesi önemlidir. Sorunun kaynağı gelişmiş ülkelerken, geride kalmış ve gelişmekte olan ülkelere yüklenemez.”


Sözcü




Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Üçüncü köprünün ne zaman açılacağına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da konuştu. Erdoğan, "Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü 26 Ağustos'a kadar bitirip açılışını yapmak istiyoruz. " dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytinburnu Belediyesi'nin toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü 26 Ağustos'a kadar tamamlayıp, açılışını yapmak istediklerini ifade etti.


Erdoğan şu şekilde konuştu: "İstanbul'un sadece raylı sistemine 15 kat trilyon yatırım yaptık. Köprüler, yollar inşa ettik. Marmaray gibi asrın projesini yaptık. Avrasya Tüneli'nde sona geliniyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü 26 Ağustos'a kadar bitirip açılışını yapmak istiyoruz. Yeni havalimanının inşası süratle devam ediyor. Dünyanın en büyük 3 havalimanından birisi olacak. İzmit Körfez Geçiş Köprüsü inşaatı sürüyor, onun da son kaynağını önümüzdeki haftalarda yapıyoruz. Ve Galatasaray'dan sonra Beşiktaş'a da dünya standartındaki stadının açılışını yapıyoruz. Okullar, üniversiteler, hastaneler, parklar, kentsel dönüşüm alanları devam ediyor. İstanbul iftihar edecek projelerle hızla devam ediyor"



Posta



Haber Zeytinburnu Belediyesi'nde şu şekilde yer aldı;


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytinburnu Belediyesi’nin ilçedeki kültür turizmini artırmak ve Zeytinburnu’nun çevre düzenlemesini sağlamak amacıyla 5 ayrı etapta başlattığı Kültür Vadisi projesi, restorasyon çalışmaları, yeniden inşaa ve yol düzenlemeleri gibi 29 projenin açılışını gerçekleştirdi. Zeytinburnu tarihinin en büyük açılışına; Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Yalçın Akdoğan, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Ekonomi İşleri Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Mehmet Mehdi Eker İstanbul Valisi Vasip Şahin, AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Hasan Turan, AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekilleri Ahmet Hamdi Çamlı, Aziz Babuşçu, Fatma Benli, Hayati Yazıcı, Hüseyin Bürge, Şirin Ünal, AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekilleri Feyzullah Kıyıklık, Halis Dalkılıç, Nureddin Nebati, Serap Yaşar, Tülay Kaynarca, AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, 24. Dönem AK Parti Diyarbakır Eski Milletvekili Mine Lök Beyaz,  24. Dönem AK Parti İstanbul 1. Bölge Eski Milletvekili Oktay Saral, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş Genel Müdürü Murat Kurum, İstanbul Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret A.Ş (KİPTAŞ) Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in yanı sıra birçok bakan, milletvekili, belediye başkanı, siyasetçi ve binlerce Zeytinburnulu katıldı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tören alanına gelmesiyle başlayan açılış töreninde önce Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın konuşma gerçekleştirdi, açılışı yapılan yerlerle ilgili bilgi verdi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un konuşmasının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan Zeytinburnuluların sevgi gösterileri arasında açılış konuşmasını yapmak üzere sahneye çıktı. Sözlerine Zeytinburnuluları selamlayarak başlayan Erdoğan, “İlçemizin güzel insanları, sizleri en kalbi duygularımla hasretle muhabbetle selamlıyorum. Zeytinburnu Belediyemiz tarafından ilçemize ve İstanbul’umuza kazandırılan 29 farklı eserin hayırlı olmasını Allah’tan temenni ediyorum. Toplamda 287 trilyon olan bu yatırımların ilçemize kazandırılmasında emeği geçen Sayın Başkanı ve değerli mesai arkadaşlarını huzurlarınızda şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum.”dedi.


“ZEYTİNBURNU’NUN MANEVİ MİRASLARI YENİDEN AYAĞA KALKTI”


Yapılan yatırımlar sayesinde Zeytinburnu’nun yeniden ihya edildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün açılışını yaptığımız eserlerin bir bölümünün Merkezefendi’de olduğunu görüyorum. Camisiyle, külliyesiyle, haziresiyle, hamamıyla, meydanıyla, kulesiyle, konaklarıyla, fırınıyla adeta Merkezefendi’nin yeniden ihyası anlamına gelen bu yatırımların açılışını bugün gerçekleştiriyoruz. Yenikapı Mevlevihanesi, Hacı Mahmut Ağa Mescidi, Aşçı Ahmet Dede Türbesi, Seyitnizam Eski Camii, Kazlıçeşme Fatih Camii, Kazlıçeşme Kara Mustafa Paşa Camii, Yedişehitler Türbesi, Belgradkapı Camii gibi birçok eser sayesinde Zeytinburnu’nun manevi mirasları yeniden ayağa kalktı. Zeytinburnu Belediye’miz Kazlıçeşme’yi, Seytinizam Çeşmesi’ni, Çörekçi Çeşmesi’ni ve Hacı Bayram Çeşmesi’ni restore ederek yeniden ilçemize, şehrimize hediye etti. 700. Yıl Parkı 2. etabı, İmam Hatip Yolu, Maltepe Litros Yolu, Manastır Eski Fırını, Dr. Ziya Gün Parkı ve Zeytin Park da görmüş olduğunuz gibi bugün açılışını yaptığımız eserler arasında yer alıyor. Tabi bir de Zeytinburnu Belediyesi Hizmet Binası’yla, otoparkıyla, camisiyle, caddesiyle yeni bir belediye külliyemiz var. Onun da açılışını bugün resmen gerçekleştiriyoruz. Tüm bu yatırımların hayırlı olmasını diliyorum. Bu değerli çalışmalarından dolayı Başkan ve ekibine huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.


“25 YIL ÖNCESİ ZEYTİNBURNU NEREDE, ŞİMDİKİ ZEYTİNBURNU NEREDE?”


25 yıl öncesi Zeytinburnu’nu şimdiki Zeytinburnu ile karşılaştıran Erdoğan, “Nerden nereye geldik. Mesele bir zihniyet değişimiydi. İşte bu değişim gerçekleşti ve buralara ulaştık. Zeytinburnu, İstanbul’un en eski yerleşim yerlerine ev sahipliği yapan bir ilçemiz. Burada tarihin, kültürün ve medeniyetin izlerine rastlamadan, onlarla selamlaşmadan tek bir adım atmanız dahi mümkün değildir. Geçmişte tüm İstanbul illerinde olduğu gibi Zeytinburnu da ihmallerin, özensizliklerin, sevgisizliğin ve saygısızlığın acılarını ziyadesiyle yaşadı. Merkezefendi’nin, Kazlıçeşme’nin, Yenikapı Mevlevihanesi’nin 25 sene önceki o içler acısı halini çok iyi biliyoruz. Şimdiyse yeniden ihya edilmiş,  manevi mirasların ayağa kalktığı bir Zeytinburnu ile karşı karşıyayız.”dedi.



“AVRASYA TÜNELİ’NDE SONA GELİNİYOR”


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine geldiği günden bu yana İstanbul’un her meselesini kendi meselesi olarak gördüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşte bu hissiyatla İstanbul’un sadece raylı sistemlerine 15 milyar lira yatırım yaptık. Metro hatları, tramvay hatları, metrobüs hatları, yollar, tüneller inşa ettik. Marmaray gibi asrın projesi denilen bir projeyi tamamladık, hayata geçirdik. Avrasya Tüneli’nde hızla sona geliyoruz. İnşallah bu yılın sonuna kadar Avrasya Tüneli’ni de bitirdiğimizde Ahırkapı’dan Haydarpaşa Lisesi’nin hemen arka tarafına çıkışı olan iki katlı bir tünel inşa etmiş olacağız. Bitmedi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü 26 Ağustos’ta tamamen bitirip açılışını yapmayı planlıyoruz. Dünyanın en büyük üç havalimanından bir tanesi olacak olan yeni havalimanının inşası da hızla devam ediyor. 2018’de ilk etabının açılışını yapacağız inşallah. Ayrıca Yenikapı ve Maltepe’de iki büyük park yaparak şehrin miting ve konser alanlarına cevap verebilecek alanlar ortaya çıkıyoruz. Okullar, üniversiteler, hastaneler, parklar, kentsel dönüşüm alanları bütün bu çalışmalar hızla devam ediyor. Aklınıza gelen her alanda İstanbul, gerçekte iftihar verici projelerle yeni Türkiye’ye layık bir şehir olma yolunda devam ediyor.”dedi.


Sözlerini, gündeme ilişkin konulara değinerek sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını açılışı yapılan eserlerin ve hizmetlerin hayırlara vesile olmasını dileyerek sonlandırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve ekibini ilçeye yaptıkları yatırımlardan ve hizmetlerden dolayı kutladıktan sonra kurdeleyi keserek, Zeytinburnu’nun bugüne kadarki en büyük yatırımı olan 29 projenin açılışını gerçekleştirdi.


Zeytinburnu Belediyesi


Geri Dön