19 / 04 / 2024

Zeytinburnu Yedi Mavi'de satışlar başladı!

Zeytinburnu Yedi Mavi'de satışlar başladı!

Firma: Kalkavan-Gül Yapı-Hasan Sever İnşaat

Proje: Yedi Mavi

Kalkavan Yapı, Hasan Sever İnşaat ve Gül Yapı Gayrimenkul Geliştirme İş Ortaklığı’nda, TOBB’un Zeytinburnu arazisi üzerinde hayata geçirilecek Yedi Mavi Projesi’nde lansman öncesi satış süreci başladı.



Kalkavan Yapı, Hasan Sever İnşaat ve Gül Yapı Gayrimenkul Geliştirme İş Ortaklığı’nda, 1 milyar 140 milyon liralık rekor ihale bedeliyle İstanbul’un en değerli arazilerinden TOBB’un Zeytinburnu arazisi üzerinde hayata geçirilecek  Yedi Mavi  Projesi’nde lansman öncesi satış süreci başladı.


Kalkavan Yapı, Hasan Sever İnşaat ve Gül Yapı Gayrimenkul Geliştirme İş Ortaklığı tarafından hayata geçirilecek Yedi Mavi Projesi 63 dönüm arazi üzerinde 17 kat ve 6 bloktan oluşuyor. Denizin kokusunu şehrin dokusuyla buluşturan Yedi Mavi Projesi’nde eşsiz deniz manzarasına sahip 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 olmak üzere 5 farklı daire seçeneği yer alıyor. Residans (Konut), ofis, AVM ve apart otelin yer alacağı karma konseptli projede toplam 1047 adet bağımsız bölüm yer alıyor. Daire büyüklüklerinin 75 metrekare ile 400 metrekare arasında değiştiği projede, metrekare fiyatları sadece lansman öncesi dönem için KDV hariç 12 bin liradan başlıyor.


Zeytinburnu Yedi Mavi de satışlar başladı!


1 Haziran’dan itibaren Yedi Mavi Projesi’nde lansman öncesi satışa başladıklarını ve yatırımcılardan yoğun talep aldıklarını söyleyen Kalkavan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Kalkavan, “Yedi Mavi için çok yoğun bir taleple karşı karşıyayız. Aslında Eylül ayında satışa çıkmayı düşünüyorduk ancak bu yoğun ilgiye kayıtsız kalamadık ve Eylül’de yapacağımız lansmana kadar ön satış süreci başlattık. Bu dönemde projemizden daire sahibi olmak isteyenler, istedikleri daireyi seçme imkanı bulurken, aynı zamanda lansman öncesi satışın avantajlı fiyatlarından ve ödeme koşullarından da yararlanabilecekler” dedi.


Lansman Öncesi Satışa Büyük İlgi


Bölgedeki ayrıcalıklı konumu, sunduğu özel fiyat avantajları ve ödeme seçenekleri sayesinde yatırımcılardan büyük ilgi gören Yedi Mavi için Nazım Kalkavan, “Projemizin lansman öncesi satış avantajlarından yararlanmak isteyen müşterilerimizi satış ofisimize bekliyoruz. Hafriyatı tamamlanan projemizi 2018 yılının sonunda teslim etmeyi planlıyoruz” açıklamasında bulundu.


Zeytinburnu Yedi Mavi de satışlar başladı!


Mimarisiyle Fark Yaratıyor, Lüks Konutun Tanımı Değişiyor


Projede dünyaca ünlü mimar Murat Tabanlıoğlu’nun imzası olduğuna dikkat çeken Kalkavan, “Projede geçmişle geleceği bugünün değerleriyle bir araya getirerek deniz temasını da içinde barındıran bir yaşam modeli tasarladık. Şehir ve denizle iç içe sıra dışı bir mimari olarak denizden ilham alarak tasarlanan, şehrin dokusuyla denizi buluşturan Yedi Mavi’nin yüzde 80’i deniz manzaralı ve geniş teraslı dairelerden oluşuyor. 63 dönümlük arazimize 6 blok inşa ederek her 10 dönüme 1 blok yapmış olacağız. Bu sayede, birbirini kesmeyen hepsi ayrı panoramada manzaraya hakim olan ve mavinin 6 tonu ile adlandırdığımız bloklar adeta denizle kucaklaşacak. Sadece salon ve mutfaktan değil, tüm yaşam alanlarından denizi görme imkanı sağlayan yüksek kalite standartlarında teslim koşullarına sahip ve yüzde 75’ini yeşil alan ve sosyal alanlara ayırdığımız projemizi ayrıca sanat objeleri ile bütünleştireceğimiz yüksek tavanlı yaya tüneliyle denize bağlayacağız. Denize inşa edilecek rıhtım sayesinde tekne ile projeye ulaşım sağlanabileceği gibi, deniz taksi servisimiz de hizmet veriyor olacak. ” dedi.




Zeytinburnu Yedi Mavi de satışlar başladı!


Geleceğin Yaşamı Bugüne Taşınıyor


İstanbul’un kalbinde inşa edilen Yedi Mavi,  daire sakinlerine yüksek kalite standartlarında ve deniz manzaralı bir yaşam vaat ediyor. Akıllı ev sisteminden residence hizmetlerine, çocuk oyun alanlarından yüzme havuzlarına, spa salonlarından fitness salonlarına kadar birçok sosyal donatı olan projede, şık restoranlar, kafeler, birçok prestijli Türk ve dünya markasını bir arada bulabileceğiniz mağazalar, alışveriş ve sosyal aktivitelerin cazibe merkezi olacak Mavi Cadde’de yer alıyor. Ayrıca evinizden veya ofisinizden adımınızı attığınızda kendinizi sosyal yaşamın içinde bulacağınız Mavi Meydan,  spordan kültür sanata kadar farklı sosyal etkinliklere katılma imkanı sunuyor.


İstanbul’un Kalbinde Eşsiz Bir Lokasyon


Yedi Mavi’nin İstanbul’un en merkezi lokasyonlarından birinde yer aldığına ve önemli ulaşım akslarının yanı başında bulunduğuna vurgu yapan Kalkavan, projemiz  Marmaray  Projesi, İDO Bakırköy Terminali ve Ataköy Marina’ya 1 km,  Atatürk Havalimanı, İDO Yenikapı Terminali ve E-5’e 5 km,  mesafede yer alıyor. Ayrıca tamamlanması beklenen büyük projelerle günden güne daha da değerlenecek bir lokasyondayız; Aralık 2016’da açılacak Avrasya Tüneli ile İstanbul'da araç trafiğinin yoğun olduğu Kazlıçeşme-Göztepe arasındaki mesafe 15 dakikaya inecek. Bu projelerin bitmesiyle Yedi Mavi’nin  zaten çok değerli olan lokasyonu, İstanbul’un her yerine  trafiksiz ulaşım sağlayacak diyerek sözlerini tamamladı.


Web : http://yedimavi.com.tr/


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı


Zeytinburnu’nda 2011’de ihalesi yapılan ancak plan ve yönetmelik değişliklerine takılan arsada çalışmalar başladı. Kalkavan Yapı, Hasan Sever İnşaat ve Gül Yapı Gayrimenkul Geliştirme İş Ortaklığı 3 milyar TL değerinde projeye imza atacak.


KALKAVAN Yapı, Hasan Sever İnşaat ve Gül Yapı Gayrimenkul Geliştirme İş Ortaklığı İstanbul Zeytinburnu sahilde yaklaşık 3 milyar lira değerinde gayrimenkul projesi geliştiriyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) ait arsayı 2011’de ihale ile alan ortaklar uzun süren aradan sonra hem inşaat hem de satışlara başladı. 1 milyar 140 milyon TL ihale bedeli ile alınan 63 dönüm arazi üzerinde hayata geçecek projede 17 katlı 6 blok bir de alışveriş merkezi yer alacak. 1047 bağımsız birimden oluşan ‘Yedi Mavi’ projesinde teslimlerin 30 ay içinde yapılması planlanıyor. Konut ofis, AVM ve apart otelli projede yüzde 40 pay sahibi Kalkavan Yapı iken, Gül Yapı ve Hasan Sever İnşaat yüzde 30’luk paya sahip. 


İNŞAAT HAKKI AZALDI

2011 yılında ihaleye çıkan arazide ihale sürecinin 2013 yılında tamamlandığını ve proje geliştirmek için uzun süre beklediklerini belirten Gül Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül, “6 kere yönetmelik, 2 kere plan değişti. Proje yaptık tamam bitirip belediyeye gittik ‘yönetmelik değişti’ denildi. Bir proje hazırlanması da ortalama 6 ay sürüyor. O nedenle zaman kaybımız oldu. Alehimize çılan davalar vardır ama kazandık ve şuna hukuki bir sorunumuz yok” dedi. İhaleyi aldıklarında bölgede yüksekliğin serbest olduğunu daha sonra 70 metre sınırı getirildiğini dile getiren Gül, “İhale aldığımızda 225 bin metrekare inşaat hakkı vardı, bu 185 bine düştü. Ama bir yandan da proje değeri arttı. Fiyatlar 3 yılda yüzde 60-70 artış gösterdi” dedi. 


YÜZDE 10’U SATILDI

Projeye olan ilgiden memnun olduklarını belirten Hasan Sever İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sever, satış öncesi 1200 talep aldıklarını söyledi. Yaklaşık 10 gündür satışlara da başladıklarını belirten Sever, “İlk etapta 20 bin metrekare alanı satacağız, sonra fiyatlar kademeli artacak. 10 günde 15 bin metrekare alanı sattı. Bu da projenin yüzde 10’una denk geliyor. Alanlar yatırım değil oturum amaçlı aldı ve genelde 4+1 ve 5+1 gibi geniş metrekareli evler tercih edildi” dedi. Metrekare satış fiyatının 12-18 bin TL olduğu Yedi Mavi projesinde konut fiyatları 985 bin TL ile 6.5 milyon TL arasında değişiyor. Bölge genelinde dolar ile konut satışı yapılmasına karşın TL ile satışı tercih ettiklerini belirten Sever, yabancıya satışa da sıcak bakmadıklarını dile getirdi. Projede dünyaca ünlü mimar Murat Tabanlıoğlu’nun imzası olduğuna dikkat çeken Kalkavan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Kalkavan, “Yedi Mavi’nin yüzde 80’i deniz manzaralı ve geniş teraslı dairelerden oluşuyor. 63 dönümlük arazimize 6 blok inşa ederek her 10 dönüme 1 blok yapmış olacağız. Bu sayede, birbirini kesmeyen hepsi ayrı panoramada manzaraya hakim olan bloklar inşa edilecek. Denize inşa edilecek rıhtım sayesinde tekne ile projeye ulaşım sağlanabileceği gibi, deniz taksi servisimiz de hizmet veriyor olacak” dedi.


OTOPARKA 2.5 METRE SINIRI KONULDU

RUHSAT süreci uzayan projede otopark alanın da sorun yaşadıklarını belirten ortaklar şunları söyledi: “Zeytinburnu Belediyesi hiçbir yönetmelik ve kural olmadığı halde otopark için 2.5 metre yükseklik sınırı koydu. ‘Yüksek olursa ticari amaçla kullanırsınız’ dediler. Bizi potansiyel hokkabaz olarak görüyorlar. Oysa biz proje sakinlerinin rahatı için daha ferah kullanımlı alanlar planlanmıştık ama olmadı. Belediyenin kendi binasında otoparkların yüksekliği 3.5 metre” dedi.


Hürriyet




Haber Milliyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Zeytinburnu’nda inşa edilecek 3 milyar liralık ‘Yedi Mavi’ projesinde lansman öncesi satışlar başladı. Projedeki dairelerin fiyatı, metrerake başına KDV hariç 12 bin TL’den başlıyor


Kalkavan Yapı, HASAN Sever İnşaat ve Gül Yapı Gayrimenkul Geliştirme İş Ortaklığı’nın Zeytinburnu sahilinde 3 milyar lira değerindeki Yedi Mavi projesinde lansman öncesi fırsatlarıyla satış başladı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) ait arsayı 2011’de ihaleyle alan konsorsiyum, uzun aradan sonra inşaat ve satışa başladı. 1 milyar 140 milyon lira ihale bedeliyle alınan 63 dönüm arazi üzerinde 17 katlı 6 blok ve bir alışveriş merkezi yer alacak. 1047 bağımsız birimden oluşan Yedi Mavi projesinde teslimat 30 ayda yapılacak. İçinde konut, ofis, AVM ve apart otelin olacağı projede, büyüklükleri 75 ile 400 metrekare arasında değişen dairelerin metrekaresi, KDV hariç 12 bin liradan satılıyor.


İhale sürecinin 2013’te tamamlandığını belirten Ali Gül, şunları söyledi:


“6 kere yönetmelik, 2 kere plan değişti. Proje yaptık belediyeye gittik ‘yönetmelik değişti’ denildi. Proje hazırlanması 6 ay sürüyor. O nedenle zaman kaybımız oldu. İhaleyi aldığımızda bölgede yükseklik serbestti. Daha sonra 70 metre sınırı getirildi. İhale aldığımızda 225 bin metrekare inşaat hakkı vardı, bu 185 bine düştü. Ama bir yandan da proje değeri arttı. Fiyatlar 3 yılda yüzde 60-70 artış gösterdi.”


Projeye olan ilgiden memnun olduklarını belirten Hasan Sever İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sever, satış öncesi 1200 talep aldıklarını söyledi. Satışın10 gündür sürdüğünü belirten Sever, “İlk etapta 20 bin metrekare alanı satacağız, sonra fiyatlar kademeli artacak. 10 günde 15 bin metrekare sattık, bu da projenin yüzde 10’u. Alanlar oturum amaçlı aldı ve genelde 4+1 ve 5+1 gibi geniş metrekareli evler tercih edildi” dedi. Projede konut fiyatları 985 bin TL ile 6.5 milyon TL arasında değişiyor.


Projede dünyaca ünlü mimar Murat Tabanlıoğlu’nun imzası olduğuna dikkat çeken Kalkavan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Kalkavan, şöyle konuştu:


Denize tünelle bağlantı


“Yedi Mavi’nin yüzde 80’i deniz manzaralı ve geniş teraslı dairelerden oluşuyor. 63 dönümlük arazimize 6 blok inşa ederek her 10 dönüme 1 blok yapmış olacağız. Bu sayede, birbirini kesmeyen hepsi ayrı panoramada manzaraya hakim olan bloklar inşa edilecek. Projemizi ayrıca sanat objeleri ile bütünleştireceğimiz yüksek tavanlı yaya tüneliyle denize bağlayacağız. Denize inşa edilecek rıhtım sayesinde tekne ile projeye ulaşım sağlanabileceği gibi, deniz taksi servisimiz de hizmet verecek.” 


Proje ortakları, otopark konusunda sorun yaşadıklarını belirterek, “Belediye otopark için 2.5 metre sınırı koydu. ‘Yüksek olursa ticari amaçla kullanırsınız’ dediler. Bizi potansiyel hokkabaz olarak görüyorlar. Proje sakinlerinin rahatı için daha ferah kullanım planlanmıştık ama olmadı” diye konuştu. Projede 2 bin 600 araçlık otopark planlanıyor. 


Milliyet




Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Kalkavan Yapı, Hasan Sever İnşaat ve Gül Yapı Gayrimenkul Geliştirme İş Ortaklığı 2013 yılında 1 milyar 140 milyon liralık ihale bedeliyle aldığı TOBB'un Zeytinburnu arazisi üzerinde yapacağı Yedi Mavi projesine başladı. Yatırım değeri 3 milyar TL'yi bulan projede, konutlar, home ofisler, AVM ve apart otel bulunuyor. 15 gün önce metrekare fiyatları 12 bin TL ile 18 bin TL'den satışa çıkan projede önlansman döneminde, 15 bin metrekarelik alanı, yani yüzde 12.5'luk bölümünün satışı gerçekleştirildi. Kalkavan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Kalkavan, projeyi aldıktan sonra geçen sürede hem yönetmelikler hem de blok yapılaşma ve yükseklikle ilgili değişikler yaşandığını belirterek, "Değişen yönetmelikler nedeniyle sürekli projede değişiklikler yapmak durumunda kaldık. Bu nedenle 2013'ün mayıs ayında başlamamız gereken projeye 2 yıl gecikmeli başladık" dedi. 


220 bin metrekarelik alan 170 bine düştü 


Denize 250 metre cephesi bulunan projelerinde değişen yönetmelikler nedeniyle metre kaybına uğradıklarını ifade eden Nazım Kalkavan "Biz ihaleyi aldığımızda 16/9 projesi gibi yükseklik şartı yoktu. Ancak daha sonra yükseklikler 70 metreye çekildi. Bu nedenle 220 bin metrekare olan satılabilir alanımız 175 bin metrekareye indi" diye konuştu. Kalkavan Yapı'nın yüzde 40, diğer iki şirketin yüzde 30 paya sahip olduğu ortaklığın, projeyi hiç peşinatsız 14 ay sonra ödemeli aldığı için süreçten çok fazla zarar görmediklerini aktaran Kalkavan "Projenin satış fiyatları biz planladığımız rakamların yüzde 60-70 üzerine çıktı. Ancak insanlara gecikme nedenini açıklamada zorluklar çektik" diye konuştu. 


Daire fiyatları 985 bin TL'den başlıyor 


Nazım Kalkavan, 1+1,2+1,3+1,4+1 ve 5+1 olmak üzere 5 farklı daire seçeneğinin yer aldığı projede metrekare fiyatlarının sadece lansman öncesi dönem için KDV hariç 12 bin liradan başlayıp 18 bin TL'ye kadar çıktığını söyledi. Dairelerin 985 bin TL ile 6.5 milyon TL+ KDV ile satıldığını aktaran Kalkavan. "1200 tane ön talep aldık. Şimdi ön satış döneminde bizi arayanlara öncelik veriyoruz. 15 günlük ön satış döneminde 15 bin metrekarelik satış yaptık. Eylül ayında ise satışa çıkacağız" açıklamasını yaptı.


17 katlı projede 1047 bağımsız ünite olacak 


63 dönüm arazi üzerinde 17 katlı olarak inşa edilen proje, 6 konut bloku ve ticari bloktan oluşması nedeniyle Yedi Mavi adını aldı. Rezidans (Konut), ofis, AVM ve apart otelin yer alacağı karma konseptli projede 560 konut, home ofisler ve 288 ticari alanlar olmak üzere 1047 adet bağımsız ünite yer alacak. 3 milyar TL'lik yatırım değeri taşıyan projede daire büyüklükleri 75 metrekare ile 400 metrekare arasında. 


Nazım Kalkavan, hafriyatın tamamlanıp kazıkların çakılmaya başlandığı Yedi Mavi projesinin 2018 yılının sonunda teslim etmeyi planladıklarını belirtti. Projede Murat Tabanlıoğlu'nun imzası olduğuna dikkat çeken Kalkavan, "Projede geçmişle geleceği bugünün değerleriyle bir araya getirerek deniz temasını da içinde barındıran bir yaşam modeli tasarladık. Şehir ve denizle iç içe sıra dışı bir mimari olarak denizden ilham alarak tasarlanan, şehrin dokusuyla denizi buluşturan Yedi Mavi'nin yüzde 80'i deniz manzaralı ve geniş teraslı dairelerden oluşuyor. Denize inşa edilecek rıhtım sayesinde tekne ile projeye ulaşım sağlanabileceği gibi, deniz taksi servisimiz de hizmet veriyor olacak" dedi. 


52 odalı apart otel olacak 


Hasan Sever İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sever de, projede 52 odalı apart otel olacağını belirterek, otelin nasıl işletecekleri konusunda henüz bir karar almadıklarını söyledi. Projede 2 bin 600 araçlık otopark alanı yaptıklarını belirten Hasan Sever, otoparkı elektrikli araçların kullanımına uygun yaptıklarını belirtti. Sever, ancak otoparkın tavan yüksekliğini eşyalı araçların daha rahat girmesi için 3.5 metre olarak tasarladıklarını fakat ilçe belediyesinin 2.5 metre engeline takıldıklarını söyledi.

 


Dünya



Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Kalkavan Yapı, Hasan Sever İnşaat ve Gül Yapı Gayrimenkul Geliştirme İş Ortaklığı, Zeytinburnu sahilde 3 milyar lira değerinde gayrimenkul projesini hayata geçiriyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) ait arsayı 2011 yılında 1 milyar 140 milyon liraya ihale ile alan ortaklar, hem inşaat hem de satışlara başladı. Yedi Mavi adı verilen projede 17 katlı 6 blok bir de alışveriş merkezi yer alacak. 1.047 bağımsız birimden oluşan 'Yedi Mavi' projesinde teslimlerin 30 ay içinde yapılması planlanıyor. 


METREKARESİ 12 BİN TL


Konut, ofis, AVM ve apart otelin yer alacağı projede yüzde 40 pay sahibi Kalkavan Yapı olurken, Gül Yapı ve Hasan Sever İnşaat yüzde 30'luk paya sahip. 2011 yılında ihaleye çıkan arazide ihale sürecinin 2013 yılında tamamlandığım belirten Gül Yapı Yönetim Kumlu Başkam Ali Gül "6 kere yönetmelik, 2 kere plan değişti. O nedenle zaman kaybımız oldu. Aleyhimize açılan davalar vardır ama kazandık ve şu an hukuki bir sorunumuz yok" dedi. İhaleyi aldıklarında bölgede yükseldiğin serbest olduğunu daha soma 70 metre sınırı getirüdiğini belirten Gül "İhale aldığımızda 225 bin metrekare inşaat hakkı vardı, bu 185 bine düştü. Ama bir yandan da proje değeri arttı. Fiyatlar 3 yılda yüzde 60-70 artış gösterdi" dedi. Projeye olan ilginin kendilerini memnun ettiklerini belirten Hasan Sever İnşaat Yönetim Kumlu Başkam Hasan Sever, satış öncesi 1.200 talep aldıklarını söyledi. 


Yaklaşık 10 gündür satışlara da başladıklarını belirten Sever "İlk etapta 20 bin metrekare alanı satacağız, soma fiyatlar kademeli artacak. 10 günde 15 bin metrekare alan sattık. Bu da projenin yüzde 10'u" diye konuştu. Metrekare satış fiyatının 12-18 bin TL olduğu projede konut fiyatları 985 bin-6.5 milyon TL arasında değişiyor. Bölge genelinde dolar ile satış yapılmasına karşın TL ile satışı tercih ettiklerini belirten Sever, yabancıya satışa sıcak bakmadıklarını söyledi. 


10 DÖNÜME 1 BLOK 


Projede Murat Tabanlıoglu'nun imzası olduğuna dikkat çeken Kalkavan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Kalkavan'da "Yedi Mavi'nin yüzde 801 deniz manzaralı ve geniş teraslı dairelerden oluşuyor. Her 10 dönüme 1 blok yapacağız. Bu sayede, hepsi ayrı panoramada manzaraya hakim olan bloklar inşa edilecek" dedi. 


Star



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) İstanbul Zeytinburnu'ndaki arazisini 2011 yılında ihaleyle alan Kalkavan Yapı, Hasan Sever İnşaat ve Gül Yapı Gayrimenkul Geliştirme İş Ortaklığı, burada hayata geçirdikleri Yedi Mavi' adındaki projede inşaata ve satışa başladı. 


İhaleyi 1 milyar 140 milyon liralık hasılat teklifiyle kazanan ortaklık, 1.047 bağımsız birimden oluşan projenin hasılat beklentisini 3 milyar liraya çıkardı. 


63 dönüm arazi üzerinde 17 katlı 6 bloktan oluşan projede konut, ofis, alışveriş merkezi ve apart otel yer alacak. Kalkavan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Kalkavan, Gül Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül ve Hasan Sever İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sever projeyi tanıttı. 


Ali Gül. "Proje geliştirirken 6 kere yönetmelik. 2 kere plan değişti. İhaleyi aldığımızda bölgede yükseklik serbestti, 70 metre sınırı getirildi. 225 bin metrekare inşaat hakkımız vardı, 185 bin metrekareye düştü. Ancak bunlar olurken proje değeri yükseldi. Fiyatlar 3 yılda neredeyse TL bazında yüzde 60-70 artış gösterdi" diye konuştu. Nazım Kalkavan projenin Eylül ayında lansmana çıkacağını, ön satışı başlattıklarını anlattı. 


Vatan




Haber Habertürk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Kalkavan Yapı, Hasan Sever İnşaat ve Gül Yapı, 2011 'de ihale edilen TOBB'un Zeytinburnu arazisinde 3 milyar TL'lik Yedi Mavi'yi inşa edip 30 ayda teslim edecek.


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Zeytinburnu arazisini 2011 yılında 1 milyar 140 milyon TL ihale bedeliyle alan Kalkavan Yapı, Hasan Sever İnşaat ve Gül Yapı Gayrimenkul Geliştirme îş Ortaklığı'mn hayata geçirdikleri Yedi Mavi projesi hakkında dün düzenlenen basın toplantısında bilgi verdi. 


Eylül ayında yapılacak lansmana kadar ön satış süreci başlayan projede, 1 Haziran'dan itibaren bin 200 talep aldıklarını ifade eden Kalkavan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Kalkavan, şu ana kadar projede 15 bin metrekare satıldığını belirtti. Toplam 63 dönüm arazi üzerinde yükselen Yedi Mavi projesi 17 kat ve 6 blok halinde hayata geçirilecek.

 

Proje tesliminin ise 2018 sonunda yapılması planlanıyor. Proje değerinin ticari alanlarla birlikte 3 milyar TL olduğunu belirten Kalkavan, daire metrekare fiyatlarının lansman öncesi dönem için KDV hariç 12 bin -18 bin TL arasında değiştiğini belirtti. 



Habertürk



Haber Karar Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Zeytinburnu sahildeki 1,1 milyarlık TOBB arazisine konut inşaatı başlıyor. Yedi Mavi adını taşıyacak bölgede; 560 konut, 288 ticari ünite olmak üzere 3 milyar liralık proje gerçekleştirilecek. 


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Zeytinburnu'ndaki 220 bin metrekarelik arazisini ihaleyle 1 milyar 140 milyar lira taahhütle kazanan Kalkavan Yapı, Hasan Sever İnşaat ve Gül Yapı, arsada önümüzdeki hafta inşaat çalışmalarına başlıyor. Arazide yükselecek Yedi Mavi projesi toplam 3 milyar liraya mal olurken, burada 560 konut ve 288 ticari ünite olmak üzere toplam 848 birim bulunacak. Metrekaresi 12 bin liradan başlayan projede daireler 985 bin lira ile 6.5 milyon lira arasında. 


ŞİMDİDEN 1.200 TALEP 

Kalkavan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Kalkavan, satılabilir alanda 220 binden 175 bin metrekareye geldiklerini vurguladı. Araziye ilişkin şu anda herhangi bir davanın olmadığını söyleyen Kalkavan, projede önümüzdeki hafta inşaata geçileceğini söyleyerek şimdiden bin 200 talebin geldiğini açıkladı. Projede 175 bin metrekare satılabilir alan bulunduğunu ifade eden Kalkavan, 13 günde yüzde 15'inin satıldığını vurguladı. Hasan Sever İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sever de satışların yüzde 80'iııin yerli yatırımcılara gerçekleştiğini belirtti. 


DAİRE FİYATLARI 6,5 MİLYONA ÇIKIYOR

TOBB Zeytinburnu arazisinde planladıkları rakamın yüzde 60-70 üzerine çıktıklarını açıklayan Kalkavan Yapı Başkanı Nazım Kalkavan, metrekare fiyatlarının KDV hariç 12 bin liradan başladığını, 18 bin liraya kadar yükseldiğini söyleyerek en düşük dairenin 985 bin liradan başladığını belirtti. Kalkavan, "6.5 milyon liraya kadar yükseliyor. KDV hariç"dedi. 


Karar




Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


ZEYTİNBURNU'nda içinde define olduğu iddialarıyla gündeme gelen Et ve Balık Kurumunun eski arazisinde hayata geçirilecek 3 milyar dolar değerindeki projede inşaat başladı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 2007 yılında satın aldığı arazi için 2011 yılında hasılat paylaşımıyla ihaleye çıkmıştı. İhaleyi, Kalkavan Yapı, Hasan Sever İnşaat ve Gül Yapı ortaklığı 1 milyar 140 milyon liralık teklifle kazanmıştı. Arazinin önceki sahibi Emlak Konut GYO, tapu devri sırasında eğer hafriyat çalışmaları süresince define bulunması halinde yüzde 25'inin kendisine, yüzde 50'sinin devlete, yüzde 25'inin ise yeni sahibine ait olacağına ilişkin bir madde koydurmuştu. Ancak araziden define yerine Türkiye'de gayrimenkul geliştirmenin zorluklarını ortaya koyacak bir hikaye çıktı. 


Arazide 6 defa yönetmelik, 2 defada imar planı değiştiği için inşaata 5 yıl sonra başlanabildi. Yedi Mavi adıyla eylül ayında tanıtılacak olan projenin kat yüksekliği de 117 metreden 70 metreye indirilirken, inşaat yoğunluğu yüzde 30 azaltıldı. Gül Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül, "Yaşadıklarımız kitap olur" derken, projenin diğer ortağı Hasan Sever, "İnşaat çalışmaları sırasında ne yazık ki, define bulmadık. Geçen sürede fiyatlar yükseldi ama inşaat alam düşürüldüğü için maddi kaybımız oldu" diye konuştu. 


Kalkavan Yapı Yönetim Kurulu Başkam Nazım Kalkavan ise 63 dönümlük alanın yüzde 75'ini yeşil alan olarak ayırdıklarım belirterek yoğun talep nedeniyle satış sürecini öne çektiklerini vurguladı. Bugüne kadar 1200 ön talep aldıklarını ve 13 günde projenin yüzde 12'sini sattıklarını kaydeden Kalkavan, Yedi Mavi'nin 2018 sonunda tamamlanacağını söyledi. 


Sözcü


Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


TOBB’a ait Zeytinburnu’ndaki arsaya Kalkavan, Gül ve Hasan Sever ortaklığında 3 milyarlık gayrimenkul projesi yapılacak.


Kalkavan Yapı, Hasan Sever İnşaat ve Gül Yapı Gayrimenkul Geliştirme İş Ortaklığı, Zeytinburnu sahilde yaklaşık 3 milyar lira değerinde gayrimenkul projesi geliştiriyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) ait arsayı 2011'de ihale ile alan şirket uzun süren aradan sonra hem inşaat hem de satışlara başladı. 1 milyar 140 milyon ihale bedeli ile alınan 63 dönüm arazi üzerinde 17 katlı 6 blok bir de alışveriş merkezi yer alacak. bin 47 bağımsız birimden oluşan Yedi Mavi projesinde teslimlerin 30 ay içinde yapılması planlanıyor. Konut ofis, AVM ve apart otelden oluşan projede yüzde 40 pay sahibi Kalkavan Yapı olurken, Gül Yapı ve Hasan Sever İnşaat yüzde 30'luk paya sahip.


3 YILDA DEĞERİ ARTTI 

Proje geliştirmek için uzun süre beklediklerini belirten Gül İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül, ihaleyi aldıklarında bölgede yüksekliğin serbest olduğunu daha sonra 70 metre sınırı getirildiğini dile getirdi. Gül, "İhaleyi aldığımızda 225 bin metrekare inşaat hakkı vardı, bu 185 bine düştü. Ama proje değeri de arttı. Fiyatlar 3 yılda yüzde 60-70 artış gösterdi" dedi. Projeye olan ilgiden memnun olduklarını belirten Hasan Sever İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sever ise, satış öncesi bin 200 talep aldıklarını, 10 günde 15 bin metrekare alanı sattıklarını bunun da projenin yüzde 10'una denk geldiğini söyledi.


Sabah 

Bu Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı


Kalkavan Yapı, Hasan Sever İnşaat ve Gül Yapı Gayrimenkul Geliştirme İş Ortaklığı'nda, 1 milyar 140 milyon liralık ihale bedeliyle TOBB'un Zeytinburnu arazisi üzerinde hayata geçirilecek Yedi Mavi Projesi'nde lansman öncesi satış süreci başladı. Proje 63 dönüm arazi üzerinde 17 kat ve 6 bloktan oluşuyor. Her 10 dönüme l blok yapılıyor. Sitede 1+1,2+1,3+1, 4+1 ve 5+1 olmak üzere 5 farklı tipte toçlam 1047 adet bağımsız bölüm yer alıyor, metrekare fiyatları lansman öncesi dönem için KDV hariç 12 bin liradan başlıyor. Kalkavan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Kalkavan, "Denizin kokusunu şehrin dokusuyla buluşturduğumuz Yedi Mavi için çok yoğun bir taleple karşı karşıyayız. Aslında Eylül ayında satışa çıkmayı düşünüyorduk ancak bu yoğun ilgiye kayıtsız kalamadık ve Eylül'de yapacağımız lansmana kadar ön satış süreci başlattık" dedi. 


Yeni Şafak




Haber Ekonomi Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;





TOBB'a ait Zeytinburnu'ndaki arsaya Kalkavan, Gül ve Hasan Sever ortaklığında 3 milyarlık gayrimenkul projesi yapılacak Kalkavan Yapı, Hasan Sever İnşaat ve Gül Yapı Gayrimenkul Geliştirme İş Ortaklığı, Zeytinburnu sahilde yaklaşık 3 milyar lira değerinde gayrimenkul projesi geliştiriyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) ait arsayı 2011'de ihale ile alan şirket uzun süren aradan sonra hem inşaat hem de satışlara başladı. 1 milyar 140 milyon ihale bedeli ile alınan 63 dönüm arazi üzerinde 17 katlı 6 blok bir de alışveriş merkezi yer alacak, bin 47 bağımsız birimden oluşan Yedi Mavi projesinde teslimlerin 30 ay içinde yapılması planlanıyor. Konut ofis, AVM ve apart otelden oluşan projede yüzde 40 pay sahibi Kalkavan Yapı olurken, Gül Yapı ve Hasan Sever İnşaat yüzde 30'luk paya sahip .


Ekonomi Gazetesi




Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Zeytinburnu'nda 2011'de ihalesi yapılan ancak plan ve yönetmelik değişliklerine takılan arsada çalışmalar başladı. Kalkavan Yapı, Hasan Sever İnşaat ve Gül Yapı ortaklığında, 1 milyar 140 milyon liralık ihale bedeliyle Türkiye Odalar ve Borsalar Birilği'nin (TOBB) Zeytinburnu arazisi üzerinde hayata geçirilecek Yedi Mavi projesinde lansman öncesi satış süreci başladı. 3 milyar lira değerindeki projede daire fiyatları 985 bin liradan başlıyor. Proje 63 dönüm arazi üzerinde 17 kat ve 6 bloktan oluşuyor. Karma projede, metrekare fiyatları KDV hariç 12 bin liradan başlıyor. Kalkavan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Kalkavan, " Hafriyatı tamamlanan projemizi 2018 sonunda teslim edeceğiz" dedi. 


Cumhuriyet

Bu haber Taraf'da şöyle yer aldı:


Zeytinbumu sahilinde Kalkavan Yapı, Hasan Sever İnşaat ve Gül Yapı Gayrimenkul Geliştirme İş Ortaklığı'nda inşa edilen Yedi Mavi projesinde satışlar başladı. 
TOBB'un Zeytinbumu arazisi üzerinde hayata geçirilen Yedi Mavi Projesi'nde ı+ı, 2+1,3+1, 4+1 vş 5+1 olmak üzere 5 farklı daire seçeneği yer alıyor. Projede konut, ofis, AVM ve apart otel bulunuyor. Daire büyüklüklerinin 75 metrekare ile 400 metrekare arasında değiştiği projede, metrekare fiyatlan sadece lansman öncesi dönem için KDV hariç 12 bin liradan başlıyor. Yedi Mavi projesinde teslimlerin 2018 yılında yapılması planlanıyor. 

Taraf



Haber Ekonomist Dergisi'nde şu şekilde yer aldı;


Kalkavan Yapı, Hasan Sever inşaat ve Gül Yapı Gayrimenkul Geliştirme iş Ortaklığı'nın 1 milyar 40 milyon TL'lik ihale bedeliyle İstanbul'un en değerli arazilerinden TOBB'un Zeytinburnu arazisi üzerinde hayata geçireceği Yedi Mavi Projesi ön satışa çıktı. Proje, 63 dönüm arazi üzerinde 17 kat ve altı bloktan oluşuyor. Residence (konut), ofis, AVM ve apart otelin yer alacağı karma konseptli projede toplam bin 47 adet bağımsız bölüm yer alıyor. Projede, metrekare fiyatları sadece lansman öncesi dönem için KDV hariç 12 bin TL'den başlıyor. 

Ekonomist

projeye sor



Geri Dön