24 / 04 / 2024

Zeytinburnu'nda 4 milyon 500 bin TL'ye konut ve işyeri! İcradan!

Zeytinburnu'nda 4 milyon 500 bin TL'ye konut ve işyeri! İcradan!

T.C. Bakırköy 5. İcra Müdürlüğü tarafından İstanbul'un  Zeytinburnu ilçesi, Merkezefendi Mahallesi'nde toplam değeri 4 milyon 500 bin TL olan konut ve işyeri satılıyor...



T.C. BAKIRKÖY 5. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ

Örnek Dosya No:2011/3074 TAL.

TAşžINMAZ SATIşž İLANI GAYRİMENKULLERİN TAPU KAYDI:

1-İstanbul ili, Zeytinburnu ilçesi, Merkezefendi Mah.496 pafta, 3289 ada, 53 parsel, 123,75 m2, Altında dükkanı olan kargir apartman niteliğinde ki taşınmaz

2-İstanbul ili, Zeytinburnu ilçesi, Merkezefendi Mah. 496 pasta, 3289 ada, 54 parsel, 82 m2, iki dükkanı olan kargir ev niteliğinde ki taşınmaz

Fiziki bütünlük sebebiyle taşınmazlar birlikte satılacaktır.

GAYRİMENKULLERİN İMAR DURUMU: Zeytinburnu Belediye Başkanlığı, İmar ve şžehircilik Müdürlüğünün, 05.07.2011 tarih ve m.34.6.ZEY.0.13.02-310.05.0I-6487-4525 sayılı yazılarında:06.12.2007 tasdik tarihli 1/100 ölçekli İmar uygulama planında; 3289 ada, 54 parsel, tamamı Yol alanında kalmaktadır. 3289 ada 53 parsel ise Merkezi İş Alanları bölgesinde kalmaktadır, ayrık nizam, Hmaks.: 177.00 metre olup, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden alınacak görüş doğrultusunda verilen irtifa ya uyulacaktır. Emsal: 2,00 dir. Söz konusu plan bölgesinde 2000 metrekareden küçük parseller tek başına inşaat yapamadığından 3289 ada, 53 parsel adadaki diğer parsellerle tevhit edilmesi gerekmektedir. GAYRİMENKULLERİN HALİ HAZIR DURUMU VE EVSAFI: Söz konusu taşınmaz İstanbul ili, Zeytinburnu ilçesi, Maltepe Mahallesi, Davutpaşa Caddesi No.51-53 mevkiinde bodrum kat+2 normal kat+çatı katından ibaret, toplam 205.75 m2 alan üzerinde, 5 katlı bir binadır. Mevcut iş merkezi 53 parsel ile 54 parselin birleştirilmesi suretiyle inşa edilmiştir. Mevcut taşınmazın dış cephesi zemin kat tavanına kadar taş kaplı olup, üst kısmı ahşap kaplamadır. Dış kapısı çeliktir. Mevcut binanın bir cephesi E5 e bakmaktadır. Giriş sahanlığı ve kat sahanlıkları ile merdiven basamakları granit kaplıdır. Merdiven korkulukları demir perforjedir. Mevcut iş merkezi asansörlü olup, kaliteli malzeme ve işçiliklidir. Mevcut iş merkezinin;

*BODRUM KAT (İşž YERİ): Kaba inşaat halinde olup, yer döşemesi şap, duvarlar sıvalı, boyasız bir vaziyettedir.Dış pencereler alüminyum ve ısı camlıdır. Bodrum katın alanı brüt 200 m2 civarındadır.

*ZEMİN KAT (İşž YERİ):Dış kapısı ahşap mobilya olup, giriş kısmın yer döşemesi şap, sıvalı, boyasız vaziyettedir. Dış pençeler alüminyum ve ısı camlıdır. Zemin katın alanı brüt 200 m2 civarındadır.

*1. VE 2. KATLAR: Dış kapıları ahşap mobilya olup, giriş kısmın yer döşemeleri granit kaplıdır. Duvarlar saten boya, tavanlar spot ışıklandırma ve asma tavandır. Odaların yer döşemeleri laminant parke, duvarlar saten boya, tavanlar spot ışıklandırma ve asma tavandır, iç kapılar ahşap mobilya, dış pencereler alüminyum ve ısı camlıdır. Bu katlarda 2 şer WC mevcut olup, WC 'lerin yer döşemeleri karo seramik, duvarlar yarıya kadar karo fayans kaplıdır. WC 'lerin kapıları ahşap mobilya. Her iki katta 1.sınıf malzeme ve işçiliklidir.

*çATI KATI: Bu katın dış kapısı ahşap mobilya olup, yer döşemesi laminant parke, duvarlar saten boya, tavanlar spot ışıklandırma ve asma tavan ve kartonpiyerlidir. Terasın yer döşemesi karo seramik olup tüm cepheleri dolanmaktadır. Dış pençeler ve terasın camekanları alüminyum ve ısı camlıdır. İçinde 2 adet WC mevcut olup, WC duvarları yarıya kadar karo fayans kaplıdır. Binanın 3 katlı kaliteli malzeme ve işçiliktir. Her 3 katta ısıtma ve havalandırma tesisatları ile merkezi klima mevcuttur. Mevcut taşınmazların elektrik tesisatları, sıhhi tesisatları, ısınma ve havalandırma tesisatları ile merkezi klima tesisatları 1.sınıf olup, ayrıca Belediyenin her türlü hizmetlerinden yararlanmaktadır.
GAYRİMENKULLERİN KIYMETİ: 4.500.000.-TL

SATIşž şžARTLARI:

1-) Satış 15.11.2011 günü, saat 14:20 den 14:30e kadar, Bakırköy 5. İcra Müdürlüğü'nde; açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 25.11.2011 günü aynı yer ve aynı saatte ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin %40'ını ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacaklar var ise alacakları toplamını ve satış masraflarını ve paylaştırma geçmesi şartı ile en çok artırana ihale olunacaktır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmadığı takdirde satış düşecektir.

2-) Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında nakdi 'TL' sı veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere mehil verilebilir, ihale kararı Damga Vergisi, Katma Değer Vergisinin tamamı ve Tapu Harcının Vı si ver tahliye masrafları alıcıya ait olup, Tapu harcının 1/4 si, Tellaliye ve birikmiş vergiler resmi satış bedelinden ödenir.

3-) İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4-) İhaleye katılıp, daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-) şžartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-) Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları İİK.127. maddesi uyarınca tapuda kayıtlı olmayan ilgililere bu ilanın tebligat yerine geçeceği ilan olunur.

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.  
B: 58914
(İİK M. 126) Yönetmelik Örnek No: 27  
(www.bik.gov.tr)

Detaylı bilgi için tıklayınız


İclal Süzgün/Emlakkulisi.com

Geri Dön